neljapäev, 31. mai 2018

Õppida, õppida, õppida....

 Tere-tere! Kuidas elate? Suvekuumus maha ei ole niitnud juba? Peremees ja perenaine on tegutsenud üsna tagasihoidlikult - reede jäid koju puhkama, ei läinud õue lollusi tegema. Laupäeval sai hommikul pannkooke söödud, loomulikult perenaine küpsetas. Lõuna ajal kõndisid nad supermarketisse mööda Cens'i ja ei olnudki pikk tee, ainult 3,5 km - peavad teinekordki sedasi sinna minema. Tagasi tulid trammiga Petit Port'i, kus käisid pagaris saia toomas ja siis vantsisid veel 15min koju. Täitsa hea jalutuskäigu said, ei midagi konti murdvat. Kodus tegid lõunat ja asjatasid oma suvise peokorralduse kallal. Pühapäeval ajasid end varakult voodist välja, sõid hommikust ja peremees hakkas asju pakkima. Enne kella 11 ta lahkus kodust, et varakult lennujaamas olla (ja pühapäevane ühistransport liigub harva, seega pidi aega varuma). Lennujaama jõudes selgus, et lend on edasi lükatud, lõpuks peaaegu tund aega, aga mis sa teed. Ta lendas Nantes'ist Veneetsia lennujaama ja sealt reisis rongiga edasi Udine linna. Nimelt läks peremees suvekooli sinna. Sai uhkesse hotelli ja loenguruumid on ka uhkes majas - nagu muuseumis. Aga kiitis, et on asjalik ja kasulik kursus.Peremees jääb sinna kuni reede hilisõhtuni. 
Perenaine kutsus pühapäeva õhtuks sõbranna külla, tegid koos süüa - noh perenaine tegi kooki ja sõbranna tegi taipärase roa. Väga mõnus õhtu oli - sõid ja jutustasid rõdul päikest nautides. 
Perenaine ka koristas pühapäeval, sest peremees läks ära ja lõpuks saab siis elamise korraks tema karvades puhtaks :) 
Esmaspäev möödus perenaisel rahulikult, luges, õppis keelt ja vaatas seriaale. Teisipäeval ja kolmapäeval ja neljapäeval käis ta hommikul keelekoolis, sai jälle veidi prantsuse keelt harjutada. Kurb lugu on see, et tema prantsuse seriaalil Candice Renoir sai hooaeg läbi ja uusi osasid peab jälle nüüd ootama. Perenaine ootab kannatamatult peremehe tagasi tulekut, sest kodus pidi veidi igav temata olema (tuleb välja, et mina ja Löngström ei paku piisavalt põnevust). Ahjaa teisipäeva õhtul käis perenaine üksi kohalikul turul ka, ostis kilo nektariine, mureleid pool kilo ja banaane ning raiskas 10 eurot ära (aga kõik puuviljad olid super head ja raha väärt). 
Nii selline nädal siis meil siin :) 
Kallid!
Peedo

Hello! How are you? Nothing much has happend this week, except Mister T went to Italy and stays in a little city called Udine for summer school. He said it is something about his topic (ask him about the details) and so far it's been really good. Mister T will be back on Friday late night. My hostess had a friend over who cooked them Thai food and my hostess baked a cake. They had a nice conversation and lovely dinner on the balcony (weather was nice and sunny). 
Moday she cooked, read a book, studied some french and watched some series. Tuesday and Wednesday and Thursday she was at french classes and learned how to spoke more. On tuesday evening she went to a local market to buy some fruits and she managed to do it by herself in French :)
She bought cherries, nectarines and bananas. She skipped strawberries this time. 
Today she cleaned the house again and said to mister T that he can come home now because there are no hair anymore (no trace of him, his bodyhair). Hoepfully he will arrive tomorrow before midnight. 
Take care!
Peedo
Mister T is in hotel in Udine, Italy/ Peremehe tuba Udines Itaalias

Summer school room/ suvekooli klassiruum

Voldemort

Perenaine lohutas end rabarberi kisselliga

Summer school/Suvekooli hoone

Hallway/ koridor

oh mister T is on the pic/ peremehe vari ka pildil

He is looking for place to eat/ ta otsib söögikohta
boom

Nice little city/ ilus väike linn

 Le Passage

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar