teisipäev, 31. oktoober 2017

1.november on vaba päev!


Hei-hei! Kuidas teil läheb? Lumememmed on ära sulanud juba? Oli väga võõras kuulda ja näha pilte, et Eestis oli ilus lumi maas ja meil endiselt vananaiste suvi +18 ja päike. Nüüd muidugi on meil ka selline +12 vaevu päeval  ja päikest on ka veidi vähem, aga no hoovihmad on kas öösiti või ei ole üldse. Tuult on maksimaalselt 8m/s (tavaliselt 4-5m/s) ja Saksamaa torm meieni ei ulatunud :)
Muidu on üsna argine olnud - peremees tööl, perenaine kokkab või jalutab või üritab keelt õppida või vahib seriaale (oma teise e-kursusega ei ole sina peale saanud kuidagi, äkki homme) ja mina mõnulen päeval voodis  ja öösiti öökapil. 
Laupäeval tuli peremehele meelde, et juhendaja oli talle maininud ühest võistlusest kõrval külas, kus on stardis lausa 4 eestlast - vau! Niisiis seadsid nad sammud sinna, umbes 3km jalutust, ilm oli muidu kena, veidi tuuline ainult. Võistlus oli cyclo-cross, kui ma nüüd õigesti aru sain, siis on see põhimõtteliselt krossisõit maanteerattaga suhteliselt lamedal pinnasel. Igal juhul nad vaatasid veidi ringi ja juba kuulsidki eesti keelt. Leitud need eestlased - olid mitme perega reisul, et erinevatest võistlusetest osa võtta Hollandis, Belgias ja siin Prantsusmaal. Lapsed võistlesid ja vanemad olid ergutustiim. Kurtsid, et siin Prantsusmaal on kummaline korraldus, et isegi WC ei ole platsil ja söögiputkat ka mitte. Eestis ei saa sedasi ühtegi võistlust korraldada, aga näe suures arenenud Lääne-Euroopa riigis saab. Aga noh olgem ausad see võistlus oli küllaltki väike ja kuskil oli vist tegelikult spordihoone olemas... Perenaine oli rõõmus, et sai eesti keelt nendega kõneleda. Ja pärast said nad veel suhelda peremehe juhendaja ja tema naisega, kes tuli välja, et on ka füsioterapeut ja osteopaat. Milline kokkusattumus! Pikalt rääkida ei saanud, sest ta pidi lahkuma ja keelebarjäär oli ka olemas veidi. Nii palju said nad siiski teada, et enamus füsiosi töötab üksi, teevad koduvisiite ja tööpõli peaks lai olema. Lisaks rääkis ta, et esimesed 2aastat pärast siia põhja kolimist oli raske, nüüd on juba 2aastat tore olnud (ja ta on prantslane, kes räägib prantsuse keelt ...)
Pärast nad jalutasid peremehega koos koju ka ja saidki oma päevase liikumisvajaduse kätte. Pühapäeval laisklesid, korra pärastlõunal läksid õue jalutama, muidu vaatasid filme, tapsid zombiesid jne. 
Esmaspäev saabus hea uudisega - perenaine sai keelekursusele vastuvõetud (mis sest et unustas cv saata). Nüüd jaanuarist siis koolis... jeäi eksamid jms tore kompott :)
Peremees ei ole endiselt oma doktorikooli pabereid saanud.. sai nendega ühendust, et protsess on alustatud - nüüd ootab... maksis eile isegi oma doktorikooli maksu ära.
Ehk tulevad head uudised ikka selle nädala jooksul juba. Homme aga on vaba päev - riigipüha - pühakute päev :) Saab magada jälle - kuidas teile kella keeramine mõjus? See ikka on nõme komme, enne oli hommikul pime, kui peremees tööle sõitis ja tagasi tulles oli veel valget aega, nüüd on tööle sõit valges ja koju saabumine pimedas... Mis kasu sellest kella keeramisest on?!
Uus nädal vast toob ka põnevamaid lugusid ;)
Peedo

Hello! How are you? You know it was snowing in Estonia last week - yeah snowing - we miss the winter wonderland! But now it is all wet and rainy and muddy again. Here in North it's +12 degrees and less sunny, but still quite nice weather. Mister T takes lunch breaks and goes running three times a week already ;) and my hostess is still walking at least 4x a week (10km in 1,5h), sometime she does some strength exercises too. Most week-days are boring, going for work and coming back when it is dark and you have no time to do anything fun. 
On Saturday though, they went for a walk, because his supervisor told him about this competiton held in Anzin (neighbor village), 3km of walk an there they are, Watching cyclo-cross. Short laps repeated for many- many times and (google it) ... Anyway they found so some Estonians there (his supervisor said on Friday very proudly that they have 4 estonians in this race) and had a chat with them. It was refreshing to here fellow Estonians again and discuss the differences between french people and us. In Estonia when you have a sport event like this you should probably have a toilette there and maybe also food provider or something. But in the developed west european country like France doesn't have to have it... Well they did have somewhere a gym, but nobody knew where it was...Anyways after the race mister T introduced my hostess to his supervisor and his wife. It turned out that his supervisors wife is also a physiotherapist and osteopathe. They found out that most french physios work self-employed and doing home visits and have also a little cabinet where to do the manual sessions. She also mentioned that the first years when they moved here were very difficult for her (she is french and speaking the language), but the next few years have been good. 
Mister T and my hostess walked back home, so they got their steps done for the day. On Sunday they where so lazy that they didn´t go out until afternoon, when they had a little walk around the city. 
On Monday my hostess got a email stating that she is accepted for the language course, so in January the learning begins. Mister T still doesn´t have his school papers that he desperately needs. Hopefully thy arrive later this week!
Tomorrow is a free day - one can sleep in the morning again!
Take care!
Peedo


Soe koht peesitamiseks/ a warm place to chill

Cyclo-cross

Cyclo-cross

Ülemus võistlemas


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar