pühapäev, 11. jaanuar 2015

Oh jaanuar, oh jaanuar!

Meie nädal algas siin pidustustega. Katalaanide jõulud olid tegelikult alles nüüd. Esmaspäeval, 05.01 saabusid linna kolm kuningat (noh teate küll need tüübid, kes piiblis läksid Jeesust vaatama ja tõid talle kinke - tegelikult ma ei tea, ei ole piiblit lugenud). Nad tulid laevaga ja siis tegid lastele mingit etendust seal kuulsas pargis (Ciutadella on pargi nimi). Õhtu toimub paraad, kus tervitatakse kuningaid ja nende kaaskonda - ja ma ütlen see kaaskond on vägev! Käisime ka peremehe ja perenaisega seda vaatamas (kuulujutu järgi jagatsekse seal kommi). Jõudsime kuskil 20min enne
paraadi jõudmist placa Espanyale ning rahvas juba ootas, kellel redelid kaasas, et paremini näha, kes trügis niisama. Meile leidsime hea koha ühe maja seina ääres, seal oli kõrgem äär, kust nägi paraadi kenasti. Paraadi juhtis ees 6 julgestuspolitsei bussi, 6 motorolleriga politseid ja hobustega politseid ka veel. Täitsa vinged elukad lendasid ja siis tüübid kandsid ägedaid kostüüme, kuningad olid ka ikka. Paraadis nägi erinevaid temaatikaid - aafrika, aasia jne. Paraadi lõpus tulid suure tümpsu ja kahuritega 3rekkat, sealt lasti kahte lehte kommi ja karda laiali - lapsed jooksid, suured jooksid, et kes saab komme piisavalt. Me olime ikka viisakad, et võtame ühe kummalegi. No hiljem jalutasime natuke paraadi lõpppunkti lähemale ja oi näe imet kommikahurid tulid uuesti, seekord korjasime taskud kommi täis ikka - kõik tegid nii :) Tasuta komm ikkagi ju! Igal juhul jah katalaanidel on nii, et täna said lapsed kommi ja homme hommiku leiavad nad kuningate poolt toodud kingid - ja kujutad sa ette salmi ei peagi lugema!!!
Koju jõudes jagasime komme ka india tüüpidega :)


Death Star osales ka paraadil (peremehele meeldib StarWars)...

Kommi lendab kahte lehte :)

Jeäi kommid :D

Minu taskud said komme täis :)
Edasised päevad on möödunud õppides - peremees õpib eksamiteks (vaata ka pilte), perenaine harib end orienteerumisteadusartikleid lugedes ja mina lebotan endiselt :)
sess hakkas päev 1.

päev 2.

Pärast mõningast harjutamist suudab juba ülikiiresti õppida..
Ahjaa saime hilinenud jõulukaardi armsatelt Leokitelt - oma nime ma kaardilt ei leidnud, see vist on nähtamatu tindiga kirjutatud.
Perenaine sai ka oma kallitelt tüüpidelt Evalt ja Katilt paki - kommi ja armsa töövihiku Minu väga hea aasta (1/3 on täidetud juba). Käis seda pargis täitmas ükspäev - oli kadunud 3h. Ja kommidest on veel isegi üks pakk alles :D
Reede õhtu läksid perenaine ja peremees iiris pubisse 7Sins stand-up show´d vaatama ja õlut nautima. Esines John Colleary, tuntud iiri koomik. Peremees ja perenaine kiitsid koomikut väga :) Peremees algul ei tahtnud tulla - peab ju õppima, aga siis perenaine veenas ta ümber, sest ta ei julge üksi pubist tagasi tulla :D Seltskond oli tore ja kirju - perenaise keelekursuse kaaslane Hollandist, tema pruut Saksamaalt, nende sõber prantsusmaalt (elanud šotimaal ja nüüd barcelonas) ning soomlanna, kes on aasta Tartu ülikoolis eesti keelt õppinud (rääkis väga ilusat eesti keelt). Iiri pubi on parim koht, kuhu minna võõras riigis - inglise keelt räägitakse alati ja seal on rõõmsaid multirahvusest inimesi :)
Laupäev möödus ka õppides, peremees käis isegi hommiku jooksmas. Perenaine hoolitses söögi ja koristamise eest. Pühapäev oli jälle pannkoogipäev :) Peremees õppis ja perenaine jätkas söögitegemisega, käis trenni ka tegemas :) Ilmad on olnud üsna soojad ja tuulevaiksed. Päikest endiselt palju - saadame teile ka, aga teil seal mingid tormipilved blokivad päikse ära!
Ahjaa peremehel on homme esimene eksam - hoidke talle siis pöialt! Ja siis neljapäeval on järgmine ja kolmas on nädala pärast esmaspäeval ja viimane on pärast kolmandat neljapäeval ja siis üks esitlus tuleb ka veel seal vahepeal tal teha... Tulevad sellised põnevad nädalad :D
Uute kirjutamisteni - ja kui tormist paha on või igatsete meid, siis tulge külla! Ma olen armas pehme kollane tüüp :)

PS! Kui kellelgi on sünnipäev tulemas ja seda pole facebookis näha, siis kõik vihjed on teretulnud ;)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar