neljapäev, 8. veebruar 2018

Kes külma siia saatis ah?!

Tere neljapäevast! Elate talve võlumaal jah? Meil ka miinuskraadid hetkel, vast läheb nädalavahetuseks üle ja kevad tuleb uuesti tagasi. 
Reedel käis perenaine koolis koos kaastudengitega söömas lähedal asuvas restoran/kohvikus, päevapraad maksis 8 eurot ja 20 senti (puhas röövimine, aga pranstlaste jaoks okei hind). Pärast kooli tuli ta koju ja sai veidi tööd teha jälle. Õhtul helistas perenaise ema ja hiljem pärast söömist vaatasime koos seriaali "Suits"(eesti keeles Ülikonnad?). 
Laupäeval oli perenaisel veits paha olla, pidev istumine koolis ja õppimine andis tunda peavaluna, aga ta oli natuke rumal ja ei saanud aru, miks pea valutab, ning istus edasi oma asju tehes. Proovis ka magada, aga see ei aidanud. Lõpuks hakkas vahurulliga rullima ja harjutusi tegema ja sai veidi paremaks olemise. Laupäev oli ka telefonikõnede rohke päev - perenaine helistas Valga vanaemale, Annile, Kati ja Kaarliga sai videokõne tehtud. Täitsa vahva oli kõigist kuulda.
Pühapäeval perenaine käis jalutamas ja tegi rahulikult süüa. Õppis veidi keelt ka, aga üritas vabamalt võtta. Õhtu oli pisut pikk aind, sest peremeest ootas koju. Peremees saabus alles veidi enne südaööd, siis ajasid juttu ja perenaisel ei olnud üldse und, ärevust täis.
Esmaspäeval perenaine läks enne kella 8 kodust ära, peremees magas veidi kauem ja lahkus 9 ajal kodust. Lõunatasid koos ülikoolis, ostsid friikaid ja suured võileivad (4.90 ja 6.50 hinnad), kõht sai korralikult täis. Õhtul perenaine jõudis varem koju, vahetas riided ja läks kõndima. Käis läbi ka pagaripoest ja ostis saia. Lisaks sebis peremehe ka ülikoolist kaasa, teisel oli kõht maru tühi (eelmise nädala tegevustest energiavõlg vist, sööb nagu loom). Koju jõudes alustas perenaine söögi tegemist ja peremees pakkis oma asjad lahti ning sorteeris musta pesu ära. Pesu sai pestud ja õhtu õhtale.
Teisipäeval perenaine jäi koju hommikul, aga peremees läks tööle. Hommikul oli ka lumi maas kergelt, see õnneks sulas ära lõunaks, siis kui perenaine kooli läks. Poole loengu pealt neid segati, sest õues oli lärm. Toimus manifestatsioon ja üliõpilased marssisid ülikooli alale, sest politsei ei lasknud neil edasi minna, aga ülikooli alale politsei ei tohi tulla (selleks puhuks neil oma eraldi politsei ilmselt vms). Prantsusmaal tahetakse muuta ülikooli sissepääsu tingimusi ja nii nagu perenaine aru sai, siis hakatakse nägude järgi valima, kes saab ülikooli minna ja kes mitte. Pärast seda läks ülikoolis tööle tuletõrjealarm ja kõik pidid õue minema. Õues said nad olla kuskil 15min, siis tagasi õppetööle. Õhtul perenaine läks koju ja valmistas söögi ning ootas peremeest keele tunnist. Peremees käib nüüd ka keele tundides kaks korda nädalas, teisipäeviti ja neljapäeviti. Selle tõttu saabub ta koju alles 20.30 ajal nendel päevadel. 
Kolmapäev peremees läks hommikul tööle ja perenaine läks kooli kella 10. Perenaine tuli koju ja vaatas juhuslikult oma ülikooli emaili. Seal oli kiri puhtas prantsuse keeles, et nende õpetajat ei ole täna koolis ja kui kõik õigesti aru said siis tehakse see üks tund millalgi järgi. Igal juhul perenaine hakkas koristama ja pesu pesema, sest õppimisest oli tal natuke paha juba. Õhtuks tegi pastaroa. Peremees saabus kella 18 ajal. Sõid, vaatasid "Luciferi" esimese hooaja viimase osa ära ja arutasid oma nädala plaani, mis on vaja veel ära teha. 
Neljapäeval peremees läks kooli ja perenaine jäi koju minuga,vestles Mustla vanaemaga, aitas mul blogi kirjutada ja pesi veel pesu, sest täna suurele kütmisele on toas õhk väga kuiv ja kuidagi on vaja seda niiskemaks muuta. Pärastlõunal plaanisid peremees ja perenaine SUAPSis kokku saada. See on ülikooli spordihoone. Tahtsid registreerida mõlemad end sinna, et siis koos odavamalt ronimas käia. Aastamaks on 50 eurot, aga ühe semestri eest siis 25 eurot. Tudengitele siin ikka väga head võimalused sportimiseks võimaldatud, aga jälle on manifestatsioon ja ülikool on suletud. Õhtu on peremees prantsuse keeles ja jõuab hilja. Perenaine ilmselt vaikselt kordab keelt jälle, sest neil tuleb väike kontroll varsti, et teada palju on omandatud keelt. 
Ahjaa peremees ei viitsi kirjutada oma reisust, aga ta jagas pilte niiet head vaatamist!
Teie Peedo

ENGLISH
Hi guys! Ca va? We are having some minus degrees, here and there wes even a snow fall yesterday and on Tuesday morning there was some snow on the ground also. Nothing serious, but for french people it was bad because they only have summer tires. But life went on without big problems here, in Paris it was different.
So on Friday my hostess was at school, had lunch with her friends and had some more classes. After she came home and had to work again. Then she had a phone call with her mum and then she ate and we watched some series together. 
On Saturday she tried to study with a headache, but it didn't work out. She slept, but it didn't help either. She went to the grosery shop, she felt a little better, but she wanted to study more so sitting made thing worse. In the evening she exercised and that helped her a bit. She also had many phone calls on that day. She called her sister, her grandmum and with her brother and his wife they had a vidoe call. It was so nice to hear from them. 
On Sunday my hostess took it easy. She went for a walk. Prepared some food. Studied only a little bit and didn't do too much. Just a little before midnight mister T came home, finally. They talked and talked. My hostess was having trouble sleeping, she was a little anxious.
On Monday my hostess went for school before 8am, mister T slept a little longer and went to work around 9.30am. They had lunch together, trash food - yummi! My hostess arrived home at 15.45, she changed and went for a walk. She also bought two baguettes and took mister T home around 17.35.  At home my hostess prepared food and at the same time mister T unpacked his stuff and sorted out which clothes needed washing. They ate, did the laundry and talked. 
On Tuesday there was snow on the ground so it was minus degrees outside. Not cool! It was spring already. Mister T went for work, my hostess had a free morning so she revised some chapters again. Afer lunch she went to school. During the lesson there was a manifestation and there was police, but the police could not enter the university grounds (not sure why). The manifestation was about that they want to change the conditions to enter the university - not everyone can enter it, only the ones who are pointed....so we have undestood. Well they passed the university, but the firealarm went off, so we had to go outside. Stood there for 15min and then it was okay to enter the building again. After school my hostess came home, cooked, ate and watched french news. Mister T had french classes so he arrived around 20.30.  He has every Tuesday and every Thursday 2hours of french classes. 
On Wednesday they both went out. My hostess was back at lunch time and she fortunately looked her university email, because there was a letter saying that she doesn't have class this afternoon , the teacher wasn't at school (of course it was in full french :D). Well she had an aftenoon off and she started to clean the house (yup that is what she likes to do). She didn't want to study on that day. Mister T arrived around 18, they ate together and watched the last episode of  "Lucifer" in season 1. 
On Thursday mister T went for work, my hostess stayed with me and helped me write the blog. She also had a phone call with her other grandmother. In the afternoon my hostess wanted to go to SUAPS and meet mister T there. They wanted to register for sport classes and make the payment which is 25 euros for one semester (cheap isn't it). Every university should offer sport activities for students so cheap! But there was a manifestation again and in the university fb pages said the university is closed. In the evening she cooked again and did some laundry, because the air here is so dry due to the heating. 
Oh yeah mister T doesn't want to write about his trip (he is lazy) , but he gave us some photos. Enjoy!
Peedo

Ettevalmistus Sierra de Gredose väljakutseteks. Giidiga kursus - jääronimises ning alpinismis. // Training for the adventures in Sierra de Gredos. Ice-Climbing and mountaneering.

Esimene koridor üllatas selliste tingimustega. Telgist telgini 7h ettevõtmine ning tippu ei jõudnudki. // First corridor suprised with this kind of conditions. From tent to tent 7 hours and the top was not reached. 

Vaade Alamanzori jalamilt Sierra de Gredosele. // Look from Alamanzor to Sierra de Gredos

Alamanzori North-face raja hülgasime kehvade lumetingimuste tõttu ja tegime hoopis sellise pärli. Lumeolud tegid muidu lihtsa koridori küllaltki tehniliseks (jäiseks) // Instead of our initial North-face project, we did this nice route, snow conditions were not the best, so a nice adventure.



Peremehe kaaslane Ramiro. Elu on tore, raske aga tore. // Mister T-s partner Señor R. Life is good, damn hard but good.

Laskumine Alamanzorilt. // Descending from the Alamanzor

Kohalik 20 meetrine kosk, ronimine oma parimas vormis // Local 20m waterfall, climbing at its finest

Lahkumine Cirque de Gredosest. Kevadised olud võtsid võimust. Tuleb teinekord tagasi tulla. Radu ja tippe jagub. // Leaving the Cirque de Gredos, Spring like conditions, Until next time Alamanzor North Face.



3h marss tagasi autoni, ei ühtki teist inimest, milline paradiis. // 3h hike to the car, noone else around, what a paradise

La Pedriza, ühe ronija paradiis. Slab ronimise uus norm. Uskumatu aga saab ka ainult hõõrdejõule loota. // La Pedriza. Paradise for a climber. Unbelievable, but one can climb only using friction.

Viimane project -Pico de Miel. // Last project - Pico de Miel

Tee üles. 130m puhast adrenaliini aga oi kui lõbus. // The route up. 130m of pure adrenaline and fun. What an experience.


Tipus. 5h kannatamist, vaimset ja füüsilist ning 5h puhast mõnu ja naudingut. 7 päevase ronimsseikluse lõpp. Vaikus.. // 5h of suffering, mental and physical and 5h of pure joy and pleasure. End of a 7 day climbing adventure..Silence..
ONIA - EST is missing :)

Pood täis ronimisteemalisi raamatuid, loomulikult esimene koht mida külastada Madridis // a book store full of climbing books, ofcourse first place to visit in Madrid

2013 hüppas perenaine ja 5aastat hiljem peremees hüppas ka/ in 2013 my hostess jumped like this and mister T did it 5years later
Pink veepiiril/ A park bench on the edge of water

peremees tõi šokolaadi ja moosi/ Jam and chocolate from Mister T

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar