neljapäev, 27. september 2018

pusle :)

Hei-hei, kuidas elate? Tuul ei ole veel ära lennutanud teid? Meil siin olid ka juba tuulisemad ja kehvemad ilmad aga täna on jälle suvi tagasi +27 ja pilvitu (tahaks öelda, et ilgelt mõnus, aga tegelikult on südames vihmane ilm ja ahjusoojas küünlavalgel istumine). 
Reede õhtul käisid peremees ja perenaine pargis, kus peremees perenaise endale naiseks palus ja ulatas M16 seibi. Seal pargis toimus valgus ja muusikamäng. Täitsa kena õhtu oli! Kuu paistis ja seltsiks olid neil Kõrgõstani paar. Õhtu läks aga kaunis jahedaks ja nii sai südaööks koju tuldud. 
Laupäeval sõid nad toekama hommikusöögi ja läksid IKEAsse ostlema. Kõik oli perenaisel juba varem internetist järgi vaadatud, aga ikka kulus neil seal oma 2h. Koju tulles pikutas perenaine veidi diivanil, peremees pani aga puslet kokku. Sai täitsa hästi hakkama. Perenaine tegi koduseid hamburgereid samal ajal. Pärast koristasid koos ning viisid papi jms suurtesse konteineritesse ära, peremees läks jooksma ning perenaine käis kiirelt toidupoes (midagi teha ei ole kui unustad asju ostmata). Õhtul tuli Ecuadori sõber külla, ööbimisteenust ta siiski ei tahtnud kasutada, valis hosteli (täna muidugi tuleb siiski meile ööbima, sest hostelis olevat ikka paha). Peremees ütles, et ärgu ta alkoholi toogu, et peremehel on õlut ja siidrit ja veini, aga noh ta ei saanud tühja käega tulla - tõi ikka vorsti ja siidrit (see ju pole alkohol, või siiski..). Peremees küpsetas hamburgereid ja perenaine koristas, tööjaotus peab olema ;) 
Pühapäeval sai rahulikult magada. Loomulikult tegi perenaine pannkooke ja nad vaatasid veidi seriaale (hommik Anuga sai ka vaadatud). Päeval tegid koos süüa, perenaine tegi sügise alguse puhul ühepajatoitu ja peremees tegi karbonaadi. Õhtul käis peremees paar tundi poistega ronimas ja perenaine luges seni. Õhtul pakkis peremees asjad oma komandeeringuks. 
Esmaspäevast neljapäevani on peremees ära olnud Valenciennes. Perenaine on toimetanud üksi - 1-2 korda jalutamas käinud, pesu pesnud (sest ilmad läksid ilusaks ju) ja lugenud igasugu kirjandust. Alustas isegi prantsuse keele grammatika kordamisega. Täna õhtul lõppeb siis üksi olek ära, peremees tuleb koju ja sõber ka tuleb öömajale mõneks ajaks. 
Saadan teile sooja, saatke meile veidi värskust :)
Kallid!
Teie Peedo

ENGLISH: Hi, guys! How are you? Mister T and my hostess visited Jardin des Plantes on Friday night with their Kyrgystan friends. It was a lovely night with light and music shows and their friends brought cakes with them which ws really sweet of them (also literally sweet). They had nice time, unfortunately the night was quite cold and my hostess got tired too soon. 
On Saturday mornging they had some nice breakfast with eggs. After eating they went to IKEA. My hostess had picked all the stuff out already, but they wanted see the things in real life and then make the decisions. So it took them still two hours in the shop. At home my hostess rested on the sofa with me, mister T started putting together the puzzle and finally my hostess made burgers. After eating they cleaned everything and even took the paper stuff to containers. Mister T went for a run also, my hostess went to a near by shop (it happens if you forgot to buy some stuff). In the evening our frined from Ecuador came by. We chatted and ate. He didn't stay with us, he wanted to work so he took a hostel. 
On Sunday we had a lazy morning and of course my hostess made pancakes. We watched some series. Then they made lunch together - since it was the first day of autumne, my hostess made stew, mister T made some fried meat. In the eveing mister T went to climb for couple of hours and my hostess read some books on the sofa with me. Later that night mister T packed his stuff for going to Valenciennes. 
From Monday to Thurday we have been alone here with my hostess. My hostess has tried to keep the routine to walk 1-2 times per day and also to read her books. 
So today mister T will return and also ecuadorian friend will come and stay with us for a while :)
Take care!
Peedo


Lights in Jardin de Plantes/ Tuled botaanikaaias :)

More lights/ veel tulesid

the IKEA puzzle/ IKEA pusle

The struggle is real, but it actually turned out very nice and strong piece / Raske oli, aga hakkama sai ja see on üks parim ost, mis teinud oleme, tugev ja vastupidav ja odav

Hamburgers / Hamburgers - ise tehtud, hästi tehtud :)

Sunday morning with pancakes/ Pühapäeva hommik pannkookidega

When summer decided to return and for a second it felt nice/ Siis kui suvi otsustas tagasi tulla ja korraks tundus täitsa tore :)




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar