kolmapäev, 4. oktoober 2017

Bonjour Octobre!

Tere!
Ongi september läbi ja käes oktoober. Veel kaks kuud ja saabki tagasi oma korterisse minna Nantesis. Peremehe töökaaslased tunnevad muret perenaise pärast, et mis ta siin teeb, aga mina.. minu kohta ei uuri keegi seal :( Ja perenaine ei ole üksi, ta on minuga ja ta pole tegevuseta (e-kursused, filmid, keeleõpe, trennid, söögitegemine jne). 
Teisipäeva õhtul läksid peremees ja perenaine siia kõrvale teatrisse le Phenix vaatama või õigemini kuulama Orchestre National de Lille (sümfooniaorkestri) kontserti. See oli võimas, kuidas kohe Tom&Jerry silme ees jooksma hakkasid, perenaine nägi ka Lumivalgekest jms Disney asju oma silme ees. Esimeses osas oli viiulisolist ja väga ilus oli kuulata, kuidas mindi orkestrilt üle solistile ja vastupidi ja kuidas ühineti solistiga, vapustav sujuvus. Pausi ajal sai jalgu sirutada, sest istmed olid väga ebamugavad ja lühikestele inimestele, ei saanud isegi 90kraadise nurga all põlvi hoida, varbad ja põlved ei mahtunud ära, aga muidu oli vaade väga hea. Teises osas oli rohkem sellist võimsamat muusikat, kus peaaegu kõik pillid mängisid ja siis mingi hästi vaikse ja rahuliku peale ja siis uuesti. Aga väga mõnus kuulamine! Loodetavasti õnnestub ERSO kontserdile ka millalgi minna. 
Muud argipäevad on olnud tavalised: Mina mõnusalt voodis, perenaine jalutamas ja süüa tegemas, peremees tööl). Reede oli neil aga mõlemal kuidagi väsimus peal ja õhtul ei läinudki trenni, sõid ja lebotasid kodus.
Laupäeval tuli neil meelde, et eile neil sai 5aastat kohtumisest ja et Taavil ja Ingridil oli puupulm eile. Nojah mis seal ikka läksid linna toimetama, postkontorisse marke ostma ja rongijaama kuupiletit ostma (kuupilet kehtib kuu esimesest päevast kuu viimase päevani, niiet kuu keskel seda ostes maksad ka selle 2nädala eest, mis juba möödas on). Toidupoes käidi ka ja siis boulangerist osteti baguette ja kooki. Kodus tehti koos süüa, peremees valmistas liha ja perenaine tegi salati. Mmm see oli isuäratav söök ja armas söömine. Arutati varem küll välja sööma minekut, aga kui kõht o tühi siis on kindlam ise endale head süüa teha. 
Pühapäeval sõitis peremees Nantesisse läks koosolekule, esmaspäeva hilisõhtul jõudis tagasi. Koosolek oli olnud karm löök reaalsusesse - projekt on veel keerulisem. 
Perenaine lubas küll olla asjalik nendel päevadel aga ta jõudis ainult kõndima ja süüa teha ja filme vaadata, no ei tulnud vaimu peale talle. Ta soovitab teil vaadata sellist sarja "Big little lies" , mis algul tundub küll olevat tavaline naistekas, kuid tegelikult on üsnagi põnev ja sisukas sari. 
Panen teile paar pilti perenaisest ja peremehest ka!
Olge tublid!

ENGLISH:
Hello! How are you? So the week is over. The weekdays have been quite the same: me sleeping, my hostess walking and cooking and mister T working. Oh on Tuesday we went to listen the Orchestre National de Lille (symphonie orcestra of Lille), well obviously not me as I don't have a suit, but my hostess and mister T went. It is just next to our place. They really liked it and said that pictures of Tom&Jerry were constantly appearing in their mind. So I guess it was fun!
On Saturday they discovered that they had an anniversary (5 years since they met) yesterday. So they went to the food store, bought lots of good stuff and then bought some baguette and cake from boulangerie. Made some good food at home and chilled for the rest of the day. On Sunday mister T went away, he had a phd meeting in Nantes on Monday. My hostess and I stayed in valenciennes. We weren't really productive, just watching films and walking and making food. But we can recommend a mini-series to watch "Big little lies". Seems it's just another series, but it's actually a lot more... Watch before you judge! and watch more than just the first episode of the series...
Mister T got back late night on Monday. Tuesday was normal working day again.
Watch the pics and until next week!


hello!

jeäi!


Handsome

posing

Teine vaatus/ second play
esimene vaatus/ first play

Valenciennes avastamas/exploring

exploring 2.

exploring 3.

Romantic food :)



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar