neljapäev, 1. veebruar 2018

All by myself... and with Peedo and Löngström... never alone

Tere, sõbrad!
Kuidas teil läheb? Külm ikka näpistab? Meil siin on endiselt pigem kevadine - lilled õitsevad, aga päikest on vähe ja ikka palju sellist pilve sees halli märga ilma. Nädala lõpuks lubab hetkel ka miinus kraade öösel - niiet ega siingi tali taeva vist jää. 
Reedel siis perenaine käis koolis ja peremees rabeles tööl, et kõik enne minekut valmis saada, ei läinud isegi saalijalkat mängima. Õhtustasime koos ja siis saatis perenaine peremehe trammile ära. Peremees lendas Madridi sõbraga seiklema. Lend sujus neil hästi ja järgmisel hommikul vara sõitsid sierra de Gredosele. Nädalavahetusel tegid läbi jääronimise koolituse instruktoriga ja lisaks ka natuke mägironimist. Esmaspäevast kolmapäevani ööbisisd telgis, matkasid iseseisvalt ja ronisid jääl ja kinnitasid oma uusi omandatud oskusi. Nüüd on nad Madridis tagasi ja tegustevad seal kandis ronimisega. Eile peremees ütles, et ise on nad rahul ja perenaine kiitis, et oskasid oma oskusi õigesti hinnata ja ülearu ei riskinud. Täpsem info järgmises blogis vast, sest peremees saabub pühapäeva õhtul hilja. Ehk tegi ka mõne pildi. 
Perenaine vantsis koju ja hakkas koristama, sest see rahustab teda kõige paremini. Peremees oli ära olnud 1h, kui helises uksekell - perenaine ei avanud, sest ta ei oodanud kedagi. Järjest oli kuulda, kuidas kõikide korterite uksekellad helisesid. Lõpuks keegi vist avas, sest oli kuulda hääli. Sammud tulid üles ja avasid naabrite ukse. Niisiis arvatavasti olid naabrid aga kindluse mõttes perenaine otsustas, et ei ava ust, kui just väga järjepidevalt keegi nende kella ei lase. Köök sai korda reedel, aga suurem koristus tuli laupäeval - aknapesu, vannituba-wc puhtaks, puhtad voodilinad, pesu pesemine jne. Lisaks istutas tomati seemned mulda, till kasvab hoogsalt, vaja oleks vaid veidi päikest juurde. Õhtul vaatas üht pranstsuse filmi - jabur romantiline komöödia, aga keeleõppeks sobilik küll. Lisaks said kõik pildid uuesti üles pandud (et näod meelest ei läheks :D ). 
Pühapäeval perenaine õppis keelt ja kordas õpitud asju, lisaks oli ta tubli ja läks pärastlõunal jooksma, tegi sellise mõnusa rahuliku 5km ringi. Enne jooksu tegi end muidugi soojaks selline 20minutit aktiivseid liikuvusharjutusi kogu kehale ja pärast rullis.  Õhtu õppis veel veidi keelt.
Esmaspäeval algas kool kell 8, sai 4h järjest tegutsetud. Lõuna on 1,5 h ja siis perenaine jõuab kodus rahulikult söömas käia. Pärast lõunat oli veel 2h keeleõpet. Õhtu oli perenaine väsinud, aga otsustas teha veidi liikuvusharjutusi ja rullimist, et keha poputada sellest istumisest. Hiljem sõi ja siis oligi juba õhtu käes. 
Teisipäeva hommikul perenaine õppis ja kordas kodus prantsuse keele asju, siis oli aeg lõunaks ja pärast seda istus 4h koolis. Kodus tegi süüa ja hiljem vaatas filmi (õigemini alustas vaatamist, lõpuni veel ei jõudnud). Film "Blue is the warmest color/La vie d'Adéle (2013) on 3h pikk ja kui sa keelest veel kõike aru ei saa, siis pole mõttet järjest 3h vaatata. Film ise on auhinnatud Cannes'i filmi festivalil Palme d'Origa. Ehk jõuab perenaine täna selle lõpuni vaadata. 
Ahjaa tänu sellele täiskuule on perenaine väga kehvasti maganud (magama jääb hästi, aga kella 2-4 on enamasti üleval). 
Kolmapäeval oli perenaisel kool kell 10 ja siis oli paus kella 15.30ni. Perenaine sõi ja pikutas lõunal. Õhtul sõi, triikis pesu ja jutustas korra peremehega. Vaatas paar osa seriaalist "Suits".
Neljapäeva hommikul ajas perenaine oma õega juttu, siis aitas mul kirjutada, sõi ja läks kooli. Kell 12 oli neil kohustuslik töötuba teemal "ülikooli veebiteenused" (muidugi ta on neid juba paar nädalat kasutama pidanud). Ja see kestis 15minutit ning väga midagi uut ei saanud, täpselt ei teagi miks see kohustuslik oli. Õhtul saab perenaine natuke tööd teha ja loodetavasti teeb ka trenni, mina aga puhkan diivanil ja imetlen Löngströmi.
Kallid!
Teie Peedo

ENGLISH:
Hello again! How are you? I am really sorry about last week. We are doing good. I have the hostess for me and Löngström. Mister T went on Friday to Spain with his climbing friend. On the weekend they learning ice-climbing and mountainering with a guide/instructor. From Monday to Wednesday they were on their own and they had good time with hiking and sleeping in the tent. They also had a change to try their new skills and that was fun - at least mister T said so. I don´'t like cold and sleeping with out bed. They are now in Madrid and climbing there, but will get to it next week. Maybe mister T made some photos, he will be back on Sunday late evening.
My hostess was cleaning on Friday night  because this keeps her calm. There was also a door bell after mister T was away for 1h, but she didn't open it. she decided if somebody really wants to see her then they will ring again, but they rang all the other bells in this building. They were probably our next door neighbourgs, but better not risk it, when mister T is away.
Well the kitchen was cleaned on Friday, but everything else she cleaned on Saturday (windows, toilet, bathroom, floors, laundry, etc). She even put back the pictures on the fridge and some of them also hanging on the stairs. There is more space if somebody would like to send us their pics. So in the evening she watched an easy french comedy movie (romantic) just to practice listening it.
On Sunday she studied and revised french. Then went for a run. Of course before she made a nice 20min warmup and afterwards she foamrolled. Then she also learned some more french.
On Monday the lessons start at 8am - 4h constant french, then a lunch break for 1,5h (she came home for food) after that back to school for 2h more. In the evening she made some movement exercises and foamrolled her because 6hours sitting felt so bad on her body.
On Tuesday morning she revised a little again in the afternoon she went to school, 4hours of lessons. In the evening she was so tired and decided to watch a movie called "Blue is the warmest color/La vie d'Adéle (2013). It is a french movie, awarded one. Three hours long movie, but she could only manage for half of it.
Oh and the full moon keeps her sleep bad, she can go to sleep easly, but at 2am until 4am she is awake, she uses the window blind but it doesn't help.
On Wednesday she went to school at 10am, came back around 12.15, ate, rested for 1,5 hour and went back to school for 2hour lesson. In the eveneing she ironed the laundry, prepared food and watched some  episodes of "Suits".
On Thursday morning she had a call form her sister, it was really nice and long call. Then she helped me with writing and at noon she went to school for a workshop called WEb services (she had been using them for 2weeks already, so nothing really new came out of it. Just 15min talk and that was it and it was mandatory to go there. What a waste of time... Well now she is going for a run and after she is going to cook and then she has a change to practice physiotherapy again. I am going to stay in with Löngström and keep the house safe!
Take care!
A prochaine semaine!
Peedo
Löngström and Peedo
Kui šokolaad on otsas, aga magusaisu ei ole otsas/ when chocolate is gone, but you need something sweet
pildid, pildid, pildid/pictures


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar