neljapäev, 22. veebruar 2018

#hakkamesättima #ev100

Tere-tere! Kuidas külm näpistab? Täna Mustla Majaka avatseremoonia otseülekannet vaadates tundus, et näpistab täitsa valusalt, aga samas on nii ilus, et hakkas lausa kade. Ega meil ka siin nüüd enam ülearu soe pole, Moskva saadab meile ka külmakraadid ja külm mitte ei taha, et Perenaine saaks oma taimed juba rõdule paigutada. Peremees läks enne ülekannet kahjuks tööle, aga ta vaatab hiljem järgi. Peremehel on täna pikk päev, sest pärast tööd on veel 2h prantsuse keelt ka. Perenaine saab õhtul veidi jälle tööd teha (hoiab kätt ikka soojas). Ja lisaks käivad ettevalmistused laupäevaseks peoks. Ega meiegi saa siin ilma EV100 pidustusteta - tulevad sõbrad külla ja tutvustame eesti kultuuri ja sööki.  Perenaine ongi kimpus kõige rohkem menüüga, sest kõike teha siin ei saa, täna õhtul lähevad peremehega vene poodi, ehk saab sealt tangu vms.
Aga eelneva nädala ülevaade siis ka teile :) Reede oli perenaisel väsitav koolipäev jälle, tegi grammatika testi ja õppis juurde asju, õhtul kodus lausa pikutas ja kartis, et jääb haigeks, aga söök ja uni parandasid kõik. Peremees saabus umbes 18 ajal koju, sõid ja hakkasid koristama, sest välja minna nad ei tahtnud. Laupäeval oli hea ärgata puhtas kodus. Pärast hommikusööki läksid nad toidupoodi, jäid natuke hilja peale, rahvast oli juba liiga palju. Hiljem käisid ülikoolis printimas ja õhtul tegid koos kutsed valmis. 
Pühapäeval tegi perenaine kell 7.56 silmad lahti ja avas kohe internetist otseülekande Tartu maratonile, et siis kaasa elada oma vennale ja peremehe sõpradele. Sander tegi hea sõidu, oli kohe põnev jälgida, perenaise vend tegi ka seeniori kohta super sõidu ning Rene oli ka tubli :) umbes 3h vaatasime seda, selle aja sees saime ka voodist välja ja perenaine küpsetas pannkoogid valmis ning lisaks jõudsime need ka viimseni ära süüa. Hiljem perenaine tegutses oma prantsuse keele esitluse kallal. Teemaks on loomulikult Eesti sümbolid :) Õhtusöögi tegi peremees, sest tal oli selleks rohkem aega, sest perenaine pidi õppima järgmisteks keele testideks. 
Esmaspäeval läks perenaine jälle kella 8 kooli, peremees põõnas kella 8 ja hakkas siis liigutama end. Lõunal käisid koos ülikooli restoranis. Menüüs oli kanaliha, kartulipuder ja jälle hautatud rohelised oad. Perenaine lõpetas koolis 15.30 ja liikus koju süüa tegema, peremees saabus umbes 18 ajal, sõid ja puhkasid veidi. Kella 19 ajal panid riidesse ja jooksid ronima. Ronisid selline 1,5h ja siis jooksid koju tagasi. Pesid end mustusest puhtaks (spordisaalid on väga mustad seal, kord kuus ka vist ei pesta põrandaid) ja jõid veel enne magama minekut  piparmünditeed. 
Teisipäeva hommikul läksid nad koos postkontorisse marke kleepima. Pärast seda perenaine läks koju oma esitlust tegema ja peremees lahkus tööle. Pärastlõunal läks perenaine kooli 4h, siis kodu teel käis ka pagarist läbi ja ostsis kaks baguette'i. Peremehel oli pikem päev jälle keeletundide pärast. Perenaine tegi kodus veidi tööd jälle ja samal ajal haudus liha ahjus ja poole teraapia pealt pani ka kartulid keema, et peremehe koju saabudes oleks kohe soe söök võtta. Peremees oli rahul.
Kolmapäeva hommikul läks ka perenaine kella 10 kooli, peremees lahkus veidi varem. Lõunaks tuli perenaine koju, tegi endale süüa, lõpetas oma esitluse ja saatis selle ka õpetajale ära. Lisaks jõudis ka teha 20minutilise uinaku. Kell 15.30 oli ta uuesti koolis. Õhtul saabusid nad enam vähem ühel ajal, peremees kiitles perenaisele, et näed ma saabusin täna varem koju (10min varem). Tegid koos kiirelt söögi, puhkasid hetke ja läksid siis jooksuga jõusaali, tegid seal umbes 1h raskustega harjutusi ja siis perenaine tuli jooksuga koju, peremees aga jäi veel 1h sõbraga seinale ronima. Õhtu jõid veel teed kodus ja läksid magama. 
Sedasi siis möödus see nädal, nagu niuhti tehtud :) Ahjaa perenaine sai ka oma tulemused teada, grammatikas on ta tugev, sai 20st 19,5punkti, kirjutas ka täitsa hästi, aga no need lugemisülesanded olid veidi kehvemad ja kuulamistesti tulemust veel ei tea ta. Loodame parimat.
Aga teile kõigile imelist EV100 tähistamist ja elagu, EESTI!
PS!Eesti on alati meil südames ja igatsus oma kultuuri järele on suur :)
Kallid!
Peedo

ENGLISH:
Hello! How are you? We are good. The past week was has been quick, we have established our rutine also: Mondays for school, work and climbing; Tuesdays mister T has after work 2h of french classes, my hostess cooks and works; Wednesdays are for school, work and gym and for mister T also climbing, Thursdays are for resting and working, Fridays are for school and working and going to the food shop, on weekends we rest and make pancakes and chill and go for longer walks. This is for mister T and my hostess, my rutine is staying in bed and Löngström stays pretty on the floor.
At the moment we are preparing to celebrate our countrys 100th birthday, it's on Saturday the 24th. It going to be a nice gathering of friends, tasting foods and drinks. 
My hostess also had her first french test - grammar was good, that she knows, reading was difficult, but she managed okay, writing was good and listening was okay, but she doesn't know the result yet. 
She also prepared her first presentation in french, she will present it on Monday.
They also made some handicraft and mister T licked the stamps. Finally getting one step closer to the big event.
 My hostess was hoping that end on February she could already put her plants on the balcony (at least during the day, but no it is cold outside, the cold from Moscow is coiming here.
Lets hope spring comes sooner than later :)
Peedo
PS! On Saturday celebrate the EV100 (Estonias 100years)!

Mustla Majaka avamine #EV100 /Mustla Majaka opening for Estonias 100th birthday

Perenaise onu kõnelemas/ This is her uncle giving a speech



Perenaise ema kenasti rahvuslikes riietes/Her mother was also there,wearing traditional clothes



Pühapäeva pannkoogid/Pancakes on Sunday


Peremees ametis ümbrike sulgemisega/Mister T is licking the stamps and envelopes
Ideaalne hommikusöök/ Ideal breakfast

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar