esmaspäev, 5. jaanuar 2015

¡Feliz año nuevo! (Veel võib ilma pudelita soovida)

Uus aasta on alanud :) Kas vana saatsite väärikalt ära ja uue võtsite ka ikka lahkelt vastu? Meie seda tegime. Vana-aasta õhtut nautisime ETV saateid vaadates. Parim õhtu ;) edasi placa espanyale - tohutu rahvamass. Show äge, aga ilutulestik tiba lahja - kuulujuttude järgi ei olegi neil sellist kommet, et raha õhku lasta. Neil on hoopis selline komme, et iga kellalöögi ajal tuleb süüa 1 viinamari - 12 lööki, 12 viinamarja ja 12 kuud õnne ja tervist garanteeritud! Peremees magas stardi maha ja seetõttu alustasid kõik hiljem söömisega. Perenaine andis endast parima, aga viinamarjad olid nii suured, et ilmselt jõudis kuskil 7-9 ära süüa, peremees jõudis 12löögi ajal 9viinamarja ära süüa. Natuke õnne ja küllust peaks see aasta ikka tulema ;)
Muide huvitav fakt - perenaine ja peremees tundsid end pikkadena suure rahva seas, sest hispaanlased on nii lühikesed :D ja india tüübid on veel lühemad - peremees korra isegi tõstis üht lühemat tüüpi, et ta näeks show´d. Pärast südaööd india tüübid läksid tagasi koju, meie jalutasime tänavatel, tahtsime la Ramblale minna, natuke ekslesime, aga kohale jõudsime. Rahvast liikus tänavatel palju, aga pidutsemist ja joomist tänavatel ei kohanud eriti. Peod toimusid kõik sees, nt ööklubisse pääsemiseks oli järjekord väga väga pikk. Tagasi korterisse jõudsime kuskil enne kolme ja saimegi mõnusalt magatud.
2015. aasta esimesel päeval magasime, sõime, lebotasime ja peremees ning perenaine läksid välja. Mina lebotasin edasi :) Peremees jooksis mäe jalami treppideni, tegi seal hüppeid ja muid harjutusi, perenaine jalutas sinna, peesitas natuke ja koos kõndisid tagasi. Perenaisel oli veel väike külmetuse pisik kallal. Tänaseks on see kadunud.
Ülejäänud päevad on olnud üsna tavalised - peremees õpib, sest sess on alanud; perenaine on ametis söögi tegemise, oma venna aitamise ja päikese püüdmisega. Paar päeva tagasi läks ta parki, et päikse käes istuda. Kõik pingid olid hõivatud, aga üks meesterahvas istus pingil nii, et kõrval oli ruumi veel 2inimesi jagu. Perenaine läks sinna, küsis, kas sinna võib istuda ja sai jaatava vastuse. Istudes hakkasid nad rääkima, kohalik mees oskas inglise keelt. Perenaine sai uurida kohalike kommete ja iseseisvuspüüdluste ja hispaania kohta, kuhu siin reisida jne. Väga tore kohalik oli - ja muide ta oli seal ka päikest võtmas, sest ta vaatas peeglisse, et on liiga jumetu - perenaine nende kõigi kõrval luik :D isegi peremehe kõrval (on jälle trenni soonel ja jooskseb palju päikse käes)! Katalaanide kommete kohta sai perenaine teada, et ajalooliselt 24-26.detsembrit ei tähistatud, nüüd tähistavad need, kelle peredes on muudest hispaania maakondadest pereliikmeid, kohaliku peres näiteks onunaine on lõunast, seepärast nad 24ndal söövad õhtust, 25ndal lõunat ja 26ndal ka lõunat kõik koos, muud midagi. 5.jaanuaril saabuvad kolm kuningat, kes jätavad 6nda hommikuks lastele kingid. Salme lugema ei pea. Ja tegelikult saavad ka täiskasvanud kinke - tema jutust tundus, et täiskasvanutele kingi tegemine on sama tüütu kui mujalgi. Liigne kohustus!
Täna on neil ongi suur paraadipäev - kolm kuningat saabuvad sadamasse, jagavad lastele kommi ja liigutakse sinna samale platsile, kus uusaasta-show oli. Lähme seda õhtu uudistama, ehk veab kah ja saab kommi!
Pühapäev oli jällegi pannkoogipäev! Pärast suurt söömist tuleb minna neid kaloreid kulutama, peremees jooksis ja perenaine kõndis ning Peedo mõnules kodus voodis :) Kõik olid rahul!
Teie ka leidke aega puhkamiseks! Koguaeg ei pea rabama- ega töö jänes pole, et eest ära jookseb ;)
Järgmiste kirjutamisteni ;)

3 kommentaari:

  1. Ei ole jänes. Töö on nagu rasvavolt, mis hakkab kasvama, kui sellega pidevalt ei tegeleta.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Miks sina siis oma "tööga" ei tegele? võinoh rasvavoldiga

      Tauno koos rasvase Peedoga

      Kustuta
  2. Ma ei tegele "tööga" kuna ma tegelen tööga. :)

    VastaKustuta