neljapäev, 29. märts 2018

Miljoniküsimus - Kas see on Tauno?


Kas see on Tauno?/ Is this misterT?
Tere! Kuidas teil läheb? Meil siin üsna argiselt. Perenaisel kooliga sama seis - vahel streigivad vahel mitte, õnneks nende jaoks ikkagi tagumine uks lahti ja õppetöö käib. Homme peab perenaine grammatika testi jälle tegema. Pidi õppima täna kõvasti aga praegu on ta süüa teinud, leiba küpsetanud ja koristanud ja pesu pesnud, st kõike muud peale õppimise. Peremees käis ka täna lõunal kodus söömas, sest perenaine valmistas taipärast toitu - Masaman kaste kanaga, kõrvale muidugi riis. Väga maitsev tuli, peab teinekordki tegema. 
Nädalavahetusel käis meil üks prantslane külas, peremehe ronimiskaaslane. Päeval käisid nad ronimas, perenaine jäi meiega koju õppima (hea küll luges raamatut ja käis õues jalutamas ka). Õhtul läksid nad kõik õue - Berlin1989 baari burgerit sööma ja õlut jooma. Hamburger oli jälle oivaline! 
Pühapäeval külaline lahkus varakult, peremees tõusis temaga koos üles ja sõid hommikust. Perenaine põõnas edasi ja kui külaline oli ära saadetud, siis ka peremees tuli veel edasi magama. Kella 11 paiku nad siiski virgusid ja tegid pannkooke, seekord siis Peremees, sest oli Paastumaarjapäev - naised, sel päeval ei tohi kodutöid teha. Ülejäänud päev möödus nagu pühapäev ikka - rahulikult. Pärastlõunal sai isegi esimest korda rõdul einestada, sest oli +14 kraadi ja tuult ei olnud. Päike paitas põski. 
Esmaspäevast kolmapäevani oli peremees kesklinnas konverentsil abis. Esmaspäeva õhtu käis ka teiste doktorantidega koos õlut joomas ja saabus kenasti enne südaööd koju. Teisipäeval saabus ta kella 20.30 ajal, sest käis ka oma keeletunnis. Ja perenaine tegi tol õhtul veidi tööd ka, niiet katki ei olnud  midagi. Kolmapäeval konverents lõppes. Peremees kiitis oma juhendaja esitlust, et mees ikka oskab kenasti rääkida, lisaks oli viimane päev lõpuks peremehe jaoks ka huvitav - sai isegi ühe idee enda doktoritöö jaoks.  Üks kummaline fakt ka - iga päev jättis päris mitu esitlejat kohale tulemata ja ei teavitanud sellest korraldajaid. Ei teagi miks nii. 
Veel üks juhtum - perenaise koolis oli kokkusaamine, kus osalesid kõik õpetajad, kõikide keelerühmade esindajad ja kooli juhtkond. Tulemus oli see, et õpetajad küll tahtsid tunde järgi teha, aga juhtkond laiutas käsi ja ütles, et streik ei olnud nende süü ja ongi kogu lugu. Diskussiooni kui sellist ei saanud tekkida, sest juhtkond oli väga tugevalt kohe algusest peale oma arvamuse juures, et nende süü ei ole ja nemad ei pea vastutama. Raha tagasi ei saa ja tunde ka mitte. Ülikooli juhtkonnalt oleks oodanud teistsugust lähenemist (isegi kui midagi nad teha ei saa, siis oma otsust oleks võinud esitleda leebelt ja mõistvalt, aga lihtsalt see ei ole nende süü ja kõik), aga ehk on seda siiski liiga palju oodata ülikooli inimestelt...
Igal juhul jah nii see nädal on möödunud. Kuidas teil? Sõidate kõik täna pikaks nädalavahetuseks maale? Meil reede on tavaline tööpäev, aga see eest esmaspäev on vaba. Ilmaennustuse järgi saab kogu nädalavahetuse kodus olla (vihma sajab, kõik ujub, lastel....), siin see ei teki kunagi mõtet, et liiga kuiv on :)
Ilusaid munade pühi!
Peedo

ENGLISH
Hi! How are you? We are good. Everything same old - sometimes they strike, sometimes not, but they left the back door open for i-FLE students, so the studying continues. My hostess has a grammar test tomorrow, but she hasn't studied yet . everything else seemed better (cooking bread, making lunch, cleaning, doing laundry etc). Mister T came home for the lunch also - my hostess made Masaman with chicken - nice thai food. 
On the weekend we had a visitor - mister T's french climbing partner. They went climbing and in the evening they all went out to eat at Berlin1989. Hamburgers were delicious again! On Sunday he left so early that my hostess couldn't get up and make the panncakes. They woke up really late, because of this time change(horrible, it should be banned), made panncakes for lunch and had a lazy day. They even had chance to eat on the balcony for the first time this year. Rare thing, but yes there was no wind and it was +14 degrees. 
From Monday to Wednesday mister T was helping in a conference held in Cité de Congress in the city center. On Monday he arrived a little before midnight, because he was having a meeting with other PhD students. He said it was nice to see all the students and to talk about each other's thesis. Otherwise the conference wasn't that interesting just the last day mister T got some new ideas and enjoyed listening. 
By the way there was a meeting in Universtity of Nantes - all teachers, all the representatives from each language groupe and the administration. Teacher wanted to give the lessons, but the administration said quite aggressively that the strike is not their fault and that is end of the story (no lessons, no money back). I would hope much more sophisticated actions from the administration, but I guess I expect too much from the people who are in university....
Enjoy your long weekend and happy easter!
Peedo

Berlin1989

Pannkoogi tegu (mida kõike mees naise nimel ei tee)/making pancakes :)

Nii hea roog tuli sellega/ Delicious!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar