reede, 21. september 2018

Sügis järgneb suvele

Hei-hei! Meil on siin suhteliselt rahulikult läinud, ühtegi pilti isegi ei ole teinud. Laupäeval peremees ja perenaine käisid hispaanlastel külas. Oli päevane sünnipäeva tähistamine, sai mahla (peremees võttis siiski õlut), sai head sööki (pitsat, hispaania omletti, soolast pirukat, puuvilja, kooki jne). Seltskond oli ka olnud neil väga mõnus - mängisid kaarte (Kes on tapja ja hiljem Maffiat). Sai palju nalja. Kahju, et nad oktoobri alguses Barcelonasse kolivad, aga mis teha siinne talv on natuke liiga külm ja raske neile (päikest näeb nii harva ju). Ja kes siis ei tahaks kodule lähemal elada :)
Pärast peremees ja perenaine jalutasid linnast koju, et veidi end liigutada, ilm oli kena ja soe. 
Pühapäeval tegime pannkooke ja nautisime rahulikku hommikut. Peremees oli veidi tõbine, sai vist külma öösel lahtise aknaga. Perenaisel on koguaeg öösiti palav millegi pärast ja siis aken lahti, aga tegelikult on öösiti siin õhk vahel täitsa jahe juba 10-12 kraadi. Igal juhul midagi tõsist ei olnud, sest juba on tal kõik hästi ;) Õhtul vaatasid Netflixist seriaale ning tegid ahjuliha riisiga. Pool kümme saabus sõber Ramiro ööbima neile - sisuliselt tuli ta otse Ecuadorist, niiet ööpäeva graafik oli tal veidi sassis. Esmaspäeva hommikul pani ta kohe edasi Barcelonasse ja sealt Itaaliasse suvekooli. Laupäeval tuleb tagasi meile ööbima. Meil siin on kõik suht argine olnud, hommikul äratus, riidesse ja sööma, siis saadab perenaine peremehe tööle ja tuleb koju (istub veidi diivanil ja loeb uudiseid), siis hakkab süüa tegema ja/või pesu pesema, õhtul peremehele järgi jälle, selline tavaline rutiin. 
Üks õhtu tuli peremees töölt üksi rattaga ja sõitis turult läbi, sest perenaine oli palunud, tõi tilli ja peterselli ning ostis ploome. Astus tuppa ja küsis õnnetu häälega: "Kui palju me neid ploome eelmine kord ostsime?" Perenaine vastas, et ühe kilo ostsime. "Ah, ma ostsin kaks seekord" endiselt väga õnnetu häälega. Perenaine üritas talle vastata nukra häälega, et pole hullu, aga see kõlas üsna rõõmuhõiskena, niiet peremees vist ei olnud enam kurb.
Eile õhtul oli peremees sõbraga ronimas ja saabus alles 21.30 ajal. Perenaine kasutas aega mõnusalt, vaatas ringvaadet järgi ja siis, kuna otse ei saanud ETVst midagi parasjagu vaadata, avastas prantsuse kanalilt filmi Takso 2. Päris hea naljakas vaatamine. Peremees meenutas, et ta mäletas oma isa seda filmi kunagi vaatamas ja omaette itsitamas ning sel ajal mõtles ta, et kuidas keegi saab midagi nii jaburat vaadata - nüüd tegi ise sama. Käbi ei kuku kännust kaugele :)
Järgmiste juttudeni!
Peedo


Hi, guys! How are you? For us nothing too much. On Saturday we had a birthday party for one of our Spanish friends. We had nice day together - had good food and drinks and card games with nice people. Sunday was lazy - we had pancakes and then stayed home, because mister T wasn't feeling so well (my hostess is always hot during the night so the window stays open, but the temperature during the night is quite low already about 10-12 degrees, so mister T cought a little cold probably). We watched some series and even went for a little walk, but that's it. Our friend from Ecuador arrived later that night also, he stayed for one night and left in the morning again. He will return on Saturday.
The week days have been very similar - walking to work, working or cleaning or cooking and walking back home. One evening mister T came home alone with a bycycle and went to the market to get some persil and aneth and plums. He came home and asked wih a very sad voice "how much plums did we buy last time?" My Hostess answered "1kg". "I bought 2kg," still with a very sad voice. My Hostess tried her best to reply with a sad voice that it's okay, but everyone would have understood she was happy there were so many plums :)
Yesterday mister T was climbing with a friend and he arrived late around 9.30pm. My Hostess and I watched one estonian Tv-show, but since there was nothing on online (Estonian TV doesn't allow you to see some show outside Estonia), so we watched french TV. There was movie Taxi 2. Very nice easy french comedy. Mister T watched it finally also and said: " I remember when my father watched it and he was laughing by himself and I was thinking who would watch something so absurd and laugh - well now I know". He did the same now :)
Take care!
Peedo

Ramiros gift from Ecuador/ Salsa õpetaja tõi meile kinke Ecuadorist

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar