pühapäev, 22. märts 2015

Tagurpidi jutt


Jalka rahvas hõiskab ja laulab. Kõik tänavad on täis jalkafänne. Laulavad juba päris kõvasti, kuigi mänguni on veel paar tundi aega. Kes siis ei tea - täna on FC Barcelona ja Real Madridi mäng. Loodetavasti põnev mäng, mida lahtise aknaga nautida :)  Täna me pannkooke ei söönudki, kuna eile oli hästi sombune ilm ja oli vaja kuidagi tuju tõsta, siis perenaine küpsetas eile pannkooke (soolaseid ja magusaid) ja me ostsime ökopoest päris piima 1liiter maksab 1,55euri, aga maitse oli seda väärt. Eile käisid meil külalised ka - india poisid tegid süüa, panid vähem vürtse ja perenaisele ka maitses :) Külas käisid peremehe kursusevend oma abikaasaga Iraanist, poola sõber ja kohalik kutt ka. Tõi kohalikku õlut - palju maitsvam kui Estrella või Moritz või San Miguel, mis kõik siin enamasti tarbivad. Ja kohalikku veini ka Raimati vms - ka väga hea :)Tore õhtu tarkade tüüpide seltsis :) Üks india tüüp sai eile vähe liialt ja nüüd valutab pead, aga see paraneb ;)
Laupäeval väljas ei käinud, sest oli täiesti hall ja vihmane, reede perenaine ikka käis väljas, mina olin teki all, peremees õppis ja tegi tööd. Neljapäeval peremees õppis ja võis olla ka, et tegi tööd. Perenaine käis väljas ja nautis niisama elu. Õhtul peremees käis ronimistrennis ja perenaine veetis aega lugedes üht lõputööd ja lisas selle omad kommentaarid :) Hiljem vaatasid koos näljamängude filmi ja leidsid, et film oli oluliselt parem kui nad lootnud olid. Ootavad nüüd seda viimast osa...
Kolmapäeval käis perenaine linna peal. Kohtus oma Ungari sõbrannaga. Käisid shoppamas ja kohvikus istumas. Hiljem läksid vene poe jahile - leidsidki :D Näod peeretasid mõlemal peas, sest seal oli nii palju tuttavaid asju: lehmakommid, kondenspiim, kohukesed, HAPUKOOR, tatar (seda ungari neiu ei teadnud), ja pelmeenid (seda ta ka ei teadnud) ja mis kõige rõõmsam EESTI saku õlu eestikeelse tekstiga (0,33l maksis 1,19eur) ja Kiss siider (eksport). Õhtusöögiks oli tatar ja hapukoor, lisandiks ungarist toodud suitsujuust ja ungari kohuke (maitseb rohkem toorjuustu maiuse moodi, meie kohuke on rohkem kohupiimane). Maitsesid nad siiski ülimalt head ja neist rääkides hakkab suu vett jooksma kohe...
Teisipäeval oli peremees koolis ja trennis. Perenaine käis ka oma jalutustiirul ja lõpetas oma lemmik pargis. Lebas seal päikese käes natuke, ilm oli päikseline ja mõnus. Pesi, sõi ja luges raamatut. India tüüpidega jutustas ka natuke, nemad ju ülearu koolis ei käi :D  Peremees jõudis kuskil poole 8 ajal õhtul, selleks ajaks oli meil juba, no hea küll perenaisel söök valmis - sealiha, kartul ja kaste ja salat ka loomulikult :)
Esmaspäeval peremees käis trennis ja koolis, perenaine lebotas koos minuga. Ilmselt tegi midagi asjalikku ka, aga kes ikka mäletab nii kaugele :) Kallid-paid ja nautige oma lumis kevadet ning lihavõtteid! Peremehel tuleb väike puhkus ja siis vb tuleb veel rännujutte ;)


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar