teisipäev, 10. oktoober 2017

Titanic ja Ulster



Hei! Kas olete juba täitsa ära külmunud ja vettinud? yr.no näitab, et teil seal külm ja vihmane. Meil oli ka juba külm sügis tulemas, aga siis ilm muutus ja pärastlõunati on ikka kuskil 17kraadi sooja ja selline vahelduv pilvisus, vahel sajab vihma ka, aga alla 10 kraadi temperatuuri jäävad ainult öösse. Midagi ei ole teha Põhja-Prantsusmaal on parem ilm kui Lõuna-Eestis. Teie lohutuseks tundub, et meie armsas Nantesis on ilm umbes sama kehv märg kui Eestis (aind et soojakraade on pisut rohkem).
Ahjaa mäletate, et eelmine nädal peremees käis  ühe öö ära ja jättis meid üksi perenaisega siia. Noh see nädal perenaine ostsustas tagasi teha ja ära minna ja kohe 3ööks. Sõitis neljapäeval oma kolleegidega Steliise erakliinikust Belfasti. Seal toimus The Second World Congress of Sports Physical Therapy. Toimumiskohaks oli Titanicu maja. Fäänsi värk. Kestis kaks päeva, hommiku kell 8 alustasid ja kell 17-18 ajal lõpetasid. Üsna intensiivne kuulamine. Perenaine ütles, et infot oli palju ja seetõttu ka raske hinnangut anda veel.  Aga sõpru oli väga tore näha ja nendega oli lõbus :) Ahjaa Belfast ise on üsna pisike linn, aga kena linn. Perenaine kurtis veel selle üle, et autod sõidavad valel pool ja koguaeg on tunne et jääd auto alla ja raha on vale seal riigis ja pistikud/pistikupesad on valed ja tundub, et räägivad seal inglise keelt, aga noh mitte seda inglise keelt, millega sa harjunud oled. Passikontroll oli ka suhteliselt suur üllatus, lausa tüütu ütleks. Schengen on tore!
Peremees solvus ja jäi haigeks, reede käis veel tööl ära ja siis vedeles koos minuga siin voodis kuni pühapäeval perenaine tuli ja tõstis minu voodist välja. Praeguseks peremees köhib veel veidi, aga palavikku ei ole ja söögiisu on ka tagasi. Trenni veel ei tee, perenaine juba käis esmaspäeval jalutamas, et saada veidikenegi seda tagumiku maitset ära, mis oli sinna nelja päevaga hoolega vormitud. Ilm oli kena eile päike ja +18kraadi pärastlõunal. Täna on veidi närusem, pilves ja sajab veidi. Aga nädala lõpus peaks suvi jälle tulema :)

ENGLISH:
Hello, everybody! How is the weather? Well in Estonia it's shitty (cold and raining), but here in North France it's quite good - yesterday it was +18 and sunny, today it's ofcourse raining but still +15, so not bad. In he weekend the summer should return - +22degrees and sun :) Not bad at all!
But yeah our week - well I stayed in bed mostly and in the weekend mister T joined with me because he got the flu- fever probably and running nose and coughing. He didn't feel like doing anything so he didn't since my hostess left on Thursday to Belfast. She was listening The Second World Congress of Sports Physical Therapy on Optimal loading. It was quite intensive, a lot of speakers, lot of info and a lot of people. But she was very happy that she saw her friends and colleagues from Steliise Erakliinik. The congress was in the Titanic house, fancy place. Unfortunately they couldn't make time for the Titanic experience since the programm was 8am to 5-6pm and the exhibistion was open from 10am to 5pm and on Sunday noon the had to fly so didn't have time for this. Belfast is pretty and the whole country is with a beautiful landscape ( so I have heard), but my hostess said it was frightful also - the money is different, they have passport controls, which are really unconvient and the cars drive on the wrong side, she thought she will probably gonna get hit by a car (fortunately no) and the plugs are also diffirent (she was charging her phone from the shavers only socket in the bathroom). And you think they speaks English there, well they do, but not the one you know :). Strange!
Enjoy the pics!
Peedo
Armsa Triiniga/ with lovely Triin

mu sõbrad-kolleegid/my friends and colleagues

Titanic

itsitavad/ laughinglike little girls
Belfast city hall, vaese mehe Big Ben ja alkopood

Fish and chips :) - Lahendus igale murele (töö, armastus, raha etc) on kalale minek. Mida suurem mure, seda kauem tuleks kalal olla.

Titanic



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar