teisipäev, 26. september 2017

Sügis! L'automne!


Hei! Ma kuulsin, et teil oli kena nädalavahetus, et sügis tuli koos päikesega. No meil ka. Terve nädal on päike siranud ja kraade on päeval ikka +20. Polegi see elu siin põhja-prantsusmaal nii kole :) Ma meie argipäevast väga palju ei kirjuta, sest see on muutu enne detsembrit - kell 6.50 äratus, alla sööma ja kell 7.50 peremees rongile ja samal ajal perenaine kaisutab mind natuke ja siis hakkab ka tegutsema, kell 18.30 saabub peremees ja siis sööme kõik õhtust koos ja siis ongi kell juba suht palju, et ega miskit asjalikku enam teha ei jõua. 
Ma olen päris palju pidanud liigutama end. Peremees ja perenaine käivad enda arust trenni tegemas, turnivad seal mänguväljakul lihtsalt. Mina siin teen tõsist tööd - pean ise omale tekki peale tõmbama ja patja kohendama. Ah et ei ole üldse raske, aga kui sa oleksid sama väike kui mina?! Ah? No näed täitsa arvestatav trenn, kas pole?
Laupäeval peremees ja perenaine läksid siia samasse Valenciennese linna jalutama. Keskväljakul oli Harley Davidsonide mingi Rotary üritus. Ilusad rattad, aga kohutav muusika, ei tea kas helimehe viga või oligi kehv bänd... Käisid läbi ka turisti infopunktist, peremees tahtis kaarte, aga neid seal eriti ei olnud. Saime Valenciennese linna kaardi, kus olid peal kõik vaatamisväärsused ja lisaks ka öise valgusinstallatsiooni trajektoor. Seda nad siis kahekesi läksid laupäeva õhtul kaema, mina muidugi jäin koju, sest mulle pimedas ei meeldi õues käia, üldse õues käimine on selline ebamugav tegevus. Voodis teki all on palju mugavam olla. Valgusinstallatsioonid olid suhteliselt peidetud, pidi ikka veidi otsima neid, aga muidu huvitavad. Linn ise oli laupäeva õhtul üsna elav, rahvast liikus ja väga palju armsaid restoran/kohvikuid paistis olema. Mõtlesid peremehega, et millalgi peaks ikka õue sööma tulema. Perenaine peab oma söögitegemist taltsumata, siis vast jõuavad ka välja sööma. 
Pühapäeval kui mina ärkasin, siis peremees juba istus arvuti taga ja tegeles oma pooleli oleva ülikooliprojektiga (kui oled mitu projekti kätte võtnud siis tuleb ka pühapäeval tööd teha). Perenaine õppis prantsuse keelt ja tegi süüa. Pärast lõunasööki läksid nad õue matkama. Sõistsid trammiga kõrval külla ja sealt sai kohe matkarajale. Rada oli ümber järve, kõrval oli krossirada ja nad läksid rajal kõrvale ka, vallutasid järgmise tuhamäe. Sealne tuhamägi tundus olevat kauem looduse rüppes tagasi olevat - suuremad puud, rohkem alusmetsa jne. Kokku läks kuskil 2 tundi 20 minutit ja peaaegu 12km. Nad tõid mulle ühe vahtralehekese oma käigult kaasa :)
Esmaspäev oli jälle argipäev, kus õhtul mindi koos turnima jälle, tulid alles pimedas, niiet mina kaasa ei läinud. Täna on olnud ka argipäev, aga õhtul on neil plaanis kõrval olevat teatrit külastada, aga sellest juba järgmine kord ;)

ENGLISH:
Hey, guys! How are you? We are doing pretty good. The Autumn has come with the sun, so the tempertures have been +20 degrees and sun is there to welcome us again. Not so bad here in the north after all :) I have been doing great workouts, oh and my hostess and mister T are also doing some sort of gymnastics in the playground. But yes me, I am doing some heavy lifting - adjusting the pillows and taking cover under the blanket. What?! easy?! Is it? Try being so small and do it yourself? ah? Not so easy anymore huh? :)
But yeah the weekend (the weekdays are too dull- getting up at 6.50, eating, train for mister T at 7.50, same time my hostess is cuddeling with me, at 18.30 mister T is back and we eat and then the time is late and nothing to talk about). Well it was a nice weather and my hostess and mister T went out on saturday. Went shopping for books, but guess what, they don't sell english books in english, so no books. 
On the central square there was some Harley Davidson's Rotary happening, so lot of nice bikes, but not so nice music (sound guy was bad or the band just sucked). Oh and they went to tourist office as well. Funny thing they don't have much maps, only the city maps and transport maps, but no hiking maps. Even the FNAC shop was out of hiking maps. So defeatedly they went home, but in the evening when it was dark outside, they returned to the city to check out the light installations on the streets. Pretty nice way to get people see your city. The city is quite nice, but just not for us. 
On Sunday morning mister T worked on his old project for couple of hours and my hostess was learning french in Lingvist. Then she cooked lunch and after that they went out for a hike, I went to sleep. They took the tram to the next village and the hiking route was really near by. The route went next to the lake and there was a motorcross track near by. They conquered the next ash mountain and enjoyed the sun. It took them all together 2hours and 20min, about 12km walk. It was hot day even my hostess felt hot. 
On monday it was same old again, getting up etc. In the evening mister T and hostess went to do some gymnastics, came back in dark. Today is also a really nice day, I hope that my hostess goes for a walk and I can be alone for an hour. In the evening they have also some plans - going to the theater next door. Okay until next time!
Take care or cover ;)
Peedo

rattad ja Tartu mees/ bikes and a man from Tartu
cutie pie

nice

Baby driver filmiks valmis/ ready for Baby driver movie

peremehe töökoht asub seal/ mister T's workplace in near there

üles leidsime/ we found the installation

:)

 Veelindude jälgimis-ja püüdmispuurid järvel. /On the lake there are some bird observation cages

tuhamägi ja ta raudne kaaslane/ the ash mountain and its iron mate

vallutatud/conquered

Vaade / the view

Konstruktor

meie/ us

Belgia on seal kohe pärast järvi/ Belgium is there right behind the lakes
käik/ passage

Old house/ vana maja

Paks Margaretha :)

Me and my leaf/ mina ja minu leheke


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar