neljapäev, 17. mai 2018

Söök on elu :)


Tere! Kuidas elate? Kas suvi on veel alles? Meil siin on ilmad nii ja naa, vahel soojad, vahel jahedamad ja vahel väga tuulised. Elame siin rahulikus tempos, suurim sündmus oli laupäeval piruka tegu enne eurovisiooni vaatamist. Tulid väga maistvad, peaaegu nagu vanaema tehtud, välimus ei olnud veel päris see, aga maitse oli juba nagu päris. Eurovisioon ise valmistas pettumuse nagu iga aasta, sest kunagi peaaegu ei võida lugu, mis meeldiks. Samas on alati huvitav vaadata erinevaid lavalisi lahendusi ja kuulata erinevaid muusikalisi lahendusi. Meelelahutusüritus siiski :)
Mis siis veel - peremees on endiselt tööga hõivatud, tegi ilusa posteri oma tööst (mai lõpus peab seda esitama), kirjutas edukalt ühe raporti ja sai kiita selle eest. Perenaine alustas uue keelekursusega - tundub olevat sobiv, palju rääkimise harjutamist. Õnneks on tunnid vaid teisipäeva, kolmapäeva ja neljapäeva hommikuti (korraga 1,5 kuni 2 tundi). Ainuke miinus, et kooli saamiseks tuleb kasutada ühistransporti enam ei ole kool jalutuskäigu kaugusel. 
Piltide järgi tundub, et elu keerleb söögi ümber :) See nädal siis sedasi, järgmine nädal ehk juba põnevamaid muljeid, sest peremees ja perenaine pakivad asju, et Slovakkiasse pulma sõita.
Kallid!
Peedo

Hello! How are you? How's the weather? It's been okay here, sometimes too windy and cold, but it's Nantes so you can't expect a nice weather here :) (it would be the same as you go to Scotland and expect summer weather there). So what else - oh mister T is been busy, he made a poster of his work and wrote a report (the bosses loved it). My hostess started with a new language course - it's nice, lot of speaking which she really needs and its only 3 days per week and only 1,5-2h in the mornings. 
Most of the week has been about food apparently. On Saturday they made meat pasty - they were delicious, but the looks could be made better next time. While we ate we watched the eurovision contest - disappointment fos the winning song (like usually), but still fun entertainment. 
This was our week, next week we have more to write since mister T and my hostess are packing their bags to go to Slovakia. 
Take care!
Peedo


Process of making pasty/ Piruka tegu

Mister T is helping also/ Peremees aitas ka teha.

Before the oven/ enne ahju panemist



After the cooking/ pärast küpsemist, rohkem pilte ei tulnud, siis oli ainult suu matsumine


Sheep/ lambad/les moutons

Kooki sai ka tehtud/ Cake was also in the menu

Piima-aedviljasupp värsketest köögiviljadest/ Milk soup with fresh potatoes and beas and carrots


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar