esmaspäev, 30. märts 2015

kolm linnukest kirjas jälle ;)

Hola-Hola! Peedo, teie suur sõber jälle siin :)  Jutustan siis natuke meie nädalast teile: Esmaspäeval läks peremees kooli ja trenni, valmistas endale kaasa võikud ja siis unustas need köögikapile maha. Perenaine viis talle need siis hiljem järgi, istusid koos pingil ja siis peremees unustas end lobisema ning avastas järsku, et on 5minutit juba loengusse hilinenud. Hakkab tal ka natuke raskeks minema – koguaeg liiga asjalik…
Teisipäeval oli peremehel jälle kool ja trenn. Perenaine käis ka väiksel jalutuskäigul ja siis koristas ja tegi süüa. Õhtu käisid veel toidupoes. Kolmapäeval läksid la Rambla lähedale vene poodi Troika. Hapukoore isu oli, eesti õlut ka tahtsid ja siis suitsuvorsti ka, varusid natuke tatart ka. Pärast läksid veel puu –ja juurviljapoest ka läbi (maasikaid oli ju vaja). Õhtul perenaine tegi kooki kõigile – oli ju paastumaarjapäev, siis peavad naised punast sööma,  no sõid need mehemurakad ka neid punaseid mammusid meelsalt :)

Neljapäeval läksime surfama hommiku vara. Kell 9 olime rannas ja väga üllatunud, et lained olid, suured lained. Perenaine oli täitsa hirmul. Meid kutsus ungari tüüp, neiu tal oli tööl kahjuks. Peremees sai tervelt 2sekundit püsti surfata, perenaine sai ühe pika liu kõhuli surfilaual, ungari tüüp sai ka umbes mõned sekundid surfi (ta oli natuke rohkem harjutanud). Mind jäeti aga kuivale maale peesitama – päris lõbus oli neid vaadata :). Pärast 1h vees olid kõik omadega läbi. Hiljem istusid veel korraks sooja joogiga rannas ja vaatasid veel laineid. Suvel siin enam lained eriti ei näe… Pärastlõunal peremees õppis, perenaine peesitas pargis korraks ja õhtu vaatas filmi Taken3 – ei midagi erilist, aga mõnus lihtne ajaviide siiski.
Reede peremees käis ühes loengus, perenaine küpsetas leiba.  Päeval käisid veel piknikul ka pargis, sõid Caesari salatit kanaga ja maasikaid.
NomNom

 Õhtul läksid 100Montaditosse ungarlastega sööma. Perenaine viis neile ka natuke meie leiba :) neile meeldis.  Montaditod ka meeldisid ja sealne õlu. Õlu meeldis kohe väga, Ungari neiul oli esimene terve töönädal läbi ta ei tahtnud peremeest ja perenaist üldse minema lasta. Ega peremees ja perenainegi ei tahtnud väga ära minna, aga järgmine hommik tuli vara ärgata. Poole ühe ajal said magama ja kell 6  oli äratus laupäeva hommiku. Hakkas retk Montserrat.  Umbes tunnike rongi sõitu ja kella 9 paiku saime tõusma hakata. Kilomeetreid tuli ilmselt kuskil 22-25 kanti, aga kuna GPS signaal kadus seal suurte kivide vahel tihti ära siis on retk endomondos lünklik. Tõusu sai kuskil 1921m kokku võetud, kõrgeim punkt oli 1284m. Pärast esimest tõusu olid jalad makaronid all ja taastumine võttis natuke aega, aga õnneks oli seal mõnusaid refugi paiku, kus sai puhata :). Vaatate täpsemalt piltidelt. Retk lõppes kell 17.40, tunnike rongisõitu, 30min jalutust ja kodus. Pühapäev möödus pool unes, magatud sai 11-12h, pannkooke sõime ka. Pesu pesime ka. Ahjaa pühapäeval pidi tulema ka väikse india tüübi neiu külla, aga ta jäi kellakeeramise tõttu rongist maha ja seetõttu ka lennust maha. Tuleb esmaspäeval, ostsid uue pileti, õnneks ryanair lendab milanost barcasse suht odavalt :) Olgu nautige pilte ja järgmise nädalalani, siis tulevad äkki ka juba rannapildid ;)
Retk algas

Teised läksid kiivritega ees, tundub turvaline

Alla ei tohi vaadata küll siis üles saab...
Pikk on tee

Kiva igal pool
Väga rasked viimased sammud




















Üleval vaade püreneedele

Peedo refugi=pagulaspaik, seal all oli kast, kus oli sees külalisraamat :)

refugi= tasuta varjupaik... kutsu haukus sees.

Muskel on väikseks jäänud

terve külg kaljumaju täis



Selja taga paistab kodu

Püreneed kaugel, ja mägironijad ühe tipu otsas paremal
Otsi mägironijaid :)

Kena klooster :)

pühapäev, 22. märts 2015

Tagurpidi jutt


Jalka rahvas hõiskab ja laulab. Kõik tänavad on täis jalkafänne. Laulavad juba päris kõvasti, kuigi mänguni on veel paar tundi aega. Kes siis ei tea - täna on FC Barcelona ja Real Madridi mäng. Loodetavasti põnev mäng, mida lahtise aknaga nautida :)  Täna me pannkooke ei söönudki, kuna eile oli hästi sombune ilm ja oli vaja kuidagi tuju tõsta, siis perenaine küpsetas eile pannkooke (soolaseid ja magusaid) ja me ostsime ökopoest päris piima 1liiter maksab 1,55euri, aga maitse oli seda väärt. Eile käisid meil külalised ka - india poisid tegid süüa, panid vähem vürtse ja perenaisele ka maitses :) Külas käisid peremehe kursusevend oma abikaasaga Iraanist, poola sõber ja kohalik kutt ka. Tõi kohalikku õlut - palju maitsvam kui Estrella või Moritz või San Miguel, mis kõik siin enamasti tarbivad. Ja kohalikku veini ka Raimati vms - ka väga hea :)Tore õhtu tarkade tüüpide seltsis :) Üks india tüüp sai eile vähe liialt ja nüüd valutab pead, aga see paraneb ;)
Laupäeval väljas ei käinud, sest oli täiesti hall ja vihmane, reede perenaine ikka käis väljas, mina olin teki all, peremees õppis ja tegi tööd. Neljapäeval peremees õppis ja võis olla ka, et tegi tööd. Perenaine käis väljas ja nautis niisama elu. Õhtul peremees käis ronimistrennis ja perenaine veetis aega lugedes üht lõputööd ja lisas selle omad kommentaarid :) Hiljem vaatasid koos näljamängude filmi ja leidsid, et film oli oluliselt parem kui nad lootnud olid. Ootavad nüüd seda viimast osa...
Kolmapäeval käis perenaine linna peal. Kohtus oma Ungari sõbrannaga. Käisid shoppamas ja kohvikus istumas. Hiljem läksid vene poe jahile - leidsidki :D Näod peeretasid mõlemal peas, sest seal oli nii palju tuttavaid asju: lehmakommid, kondenspiim, kohukesed, HAPUKOOR, tatar (seda ungari neiu ei teadnud), ja pelmeenid (seda ta ka ei teadnud) ja mis kõige rõõmsam EESTI saku õlu eestikeelse tekstiga (0,33l maksis 1,19eur) ja Kiss siider (eksport). Õhtusöögiks oli tatar ja hapukoor, lisandiks ungarist toodud suitsujuust ja ungari kohuke (maitseb rohkem toorjuustu maiuse moodi, meie kohuke on rohkem kohupiimane). Maitsesid nad siiski ülimalt head ja neist rääkides hakkab suu vett jooksma kohe...
Teisipäeval oli peremees koolis ja trennis. Perenaine käis ka oma jalutustiirul ja lõpetas oma lemmik pargis. Lebas seal päikese käes natuke, ilm oli päikseline ja mõnus. Pesi, sõi ja luges raamatut. India tüüpidega jutustas ka natuke, nemad ju ülearu koolis ei käi :D  Peremees jõudis kuskil poole 8 ajal õhtul, selleks ajaks oli meil juba, no hea küll perenaisel söök valmis - sealiha, kartul ja kaste ja salat ka loomulikult :)
Esmaspäeval peremees käis trennis ja koolis, perenaine lebotas koos minuga. Ilmselt tegi midagi asjalikku ka, aga kes ikka mäletab nii kaugele :) Kallid-paid ja nautige oma lumis kevadet ning lihavõtteid! Peremehel tuleb väike puhkus ja siis vb tuleb veel rännujutte ;)


esmaspäev, 16. märts 2015

Äpardusi peab ka juhtuma...

Esmaspäeval olime asjalikud - mina oma puhkamisega, perenaine trenni ja peremees kooli ja tööga. Õhtul läksid peremees ja perenaine Montaditosse sööma, pidid kohtuma india tüüpidega ja veel mõned koolivennad pidid tulema. Neid võileiva baare on linnas väga mitmeid ja õhtu edenedes otsustati asukoht placa de Santsist muuta placa Catalunya juurde. Peremees oli aga Linuxi installimisega nii ametis, et ta luges talle saadetud sõnumit kiirelt ja ei pannud tähele, et asukoht on muudetud (kui keegi otse ei ütle, et asukoht on muudetud, siis peremees ei pruugi seda märgata). Niisiis olid nad selle baari ees, kus esialgu pidid kohtuma, aga teisi polnud. Pika ootamiste ja helistamiste peale selgus, et on olnud möödarääkimisi ja perenaine ning peremees sõid seal kahekesi. Võikud on seal maitsvad ja odavad. Esmaspäeviti ühe võiku hind 50 eurosenti ja õlle on ka odav. 
neid sööks ju küll õlle kõrvale :)

Teisipäev möödus peremehel koolis ja perenaisel päikese käes trenni tehes (loe jalutas mägedes natuke). Kolmapäev aga läksid peremees ja perenaine koos poodi, kuna peremehe kord oli maksta, siis perenaine rahakotti kaasa ei võtnud (ilm oli soe ja õhukesel jakil head taskut polnud, kuhu raha panna). Niisiis korvid sööki täis, juba kassas ja toit ka suuresti meie kottidesse pakitud ja oh imet - peremehe pangakaart ei tööta. Kassiir ütles, et äkki pole raha. Perenaine jäi poodi, toidukraam läks kasiiri juurde ja peremees läks proovis, kas saab kaardilt sularaha võtta, aga automaat sõi kaardi ära. Seejärel  jooksis peremees koju ja tõi sealt sularaha, sest tekkis juba hirm, et kumbki nende kaartidest ei tööta. Jooksis tagasi poodi ja maksis arve, kassiir naeratas ja andis meile meie kauba :) Koju saabudes saime teada, et peremehe raha on alles. Infoliinile helistades selgus, et peremehe kaart on suletud ja sellest ei saadetud peremehele ühtegi teadet. Põhjus oli selles, et ta polnud panka teavitanud, et ta õpib välismaa koolis. Eesti koolisüsteemis teda enam kirjas polnud ja seega suleti peremehe tudengipangakaart. Loodetavasti saadab pank kaardi oma kuludega nüüd kohale. Ülejäänud päev oli peremehel asjalik - õppis ja töötas. Perenaine käis kolmapäeval pargis, lamas murul ja nautis päikest :) Õhtul tegelesime külmiku sulatamise ja koristamisega. Jääd oli nii palju, et uks ei sulgunud enam korralikult. Kogu protsessi käigus selgus, et kogu aja oli sees olnud mingi nupp, mis pani külmiku külmetma koguaeg- sealt see jää tuligi. Lõpp hea kõik hea- külmik puhas ja ei tooda ülearu jääd enam :)
Neljapäev oli jälle äärmiselt soe ja kena ilm, mistõttu perenaine käis rannas. Bikiinides rannaliival merelainete kohina taustal - mida veel tahta!! Selle pärast saigi ju Barcelonasse tuldud. Rannas on aga üks AGA... seal on need tüübid, kes karjuvad koguaeg - cerveza, beer, kokakoola, mojito. Lisaks pilukad naised, kes pakuvad massaaži ja kui teeskled, et magad, siis viskavad sulle liiva peale, et sa ikka ei magaks maha võimalust saada nende "kvaliteetset massaaži". Rahu seal eriti ei saanud ja seega pärast 2h peesitamist jalutas ta koju - ca 1,5-2h kiiret jalutust. Koju jõudes oli peremees lõunat teinud ja valmistus ronimistundi minema. Perenaine sõi kõhu täis, käis pesus ja magas (päevitamine ju raske töö). Ja ärge muretsege päikesekaitsekreemi kasutas ka, millega sõbrad-kolleegid teda varustasid.
Reedel peremees käis koolis, siis jooksmas ja õhtu otsa tegeles Linuxi installimisega, sest esmaspäeval ei jõudnud sellega ühele poole. Perenaine tegeles koristamise ja söögiga ning õhtu läks shoppama - mango outletist pintsak 7.99 eur ja pikk seelik 9.99 eur :)
Laupäeval oli ilm kehva, sadas ja peremees tegeles oma asjadega arvutis. Perenaine luges natuke ja tegeles söögiga, vaatas filmi. Pühapäeval sõime hommiku pannkooke ja siis läksime välja. 15.märts oli barcelona maraton ja jälgisime Barceloneta lähedal selle kulgemist ning seejärel läksime Kataloonia ajaloo muuseumisse. See oli põnev ja oi kui suur see oli - meil kulus peaaegu 2,5h selle kõige läbimiseks. Kataloonia ajalugu on täis sõdu aj vabadust on nende elus väga-väga lühikest aega olnud. Aga hoolimata Franco aegsetest pommitamistest, koonduslaagritest jne on säilima jäänud katalaani keel ja katalaanikeelne haridus ja kultuur. Hoiame pöialt, et nad kunagi siiski vabaks jälle saaksid!
Esimese naisega koos tulid ja esimesed valged mehed :)
sagrada makett... ambitsioonikas projekt

Press

jalgratas ikka selline

mäss

baar

Nunnu

ka nunnu

prints valgel hobusel :)

printsessi jalad ei ulatu sinna kuhu need jalad panema pidi




Rüütel vol 1.

rüütel vol 2.

Rüütel vol 3.

vol 4 :D

Feodaalide vastu mäss
 Peremehel on nüüd Linux ja ta sai ka Julia sinna endale....
Kallid! Teie Peedo


esmaspäev, 9. märts 2015

Kõrgustesse!

Peedo siin jälle! Hakkate juba tüdinema? Paha lugu, nii pea veel plaanis lõpetada pole oma seiklust :)
Nädala alguses perenaine käis mõned korrad pargis, kui peremees koolis oli või trennis. Rääkisin teile juba, et peremees hakkas ronimisega tegelema, eks? No siin on teile tõestus, et ta käib ronimissaalis vähemalt oma uusi papusid pildistamas:
Roni, mis suunas soovid :)

Kõrgustesse ronimine

Papud!
Ilm on meil siin kena olnud - AKst kuulsime, et Hispaanias on kuumalaine. Soe on küll päikese käes (korralik eesti suvi, parem kui viimased jaanipäevad). Kolmapäeval muidugi nägime ka teistsugust ilma - päev otsa oli hall! Elevust tekitas äikesevihm - kõmistas ja välgutas päris toredalt! Nüüd võib perenaine maha istuda, talv on läbi ja äike on ära olnud.
nii hall, et mäge polnud nähagi!
Neljapäeval tegid peremees ja perenaine ettevalmistusi matkaks. Pakkisid vajaliku seljakottidesse: 6,3 liitrit vett, 9 võikut, 9 batoonikest, 3 snickersit, med.tarbed, varu riideid jne. Mina sain ka kaasa juhuuuuuu!!
Reede kell 5.45 oli äratus, kell 7 läks rong ja matk algas Terrassa rongijaamast kell 8.15. Meiega oli kaasas peremehe kursusekaaslane (poolakas, lõbus sell). Tema tegelikult selle retke välja pakkus, ta on vähe kogenum matkaja kui me. Rongijaamas olime tagasi 17.30 ja Barcelonasse sõit kestis 45min. Kõndimist oli 37,66km kokku, ilma söögipausideta kulus u 8 tundi ja 40minutit. Kõrgeim tipp oli 1156m (retke alustasime kõrguselt 354m). Vaated olid kirjeldamatud ning see vaikus seal üleval. Suures linnas elades hakkad kõige rohkem igatsema vaikust...
Esimene tipp paistab koos kloostriga
Algus oli päris raske ronimine - peremees sai kahte selkotti kohe kanda



Rada
Vaade Montserratile (peremees lubas meid perenaisega sinna ka viia)

Püreneed :)

Esimese tipu otsas matkasellid :)








Sain ka vaadet nautida

ilus-ilus!

üles, ikka üles!

Kloostri juures olev koer nautis vaadet meist isegi rohkem :)
Teine tipp tehtud!
vahepeal peab alla ka tulema
Vaadet nautimas pärast lõunat
Õnnelikud

Inov kestab ikka...

Maailma serval...

Sõbrad

teisel serval

:)
Rongijaamast koju läksime metrooga, sest perenaine ei tahtnud enam kuidagi jalutada. Järgnev öö magati mõnusalt kohe 12h. Peremees alustas töö ja õppimise asjadega jälle. Perenaine puhkas ja luges raamatut. Laupäeva õhtul tulid kaks india poissi külla - kõik peale eestlaste läksid peole. Peremees ja perenaine olid väsinud ja ei tundunud kuidagi tahtmist minna klubisse. India poisid tegid enne välja minekut süüa - karrikana ja kollane ülivürtsine riis. Peremehele see maitseb hästi. Perenaine nii vürtsise asjaga jääb hätta veidi (peremees sõi jäägid ära).  Südaöö paiku lahkusid tüübid peole, peremees ja perenaine otsustasid vastutasuks söögile nõud ära pesta.
Pühapäeva hommikul peremees tegi perenaisele pannkooke. Väga maitsvad - nii soolased kui ka magusad! Magusad oli maasikatega :)
Peremees ja perenaine käisid ka jalutamas - tahtsid külastada kloostrit, aga nad ei lasknud enam inimesi sisse, jäid 5min hiljaks sellega. Tagasi teel nägid toredat väravat.
Kuulsime, et teile on ka kevad jõudnud :) Nautige ja järgmise nädalani!