reede, 11. mai 2018

Kui enam ei ole rutiini, siis on ka blogi ilmumine rutiinivaba...


Tere, sõbrad! Kuidas teil läheb? Kuulsin, et teil seal on suvi lõpuks. Meil siin oli ka eelmine nädalavahetus väga soe jälle, peremees põgenes siis oma sõbra juurde Pariisi lähedale ronima, tuli tagasi teisipäeval kui oli juba jahedam. Enne oma reisi aga käisid nad perenaisega jalutamas - tegi veidi pikema ringi ümber Erdre jõe ja vaatasid veidike Rahvusvahelist üliõpilaste sõudmist. Perenaine võttis end kätte ja pesi lõpuks ka aknad ära, sest suur õietolmu aeg on möödas suuresti ja mis sa ikka üksi teed kui koristad (noh perenaisel vähemalt on nii, mina leian, et pikutamine on ka au sees).
Kolmapäeval oli peremees tööl, aga lõunal läksid nad koos toidupoodi, sest neljapäev oli siin jälle riigipüha (teisipäev oli ka). Sõid koos lõunat ja ajasid igasugu prantsuse paberimajandust korda jälle, hiljem peremees viis posti laiali ka kolme erinevasse asutusse - ütles et on ehtne postiljon rattaga :)
Neljapäeval sai päeva nauditud ja jalutamas käidud, ilm oli veidi jahe, aga polnud viga, tegid koos kodu korda ja süüa tegid ka. Lisaks muidugi on peremees jälginud ka EM orienteerumises. Ahjaa ja oma köie pesi ta ka lõpuks ära. Õhtul vaatasid ka Eurovisiooni teist poolfinaali (teisipäeval vaatasid esimest ka loomulikult).
Täna käisid nad koos lõunal, tahtsid minna ülikooli restosse, aga seal oli lahti vaid üks väike osa (enamik puhkab alates 30.aprillist) ja sai otsustatud minna hoopis võileiva baari - suured kebabi võikud ja friikad ning selle sai kaasa võtta ülikooli juurde, kus sai vabas õhus laua taga kenasti süüa. Täitsa hea olevat olnud, aga noh mulle ju ei toodud.
Igal juhul täna veel on ok ilm, aga juba on tuuline ja õhtust alates lubab vihma ja sooja vaid 12 kraadi - oh see temperatuur võiks juba ühtlaselt +18 olla ja me oleks õnnelikud.
Aga teile siis punast nahka ja kasutage ikka kreemi, muidu saate veel pruuniks teiseks juuniks!
Kallid!
Peedo

Hello! How have you been? We had some hot days in the beginning of the  week. Mister T escaped to Fontainebleau bouldering with his old climbing partner. My hostess stayed with me and cleaned the windows and we enjoyed being alone. Before the trip, on Saturday they went together for a longer walk near Erdre river and they watched the rowing competition, it was international university rowing champs I think. It was a nice view from the bridge.
We had two holidays this week - tuesday and Thursday were free. So mister T came back on Tuesday and on Wednesday they had to go for a food shopping. They also had lunch together at home and they made some papers for french tax etc. After mister T went to deliver the mail to the office box and he felt like a real postman on a bike.
On Thursday they cleaned the house and mister T washed his rope, they went for a walk also. She made food and they watched eurovision second semifinal (they watched the first also on Tuesday). On Friday she sent mister T to work and in the lunch time she returned so they could eat together. They ate kebab sandwiches and fries and ate lemonade. Weather was okay to eat outside, after the sun went away and the wind started blowing really strong. Tomorrow it is going to be +12 and rainy, so who are in some place with nice weather I hope you get red skinned :)
Take care!
Peedo

Star warsi kaardid, mis toidupoest iga ostuga kaasa antakse, mees on õnnelik nende üle/ May the force be with you - we get them from the supermarket with every shopping, mister T is happy :)

Vaatab alla/ he is looking down

vaatamas sillalt sõudjaid/ Looking down on the rowers on the bridge
Sõuavad/rowing

Punased moonid/ Red poppy flowers

Marjakissell/ Kissel with berries

first tomatos/ esimesed tomatid kasvavad juba
Kartulapuder ja hakklihakaste/ Smashed potatos with minced meat sauce
Metslooma lihakonserviga makaronid/ Wild animals meat with pasta

Köie pesu/ Clean rope hanging
Fontainebleau kivide vahel boulderingu tegemas/ Bouldering in Fontainebleau

Sillal saab ka ronida/ you can climb the bridge also

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar