neljapäev, 3. mai 2018

Boom - shaka - la- ka- lala

Tere-tere :) Kuidas teil läheb? Meil siin oli täitsa külm - +8kraadi ja vihmane, täna läks veidi soojemaks selline +15, aga külm tuul. Edaspidi lubab nüüd sellist rahulikku kevadet +20 päeval. 
Perenaisega on mul aga raske jutule saada, ta unustab koguaeg ära, mis nädalapäev parasjagu on ja siis jääbki blogi kirjutamine hilja peale. 
Reede möödus üsna argiselt, lõunapausil käisid nad poes (vähem rahvast). Ostsid omale JBL kõlari (Flip4) väga rahul heli on võrratu, ainult perenaise arvuti pipardab ja ei taha bluetooth asjadega ühendust luua. Peremees installis küll driverid uuesti, aga ei midagi, tuvastab seadme, aga ühendumisel tekib viga koguaeg. 
Laupäeval käis peremees ronimas hommikupoolikul ja perenaine käis kõndimas. Süüa tegi ka perenaine. Õhtul tegi perenaine kooki - biskiviitpõhi ja kohupiimalaadne asi vahukoorega peale, külmutatud marjad ka loomulikult. Esimene laar vahukoort sai võiks raputatud, aga õnneks oli teise laari jagu veel koort ja see sai juba kena vahune. Peremehes šeikis šeikeris liiga tugevalt esimene kord. Õhtul vaatas peremees Tiomila võistlust (rootsi orienteerumise teatejooks öösel, 10 vahetust mehi, päeval jooksid naised 5 vahetust). Peremees vaatas kuskil kella 2 hommikul, siis tuli perenaise kõrvale magama ja kell 6 läks uuesti võistlust jälgima. Perenaine ärkas pühapäeval kuskil veidi enne kella 10 ja uuris, kes juhib, aga tuli välja, et võistlus juba läbi. Sõber Kenny tuli oma võistkonnaga 3.kohale - tubli töö! 
Pühapäeval perenaine meisterdas pisikesi pannkooke õuntega - peremees pistis kahe suu poolega. Ilm oli hästi jahe ja vihmane - kõik püsisid toas, kaasa arvatud tomatid ja hernes. Lõunauinak sai ka tehtud, sest peremehel oli ju öö lühike ja perenaine lihtsalt alati kustub kui raamatut loeb. Õhtul tegid koos frikadelli-aedvilja suppi.
Esmaspäeval käis peremees tööl nagu ikka. Perenaine käis teda tööle saatmas, sest muidu ta ei saa oma samme piisavalt täis (kooli ju tal enam ei ole). Kodus pereaine natuke joonistas ja kuulas mussi uuest kõlarist. Lõunasöögi tegi ta ka, sest peremees tuli koju lõunale. Pärastlõunal käis perenaine veel jalutamas. Õhtul vaatasid viimased "Luciferi" 2 hooaja osad ära ja nüüd ootavad, millal 3 hooaeg Netflixi jõuab (ilmselt mitte nii pea, sest viimane hooaeg on 2018). 
Teisipäev oli vaba päev - tegutsesime koos kodus. Peremees käis jooksmas ja perenaine käis kõndimas. Peremees tegi ka oma kaua ihaldatud krevette (perenaisele need väga ei meeldi) ja pugis üksi kõik ära ka. 
Kolmapäeval läksid nad jälle koos õue, perenaine saatis peremehe tööle, sest tal oli vaja samme täis saada ja kuna oli vihmane ilm jälle, siis oli seda lihtsam koos peremehega teha. Lõunal tegi perenaine süüa ja saatis siis pärast mehe jälle tööle, sest oli vaja veidi liigutada end ja õhtul lubas ilm veel hullemaks minna. Õhtuks tegi perenaine kanasuppi. Külla tuli ka peremehe sõber ekvaatorilt, perenaine putitas tal veidi selga ja puusi ning luges sõnad peale, mis ta kodus tegema peab. 
Täna oli palju ilusam ilm ja perenaisel juba meeldis hommikul peale hommikusööki jalutama minna. Peremehe saatis tööle ja ise läks jõeäärde jalutama ja päikest nautima. Lõunaks tegi munaputru ja siis läksid toidupoodi. Peremees suundus tagasi tööle pärast ja pole siiani tagasi tulnud, sai vist töösoonele lõpuks. Perenaine valmistas ühepajatoitu õhtuks, tuli välja nagu päris.
Kallid ja järgmiste lugudeni!
PS! Peremees tuli ka koju kenasti. 
Peedo

Dear friends,
I try to make it quick because mister T arrived home and he needs attention. My hostess has been walking to work with mister T and sometimes she also goes in the evening to walk and then gets mister T home. Saturday she made a cake. We had some little issues with that also, mister T was already watching orienteering competition Tiomila and he shaked whipped cream into butter, fortunately we had some cream for the second time also. He was so asthonished about his shaking skills. He watched the competetition until 2am then slept 4 hours and continued watching at 6am. His friends team Koovee came in third place - very proud! 
The weather has been really shitty - +8 degrees and rainy, winter returned. Hopefully this weekend it is going to be better. 
Oh yeah and they bought themselves a speaker - JBL Flip4. Masterpiece - nice sound and they got it on sale (79 euros)! 
Otherwise it is going well - mister T is working hard and my hostess is relaxing at home, since it is holiday for her. 
Until next time ;)
Take care!
Peedo
La Gaudiniere park

Rhododendron

mating dance /paaritumisrituaal

island of birds/ Lindude saar

First peas/ esimene kaun

Look at that concentration on the competition/ vaata seda keskendumistaset :)

two computers - one for tv and the second for online results and chat/ Kahe ekraaniga on parem - üks ülekande jaoks ja teine tulemuste ja vestluste jaoks


Kook/cake

The pathway/ teekene

Iirised otse vees - lahe! /Kollane võhumõõk, Iris pseudacorus, Yellow Iris
Krevetid võis tehtult/Shrimps in butter

ühepajatoit-mmm/ Hotpot with meat

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar