neljapäev, 8. märts 2018

Kevad tuleb


Tere, armsad! Teate muru niidetakse õues ja liblikad lendavad ja üldse Nantesis on päike vahelduseks vihmapilvele. Natuke võõras on ka - perenaine pani end täna paksult riidesse ja läks õue. Otsustas siis jope eest lahti teha, sest soe oli ootamatult. Istus pargipingil ja nautis päikest ning vestlemist emaga. Küll on tore, et suhtlemine on tehtud nii lihtsaks ja odavaks. Peremees läks täna tööle, aga käis lõunapausil kodus, sest avastas, et perenaisel on puhkus ja koos kodus lõunatada on päris tore. Tõi perenaisele kooki ka naistepäeva puhul (aga neid ei saanud pildile, need söödi ennem ära). Hiljem perenaine tegi uinaku. Õhtul peremees saabub kella 20.30 kanti ja perenaine teeb enne seda tööd kodus. 
Eelmisel neljapäeva õhtul tulid meile külalised (neid käib meil natuke harva). Sakslane oma neiuga tulid sõpru külastama, sest ta sai tööle ja kolib varsti teisele poole Prantsusmaad. Õhtustasime ja lobisesime ja siis ajasid nad minu diivanilt ära ja tegid endale aseme sinna. Reedel läks peremees varakult tööle, perenaine veidi hiljem kooli ja külalised asusid varsti ka linna peale. Õhtul mindi välja, baari la Maison, mis on justkui maja - õlut võib juua vannitoas või köögis või esikus või elutoas. Õlu kõrvale pakuti vorsti, oli täitsa vahva. Seal oli koos suurem seltskond: perenaine, peremees, sakslane ja ta neiu, hispaanlased ja belglane. Hiljem mindi kebabi sööma, sest vorst ei täitnud kõhtu piisavalt. Pärast veel väike viimane õlu ja kodus enne südaööd. 
Laupäeval keegi väga pohmakat ei kannatanud, söödi mõnusalt tugev hommikusöök (praemunad ja kalapulgad) ning siis asusid külalised teele ja ma sain oma diivani tagasi. Peremees ja perenaine said nendega poodi ja tulid hiljem trammiga tagasi. Edasise päeva nad puhkasid, vaatasid järgi etv saateid ja lugesid raamatuid. 
Pühapäeval tegi perenaine jälle pannikaid. Hiljem ravisid peremeest ja käisid jalutamas. Mõlemad on veidi vormist väljas, võhma enam ei jagu või siis nautisid rohkem ilma. Õhtul tundis perenaine end veidi halvasti ja esmaspäeva hommikuks tal valutaski kurk. Peremees oli terve ja läks tööle, perenaine jäi koju oma koolivaheaega "nautima". Perenaine magas ja vaatas sarju, peremees läks otse töölt ronima ja saabus alles kell 23 ajal. Perenaisel oli siis juba prantsuskeelne raamat läbi loetud.
Teisipäeval perenaine tundis end juba paremini ja vaatas poole vähem sarju ning tegi ka prantsuse keelt veidi. Lisaks ajas end õhtul rullima ning tegi ka veidi liikuvusharjutusi, sest lamamine ja istumine on keha valusaks teinud. Peremees saabus oma keeletunnist kella 20.30 ajal. Õhtustasid koos ja läksid magama. 
Kolmapäeval peremees tuli töölt koju lõunale, sest perenaine valmistas lõunaks kanasuppi. Sõid koos ja panid plaani paika, et õhtul lähevad ronima. Perenaine hakkas põrandaid pesema ja umbes 15.20min hiljem. Tuleb peremees tagasi. Jalgratta velg purunes hoo pealt ja peremees tegi sellega salto. Väiksed sinikad ja kriimud, aga ei midagi hullu. Kahju ainult, et käekell katki läks ja kahjuks sellisest kohast, mida ise parandada ei saa ning üks tükike kadus õnnetuse käigus ära ka. Telefon jäi terveks (kaitseklaasil aind mõrad sees) ja õnneks ei olnud peremehel seljakotti arvutiga kaasas. Ratas oli uus ja peremees testis seda teist päeva juba, sest ratas oli mõeldud tegelikult perenaisele. Neljapäeva õhtul lõhkes peremehe sinisel rattal rehv, aga siis saltot ei järgnenud. Igal juhul on peremees õnnesärgis sündinud ja kõik õnnetused on õnnelikud olnud. 
Õhtul läksid nad ikka ronima, sest peremees vaatas, et tal pole häda midagi. Väga ei olnudki, täna hommikul olid kondid natuke kanged. 
Loodame, et uus nädal tuleb helgem peremehele ja jalgratastele ning et pulmadeks paraneb ära :)
Ahjaa peremees ja perenaine mõtlesid, et söövad ühe nädala vähem liha, et suurem rõhk kalale ja munale jms. See lõppes sellega,et ahjuliha söödi kaks päeva, siis kanasuppi ja õhtuks kanakoibi.. Noh ütleme nii et plaan süüa rohkem värsket kraami ja lahjemat valku kukkus kergelt öeldes läbi.
Kevadist soojust teile!
Peedo

English
Hi! How are you? We are good. We had friends over which was really nice (who wants to come next?) My hostess is enjoying her vacation with a little sore throat, but nothing serious. Good sleep and watching series has helped again. She also read her first french book and undestood it (it was simplified for A2 level). Mister T is also good, although he had some accidents - last Thursday the bycycle tire exploded, but nothing happend except mister T had to walk home. This Wednesday he was testing his new bike (used one from a friend and they all thought it's okay bike, the bike disagreed). First he had lunch at home, then he fixed brakes and saw there was a little defect in the rim, but didn't think it was serious. Well 150m from home the rim exploded and blocked the front wheel so that mister T made a salto. Luckily no cars around and mister T is okay, just some bruises. Only sad thing is he broke his wristwatch and he cannot fix it (some parts are missing also). Well what can I say - lucky accident and don't worry it will heal for the wedding.  My hostess said before the accident that mister T is in a good condition - she damned it and now she has to do some magic again.
Hope you are good and enjoying the spring breeze!
All the best!
Peedo

Paastuaeg/Fasting

Maasikatega kook tähistamaks 1 aasta möödumist otsusest veeta oma järgnev elu koos/ 1 year since the engagement

Peremees ja hernekepid/mister T and the sticks

leib ja eilne ahjuliha mmm.../black bread with oven cooked meat
 
Õnnelik rattur/ his still happy riding the bicycle

ülased/spring flowers

Tomatid ja taga herned oma keppidega/ Tomatos and peas in the back with their sticks

Kas keegi on kohanud, et velg sedasi puruneb?

Have you ever seen that the rim will broke like this?




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar