esmaspäev, 30. märts 2015

kolm linnukest kirjas jälle ;)

Hola-Hola! Peedo, teie suur sõber jälle siin :)  Jutustan siis natuke meie nädalast teile: Esmaspäeval läks peremees kooli ja trenni, valmistas endale kaasa võikud ja siis unustas need köögikapile maha. Perenaine viis talle need siis hiljem järgi, istusid koos pingil ja siis peremees unustas end lobisema ning avastas järsku, et on 5minutit juba loengusse hilinenud. Hakkab tal ka natuke raskeks minema – koguaeg liiga asjalik…
Teisipäeval oli peremehel jälle kool ja trenn. Perenaine käis ka väiksel jalutuskäigul ja siis koristas ja tegi süüa. Õhtu käisid veel toidupoes. Kolmapäeval läksid la Rambla lähedale vene poodi Troika. Hapukoore isu oli, eesti õlut ka tahtsid ja siis suitsuvorsti ka, varusid natuke tatart ka. Pärast läksid veel puu –ja juurviljapoest ka läbi (maasikaid oli ju vaja). Õhtul perenaine tegi kooki kõigile – oli ju paastumaarjapäev, siis peavad naised punast sööma,  no sõid need mehemurakad ka neid punaseid mammusid meelsalt :)

Neljapäeval läksime surfama hommiku vara. Kell 9 olime rannas ja väga üllatunud, et lained olid, suured lained. Perenaine oli täitsa hirmul. Meid kutsus ungari tüüp, neiu tal oli tööl kahjuks. Peremees sai tervelt 2sekundit püsti surfata, perenaine sai ühe pika liu kõhuli surfilaual, ungari tüüp sai ka umbes mõned sekundid surfi (ta oli natuke rohkem harjutanud). Mind jäeti aga kuivale maale peesitama – päris lõbus oli neid vaadata :). Pärast 1h vees olid kõik omadega läbi. Hiljem istusid veel korraks sooja joogiga rannas ja vaatasid veel laineid. Suvel siin enam lained eriti ei näe… Pärastlõunal peremees õppis, perenaine peesitas pargis korraks ja õhtu vaatas filmi Taken3 – ei midagi erilist, aga mõnus lihtne ajaviide siiski.
Reede peremees käis ühes loengus, perenaine küpsetas leiba.  Päeval käisid veel piknikul ka pargis, sõid Caesari salatit kanaga ja maasikaid.
NomNom

 Õhtul läksid 100Montaditosse ungarlastega sööma. Perenaine viis neile ka natuke meie leiba :) neile meeldis.  Montaditod ka meeldisid ja sealne õlu. Õlu meeldis kohe väga, Ungari neiul oli esimene terve töönädal läbi ta ei tahtnud peremeest ja perenaist üldse minema lasta. Ega peremees ja perenainegi ei tahtnud väga ära minna, aga järgmine hommik tuli vara ärgata. Poole ühe ajal said magama ja kell 6  oli äratus laupäeva hommiku. Hakkas retk Montserrat.  Umbes tunnike rongi sõitu ja kella 9 paiku saime tõusma hakata. Kilomeetreid tuli ilmselt kuskil 22-25 kanti, aga kuna GPS signaal kadus seal suurte kivide vahel tihti ära siis on retk endomondos lünklik. Tõusu sai kuskil 1921m kokku võetud, kõrgeim punkt oli 1284m. Pärast esimest tõusu olid jalad makaronid all ja taastumine võttis natuke aega, aga õnneks oli seal mõnusaid refugi paiku, kus sai puhata :). Vaatate täpsemalt piltidelt. Retk lõppes kell 17.40, tunnike rongisõitu, 30min jalutust ja kodus. Pühapäev möödus pool unes, magatud sai 11-12h, pannkooke sõime ka. Pesu pesime ka. Ahjaa pühapäeval pidi tulema ka väikse india tüübi neiu külla, aga ta jäi kellakeeramise tõttu rongist maha ja seetõttu ka lennust maha. Tuleb esmaspäeval, ostsid uue pileti, õnneks ryanair lendab milanost barcasse suht odavalt :) Olgu nautige pilte ja järgmise nädalalani, siis tulevad äkki ka juba rannapildid ;)
Retk algas

Teised läksid kiivritega ees, tundub turvaline

Alla ei tohi vaadata küll siis üles saab...
Pikk on tee

Kiva igal pool
Väga rasked viimased sammud




















Üleval vaade püreneedele

Peedo refugi=pagulaspaik, seal all oli kast, kus oli sees külalisraamat :)

refugi= tasuta varjupaik... kutsu haukus sees.

Muskel on väikseks jäänud

terve külg kaljumaju täis



Selja taga paistab kodu

Püreneed kaugel, ja mägironijad ühe tipu otsas paremal
Otsi mägironijaid :)

Kena klooster :)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar