pühapäev, 18. jaanuar 2015

Sess täies hoos

Mul on väga igav olnud iga päev üks ja sama pilt - peremees laua taga õppimas, perenaine vaheldumisi laua taga töötamas ja voodis lõunauinakut tegemas. 
Esmaspäeval oli peremehel esimene eksam avatud materjalid ja 2h aega, et lahendada 3 ülesannet. No ei jõudnud keegi aja sisse - liiga mahukad ülesanded ja mõtlemiseks polnud aega.
Perenaine koristas samal ajal, sest üle pika aja oli ta üksi kodus (no ma olin ka, aga kui ma kuulsin, et ta koristama hakkab, siis peitsin end ära- mulle ei meeldi koristada). Ta pesi põrandaid 3korda, et need puhtaks saada, sest erinevatel meessoost isikutel on erinevad puhastusmeetmed - mõnel efektiivsemad mõnel vähem - no mis seal ikka, kuna ta on ju natuke puhtuse pedant, siis ta koristas ise kõik ära- iseenda heaolu pärast ja natuke ka selle pärast, et tüüpidel on sess ja ei ole neil aega koristada. Põrand lausa läikis :) No köök läikis ka, ja vannituba ja peremehe ja perenaise tuba ka. Teiste tüüpide tubadesse ta ei roninud, selle hoiab ikka igaüks ise korras :) Õhtu käis natuke jalutamas ja trenni tegemas ka :)
 Teisipäeval peremees õppis ja vahepeal käidi poes söögivarusid täiendamas. Perenaine kokkas nagu ikka. Õhtu vaatas filmi "Gravity" ja oli väga imestunud, et seda nii palju kiidetud on - igav ja sisutühi, lihtsalt ilusad vaated kosmosest.
Kolmapäeval peremees õppis jälle nagu talle juba harjumuseks on saanud. Tegelikult hommiku läks isegi jooksma välja. Perenaine magas seni õndsat und, lõuna ajal läks ka perenaine välja. Võttis pargipingil päikest ja täitis oma raamatut. Muide juba mitmendat korda istub perenaise kõrvale üks vanem meesterahvas, käib vist iga päev päikest võtmas - niheleb ühel küljelt teisele seal. Üsna tüütu! A mis sa teed- avalik park ja avalik pink (pean ise järgmine kord kaasa minema). Õhtu läks perenaine peremehe kõrvale laua taha, et teha omi asju, seal arvutis - kui ei oska EI õigel ajal öelda, siis tuleb kannatada :)
Neljapäeval oli peremehel teine eksam - sama seis, mis esimesega avatud materjal ja liiga mahukad ülesanded, et ajaliselt ära suudaks teha. Pärast eksamit jäi kooli oma ettekande asju arutama ja jõudis koju varem kui perenaine. Perenaine oli oma keelekursusekaaslasega linna peal - jalutasid ja jõid kohvi ja arutasid elu ja tööotsingute jms üle. Mõnus päikseline päev oli, kandis ainult oma õhukest jakki ja isegi kampsunit ei olnud. See oli ka praeguseks viimane soe ja ilus ilm.
Reede oli juba pilves ja jahedam. Peremees käis kooli esitlust ettekandmas ja teiste omi kuulamas - tema sarnaseid, kes olid ka teiste töid kuulama tulnud oli ainult 1 veel. Kummaline suhtumine, et teen ainult ettekande ära, siis saab õppida eksamiks. Peremehe sõnul oli olnud väga huvitavaid teemasid ja ettekannete tegemisel oldi vaeva nähtud. Ja üsna kummaline on ettekannet esitada ainult õppejõule :) Koju tuleku ajaks sadas vihma ja vihmavarju tal kaasas polnud, kuid see kord ei olnud padukat, vaid selline kerge vihm, niiet ei sulanudki see peremees ära. Perenaine magas hommiku rahulikult ning tegi lõunaks söögi peremehele. Peremees suundus jälle õppima ja perenaine tegi ka arvutisse asja. õhtu valmistas ette järgmiseks päevaks tainast.
Laupäeval pidid mõlemad minema kell 9 jooksma/kõndima, aga läks nii nagu ikka- peremees jooksis ja perenaine vaaritas köögis. Tegi rukkikukkleid - täitsa maitsvad tulid (pilti unustasime teha, sest muna-majoneesiga oli nende kuklite peal nii maitsev).  Pärast sööki mindi poodi varusid koguma jälle ning perenaine läks postkontorisse oma leivajuuretisele järgi (tuli välja, et seda võib saata ja 5päevaga oli kohal). Peremees suundus jälle õppima (ta on nii kohutavalt tubli), perenaine läks välja kõndima ja kuna tal olid küünlad otsas suundus ta kaugemasse poodi. Küünlad ostetud tegi ruttu poest minekut, sest praegu on allahindluste aeg ja rahvast oli tohutult. Väljas oli ilus ilm, tuuline aga siiski päike oli väljas. Koduteele jäi ette park ja sinna suundus perenaine päikest võtma. Pargis nägi kaugel istumas seda vanahärrat, kes koguaeg tema juurde istuma tuli. Perenaine oli õnnelik, et härral istumine kenasti olemas oli ja suundus ise teisele poole parki. Leidis koha ühe naisterahva kõrval. nautis päikest kuskil 5-10min, kui mööda kõndis oh imet see sama vanahärra, aga õnneks oli perenaise kõrval koht hõivatud ja perenaine mõnules rahuga päikse käes edasi :) 20min pärast lahkus naisterahvas perenaise kõrvalt, perenaine hakkas täitma oma raamat-töövihikut. Vahepeal tuli üks briti tüüp teed küsima, tahtis Camp Nou juurde saada. Näitas suuna kätte tüübile, ajasid veel paar sõna juttu ja läinud britt oligi. Rahulikult istus perenaine tagasi ja hakkas päikest nautima - umbes minuti möödudes ilmus vanahärra uuesti välja - jah ta istus perenaise kõrvale. Perenaisel sai villand võttis oma asjad lahkus kohe. Pealegi oli juba lõunasöögi aeg ja kõht läks tühjaks. Koju saab sama teed pidi, kuhu perenaine briti suunas ja loomulikult kohtus ta temaga uuesti - tuli välja, et on esimest korda välisreisil ja teadis päris palju peremehe eriala kohta, tal pidi olema keegi sõber, kes tegeleb selliste asjadega. Igal juhul perenaine tahtis tal aidata pilti teha, aga ta telefoni aku oli tühi niiet ei saanudki pilti. Perenaine suundus koju, britt FCBarcelona poodi. Õhtu tegi perenaine leivajuuretisest juuretisepoja (on vist õige sõna- segas jahu ja vee sisse ja jättis sooja seisma ööseks). Peremees õppis muidugi, ta muud ei teegi. 
Pühapäev algas leivataigna valmistamise ja pannkookidega. Leib sai küpsetatud ka - tuli täitsa leivamoodi ja maitses ka nagu leib, pisut hele aind (rukkilinnasejahu ei ole veel leidnud siit- rukkijahugi saab ainult spets ökopoest 1kg 2.55eur). Igal juhul leiba oli vahelduseks jälle nii hea süüa - sai tüütab väga ära juba. Täna sai perenaine kõne oma õelt - nii tore on teie hääli kuulda :) tervitused Karlile ja Kertule :)
Muide rukkikuklite retsepti saime perenaise isa käest ja nüüd saime ka kaneelikuklike retsepti perenaise ema käest, ootame leivaküpsetamise nippe ja retsepte vanama Valli käest :) ja kui keegi tahab ka oma retsepti saata, siis oleme pakkumistele avatud :)
Ja Peremees igatseb oma vanaema karbonaadi (perenaine ei oska seda nii hästi teha).
Peremees endiselt õpib muide - homme eksam ja siis veel viimane neljapäeval- hoiame pöialt!
Perenaine ka asjatab veel see nädal, siis hakkame kõik koos puhkama :)
Peremees oma kohal :)

Juuretisepoeg läks kenasti kerkima ja vahutama hommikuks :)

Võiga või toorjuustuga soe leib :)

erinevad vormid erinevad kujud - ikka maitses hea :)




2 kommentaari: