teisipäev, 23. juuni 2015

Bonjour Paris!

Huh kell 5.20 oli äratus 18.juuni hommikul. Kotid pakitud ja viimased hüvastijätud tehtud :) Metrooga Sants estaciosse ja sealt rongiga El Prati lennujaama (pilet 4.40) T2. Sealt edasi pagasi äraandmisse. Sõitsime Transaviaga Pariisi Orly lennujaama. Mina muidugi sõitsin koguaeg jänest. Lend hilines, kohale jõudsime 30min hiljem. Perenaine võttis pagasi vastu ja peremees tegeles informatsiooni kogumisega, kust saab bussile ja millises peatuses maha tulla. Muide Orly lennujaamas, saad sa lennualast välja ja siis pead minema väljumise juures uuesti lennualasse, et saada pagas kätte (niiet hoidke oma pagasi kaardid alles).


Perenaine on tugev!

Peremees ka on tugev, võttis minugi enda kanda :)
 OrlyBus viis meid Porte d´orelansi peatuse lähedale. La Rotonde kohviku ees saime kokku toreda eestlannaga, kes viis meid peremehe peatuspaika. Pariisi äärelinnas Bagneux'is, eramaja teisel korrusel 1 tuba, WC ja vannituba ning pisike kööginurk - tore paik peatusmiseks (va metroo ehitus, mis on kohe akna all :D ). Ja tagahoovis on tumepunased kirsid :) Samal päeval sai end sisse sätitud ja sai ka natuke ringi jalutatud siin äärelinnas. Peremees ja perenaine jalutasid ka EDF Labi juurde, et peremees teaks, kuhu ta esmaspäeval minema peab (30-40min jalutuskäigu kaugusel). Toidupoodi avastasid ka - hinnad on kallid. 
Reedel läksime kõik koos Pariisi avastama - esimesena Pariisi katakombidesse (2h järjekorras seismist). Katakombid olid põnevad! Tonnide viisi pealuid ja reieluid!

2h ootamist ja lõvi imetlemist - nagu Anrepi lõvi Kärstnas ;)


mõned pealuud on ära varastatud

believe that each day which breaks is your last

perenaisele ei meeldinud väga seal all...

Pärast mäkki sööma ja siis edasi Eiffeli torni poole. Liikusime jala, sest Pariis ei ole nii suur. Enne käisime läbi ka armee muuseumi aiast ja tausta olevatest hoonetest. Võimalik, et ekslesime veel kuskil enne torni juurde jõudmist. Eiffeli torni juures läksime sinna sappa, kust sai treppidest 2.korrusele (järjekorda paktiliselt ei olnud) ja sealt alt sai ka kohe osta pileti, et lähed 2.korruselt liftiga üles. Vaade oli kena ja rauda on seal palju ja huvitav mehhanism, kuidas liftid töötavad. Muide treppe ei pea kartma, neid pole nii palju kui paistab :) Eiffeli torni ümbrus on räämas, muru pole ühtlane, kaetud rämpsuga, mis oli üllatav, sest ülejäänud linna üllatab oma puhtusega ning igal pool on avalikud WC-d. Samas istuvad inimesed Eiffeli juures murul ja joovad veini(mustad mehed müüvad veini ja sampanjat). Romantilist seal midagi väga palju küll ei olnud meie jaoks. Pärast Eiffelit jalutasime Porte d´Orleansi poole (üle 1h jalutust) sealt võtsime bussi ja jõudsime koju.
Karl-Edgar oli omale teatri teinud siia

kuldne kuppel

see ei töötand :(

Vaadake mind, ma olen nii kõrgel :)

Tank!

Armee muuseumi aias elavad jänkud

Torn!

Raudtorn!

torn endiselt


Eiffeli tipus

Enekas kolmekesi :)
:)
Laupäeval käisime esimese asjana otsimas Opera maja juures asuvat RoissyBusi, millega teisipäeval perenaine saab lennujaama minna. Otsisime pea 30min seal, sest ühtegi silti polnud, kus see on! Siis muidugi avastasime, et oleksime pidanud tulema metrooga, siis oleksime kohe üles leidnud. Aga lõpuks leidsime ja siis oli perenaise süda rahul. Sealt edasi jalutasime Montparnasse mäe otsa, seal on valge kirik - Sacré-Cœuri kirik. Võrratult valgusküllane seest! Sees pilte teha polnud lubatud ja me asutasime seda (paljud siiski tegid pilte ja tegid välguga isegi). Ümberringi oli jälle palju musti mehi müümas suveniire ja vett (vähemalt nad ei karju nii nagu barcelonas karjuvad). Jalutasime edasi Louvre juurde - võrratult suur maja kompleks (sisse jätsime minemata, sest see võtaks terve päeva aega). Istusime veidike ja siis liikusime Notre Dame kiriku poole. Mööda seine jõge, kuni leidsime söögikoha- pardipraad ja salat pardi, singi ja muu paremaga. Vesi on tasuta! Notre-Dame saime sisse tasuta ja kiirelt, sest just oli algamas missa, nägime ka natuke algust sel. Võimas orelimuusika ja võimas interjöör - sünge gooti kirik! 
Ooperimaja

Nescafe jagas tasuta külma jooki :)
Montparnasse linnaosa

Vaade linnale

Valge kirik mäeotsas
Jumalaema kirik Pariisis

Üliäge uks :)


Mingi tüüp kiriku taga 
Mõned tabalukud sillal

Luxembourgi aeda jalutasime ka - ilus maja ja ilusad lilled ja muru, istekohti igal pool :) sõime ka creppi suhkruga -hea magusamps! (kodupannkooke sööks kindlasti parema meelega).
Sealt jalutasime bussi peatusesse, mis viis meid Porte d´Orleansi ja sealt kodubussile. 
huvitav seltskond

Luxembourgi aed
Pühapäeval sõitsime metrooga Arc de Triomphe, käisime ka üleval (alla 26.aastased EU kodanikud saavad tasuta- perenaine pidi maksma kahjuks). Panoraam vaade on sealt hea, näed kogu linna ja kõrgus on selline, et saad veel aru, millised majad on kõrgemad (Eiffelis läheb see juba raskeks). Siis jalutasime jõeääres ja vaatsime sildu. Siis koju, sest peremehel oli vaja hakata ettevalmistama esmaspäeva :) 
 
Triumfikaar


Kaare all

Võidutuli

Esmaspäeval läks peremees tööle, perenaine jäi koju (vaatas oma seriaale jälle ja pakkis). Peremees jõudis õhtu kella 18 ajal. Oli saanud endale maja sissepääsukaardi (tegid tast pilti) ja arvuti ja kabinetti jagab koos ühe väikse tüübiga. Kõik teadsid tema tulekust ja selles osas sujus kõik hästi. Mis hästi ei suju see on keel :) Kahjuks siin maal paljud teaduspaberid prantsuse keeles ja seega jääb peremees natuke materjali puudusesse esialgu (järgmistel päevadel ilmselt saab juhendaja rohkem aidata). Küll ta hakkama saab- tark poiss ja mina, Peedo jään ju talle toeks :)
Perenaine sõidab täna koju, mina jään kodu valvama ja peremees läheb tööle. 
Järgmisi seiklusjutte tuleb nüüdsest harvem (kui üldse). Aitäh meile kaasa elamast ja hoidke end!
Peedo ja peremees ja perenaine

kolmapäev, 17. juuni 2015

Adios, Barcelona!

Hola, mis amigos! Meie seiklus siin Barcelonas on läbi saamas kohe-kohe. Viimase 10 päeva jooksul oleme nautinud linna ja päikest ja randa ja äikest :) Peremees muide on väga tublisti semestriga hakkama saanud: Computational Structural Mechanics and Dynamics tulemus oli 97 punkti (100punktist) ja Finite Elements in Fluids 8,2 punkti (10punktist), Computational Solid Mechanics'i tulemust veel ei tea.
Tema töökus on vilja kandnud :) Ka treenides - iraani tüüp ütles, et peremees on tugev ja peremees tegi lõpuks läbi ka Orange Clockwise raja park Güelli juures ronides.
märgistus

teostus

8.juuni õhtul käisid peremees ja perenaine jalutamas, sest algas Pedralbese aias muusikafestival, avaesinejaks oli Pet Shop Boys. Õhtu oli sume ja soe! Tagasi teel kohtasid nad mitmeid prostituute - täiesti poolpaljad (soojad ööd ju) ja ülikoolilinnakut läbival tänaval täiesti avalikult :) Mõnda vaadates tekib lausa küsimus, miks nii kena neiu sellist tööd teeb? Ilmselt makstakse hästi - kohale tullakse oma autoga ja näha on, et päevasel ajal ilmselt käiakse jõusaalis keha treenimas. (Noorema lugejaskonna ja enda heaolu nimel pilte ei teinud).
punane vaip otse muusikafestivalile


Teisipäeval ja kolmapäeval lõpetas peremees oma viimast kodutööd ning ajas oma paberid siin korda (viimaste dokumentide osas sai selguse alles täna, tõi praktikapaberid koolist, viib Pariisi allkirjastamisele ja saadab, siis postiga tagasi Barcelonasse). No vähemalt ei pea peremees viisat taotlema (Schengen on ikka õnnistus!), india tüübid käivad korda mööda Madridi vahet viisa asju ajamas - jube bürokraatia (natuke arusaadav ka miks nii palju vaeva peab nägema).
Neljapäeva õhtul käisid peremees ja perenaine ja väike india tüüp Ocata rannas (R1 rongiga Mataro suunas u 30min sõitu). Mõnus vesi seal! Puhas ja lai rannajoon, kus ruumi ka pallimängudeks.  
magusad murelid :)

Ocata rannast vaade Barcelona poole

3korda ujumas käidud :)
Reede sai peremees veel kooli ja tööasju ajada. Perenaine töllerdas kaasas.

kollaseid õisi täis tänav :)
Laupäeva hommiku läksid koos ronima: peremees ronis ja perenaine ütles, kuhu ronima peab ja kuhu käsi võib panna. Juba pikemat aega olid ka tänava ja aedade koristajad seal samas kõrval põõsastes sahistanud - perenaine ja peremees mõtlesid, et kärbivad puid, aga selgus, et puu otsas oli madu, keda nad materdasid luudadega alla ja siis olles ussi oimetuks löönud, võttis üks meestest selle kätte ja poseeris sellega. Pärast asetasid ussikese sinna samma maha tagasi (ei tea kas ussid ei või lihtsalt puu otsas ronida või mis nende tegutsemise eesmärk oli). Muide peremees ja perenaine mõlemad jalutasid selle puu alt paar korda läbi enne kui maojaht hakkas... iuka!
ussike :)
Laupäeva õhtul oli meil korteris ärasaatmispidu. Kohal oli rahvusvaheline seltkond - indialased, ungarlased, eestlased, mehhiklane, venezuelast tüüp, argentiinlased, ukrainlane, iraanlane, süürialased ja mitte ühtegi hispaanlast :D Peremees jälgis enamus ajast Jukola võistlust. Pakkusime peolistele Siiri toodud Riia balsamit (isegi maitsesid peremees ja perenaine seda esimest korda), kõigile maitses. Musta leiba sai ka jälle pakutud. Tore õhtu oli! PS!Ladina-ameeriklased on nii temperamentsed,valjuhäälsed ja žestikuleerivad palju :)
ütle Hernesupp!
Pühapäeval sõitsime koos ungarlastega ja kahe india tüübiga Ocata randa. Ilm oli kuum ja päikesline, lained olid marudad ja nalja sai palju. Mängisime võrkpalli (nemad mängisid, mina peesitasin linal): ungarlased ja perenaine ning vastas olid peremees ja indialased. Perenaine ja ungarlased võitsid, sest ungari tüüp oskab mängida võrkpalli ja indialased mängisid esimest korda :D Ujuda väga tegelikult ei saanud, lained olid suured ja enamasti edasi väga ei liikunud, kui siis ainult randa tagasi ja pärast olid kõik kohad paksult liiva täis, seepärast mina ja üks india tüüp ei läinudki vette (me ei oska ujuda ka muidugi). Väga lõbus ja mõnus oli!
Esmaspäeval käisid peremees ja perenaine UPC ruumides ronimas. Peremees tegi viimaseid ronimisharjutusi ja perenaine pikutas pingil, sest palav oli. Teisipäeval käisid nad paellat söömas ja viimast korda la ramblal jalutamas. Paella oli üllatavalt hea ja igasugu mereande täis - igast molluskeid sai proovitud! Pärastlõunal sai perenaine ungari neiuga kokku ja shopati natuke. Õhtul võeti tüübid ka kampa ja söödi koos pitsat ja aeti veel viimaseid jutte. Mind kaasa ei võetud ja tuli välja, et Kevin pidi ka teises toas istuma samal ajal :( Aga ehk on tulevikus lootust nende koos reisile minna :) 
Täna hommikut alustasid peremees ja perenaine varakult, nimelt käisid nad päikesetõusu vaatamas:) Pärast magasid ja siis hakkasid pakkima. India tüüp Deb sai ka ära saadetud. Perenaine käis eesti neiuga kohvitamas, peremees käis viimaseis asju ülikoolis ajamas ja pärast orienteerumiskaarte tagastamas, perenaine oli seni decathlonis shoppamas (oli õige kurb, sest pagas on juba täis ja asju ei mahu kuskile). Nüüd siis veel viimased asjad pakkida ja uus seiklus võib alata! Adios, Barcelona! Bonjour, Paris!
Päikesetõus Barcelonas
 

esmaspäev, 8. juuni 2015

+30 ja pilvitu Barca!

Buenos días, mi amigos! Kuidas teil läheb? Meil läheb kuumalt, väljas on lakkamatu päike ja temperatuur on päeval +30 ja öösel +20. Magada on üsna paha, aga muidu on tore - vesi on ujumiseks väga mõnus.
Nädala algus möödus üsna rutiinselt – peremees läks hommikuti kooli ja perenaine parki puuvarju istuma, hiljem perenaine vaatas kodus seriaale (the Mentalist, Pretty Litte Liars). Peremees koju tuli, siis õppis või töötas edasi kuni uneajani. Perenaine sattus sõltuvusse sarjadest, aga õnneks reedel läksime koos randa (mina ja perenaine ja ungarlased). Peremees läks eksamit sooritama ja hiljem tegi oma viimast kodutööd koolis. Meie käisime siis Ocata rannas – Barcelonast 30min rongisõidu kaugusel. Rong viib otse randa ja rand on kena, puhas ja vesi on ilus sinine. Pärast sellist kogemust Barcelonetta randa minna enam ei soovigi (praegu hooaeg ja rand on üsna must). Päike oli kõrvetav ja sai määritud end lausa SPF 50 kreemiga (ungari neiu põles sellest hoolimata natuke ära). Liiv oli nii kuum, et kõndida oli valus ja pärastlõunaks oli ainult vees mõistlik olla. Perenaine ja ungarlased mängisid ka palli, mina lesisin ikka kenasti päikese käes (ujumas ka ei käinud, ei tee mu nahale head). Kella 16-17 ajal jõudsime koju. Peremees oli juba kodus, mängis Witcher 2 (uuemat ei mängi ta arvuti välja). Perenaine ja mina puhkasime natuke väsitavast rannapäevast. Kella 20 läksime ungarlaste juurde õhtusöögile. Ma kohtasin Kevinit, meil oli väga tore õhtu! Ungari neiu tegi meile tacosid kana ja tsukiinidega, peale hapukoore kaste.. mmm J Ja siis saime praetud juustu (meie mõistes vist juustušnitsel) hapukoore kastme ja salatiga – väga maitsev! Magustoiduks olid pannkoogid banaani ja nutellaga :P Kõht sai korralikult täis! Loomulikutl seltskond nautis ka õlut ning mojitosid ;)
Laupäeval leotasime kõik kolmekesi – peremees mängis oma arvutimängu, perenaine vaatas sarju ja mina nautisin horisontaalset asendit! Õhtu läksid kõik peale minu välja pubitama – FC Barcelona – Juventuse mäng oli. Barcelona võitis 3:1. Nad olid sellised vahvas pubi-baaris nagu BelChica, see meenutas väga kodulinna Tartu pubi-klubi Naiivi (palju erinevaid väikseid õllesid ja mõnus atmosfäär.  Pärast mängu mindi edasi placa Catalunya poolsesse la Rambla otsa – seal on purskaev, mille juurde rahvas on tuleb alati FC Barca võitu tähistama. See oli pöörane – rahvast oli väga-väga palju, püro, lipud, hõisked, lõputu rõõm!
Pühapäeval läksime ronima, pidime ka randa minema hiljem, aga 1h pikkusest ronimisest sai 2h pikkune ja selleks ajaks oli perenaine nii väsinud ja näljane, et ei soovinud enam randa minnagi. Tulid koju, perenaine tegi süüa ja hiljem magas. Peremees tegeles oma viimaste kooliasjadega, ja siis loomulikult mängis ka natuke – pärast pikka kooliaastat on juba lubatud mängida ka natuke! Õhtu läksime vaatama FC Barca meeskonna paraadi (camp noul toimuvale üritusele jagati tasuta pileteid, aga inimesed nägid selles võimalust raha teha ja niisiis me jäimegi piletitest ilma, sest meie meelest on see vale, kui tasuta pileteid müüakse hiljem raha eest. Kui ei saa ise minna, siis anna ära see pilet, täpselt nii nagu sinagi selle said!). Rahvast oli igal pool murdu – kõik Barca lippude ja särkidega! Lõpuks nad saabusid lahtise bussiga, tervitasid rahvast (paljud neist muidugi enam mitte, olid ära väsinud paraadi lõpuks, mis oli väike pettumus, sest me arvasime, et nii palju ikka oma fännidele nad võlgnevad, et võiks tervitada inimesi, kes neid vaatama tulid). Messit ei näinud, sest ta oli teisel pool rahvast tervitamas. Pärast seda läksime pakistani tüüpide restorani kebabi sööma koos india tüüpidega (kahe tüübiga, sest kolmas läks Madridi saksa viisa asju ajama), seal vaatasime telekast Camp Noul toimuvat ja hiljem jooksime ilutulestikku vaatama, aga jäime hiljaks, nägime ainult osa sellest – tundus väga võimas olevat (u 10x parem kui aastavahetusel)! FC Barcelona võite tähistatakse suurelt!
Saadame teile päikest, sest meil on siin üsna raske magada! Võtke natuke sooja endale! Kallid olete!
pargis puu varjus oma mõtete seltsis

Sõltuvuses (ka eesti sarju sai vaadatud)

Peedo suve nautima Ocata rannas

Keviniga chillimas

Peedol jalad ei kandnud enam hästi...

Viska viis!
Ungari šokolaad - kui keegi leiab selle šokolaadi reklaami youtubest, saab ilmselt naerda
laupäeva õhtul la Ramblal

Väiksed poisid tellingutel

Väike tähistamine
pühapäeval ronimas

varjus oli tore istuda
Pühapäevane paraad

tšempionid tulevad :)

Väsinud mehed