esmaspäev, 11. mai 2015

Peedo on solvunud...

assamese gamocha
.... eelmise sissekande juurde kuuluv: Peremees ja perenaine said ühelt india tüübilt Debilt kingituse Indiast. Selleks oli ilus valge linane sall punase tikandiga ja selle kinkimine on Indias austuse avaldus. Oleme kõik meelitatud :) Assamese on Debi kodukoht ja see on nende tikand :)

Hola-hola! Kuidas teil läinud on? Mul on hästi, perenaine teeb süüa ja koristab, peremees on vahel natuke kimpus nende prantslastega. Esiteks on seal kohutav bürokraatia ja teiseks pead sa oskama prantsuse keelt - peremees ei oska, perenaine ka mitte, aga Google translate aitab hästi. Huvitav on muidugi see, et sa saadad neile inglise keelse emaili, vastus tuleb ikka puhtas prantsuse keeles (Kirjutas neile "My french is still terrible" ja korra sai ka inglise keelse vastuse "My English is not better. You give me the tuesday, I was absent Monday").  Igal juhul peremehel tegevust jagub, sest koolitööd ja päris töö võtavad endiselt oma osa. 
Perenaine on viimasel ajal laisk olnud - ilm on koguaeg suvine, aga rannas käis ainult kahel korral. Esimesel korral õnnestus tal valida päev, kus oli kergelt pilves ja mere ääres oli väga tuuline (lausa vett pritsis jahutuseks) ja siis tal hakkas külm ja ta tuli tagasi koju. Teisel korral valis ta väga kuuma ja päikselise ilma, aga mere ääres oli ikka tuuline (lendavad päikesevarjud ründasid) ja pärast 1,5h peesitamist tuli jälle tagasi koju (kartis ära põleda). 
Laupäev oli tore päev - jäin üksi koju (loe:nad unustasid mu ära!). Peremees ja perenaine läksid park Güelli lähedale, seal on üks ronimissein, kus peremees saab veel rohkem ronimist harjutada. Tal üks hispaania sõber Vincente näitas talle seda kohta. Ronisid seal peremehega 1,5h peaaegu, perenaine itsitas ja targutas kõrval. Tulid koju siis sõid, käisid õlle järel, perenaine pani pitsa taigna kerkima ja küpsetas õunakooki. Peremees ajas veel omi asju ja enne kella 17 olid nad kadunud. Pärast sain siis teada, et käisid pubis Futballarium Barcelona (ungarlane on omanik) koos oma ungari sõpradega ja kella 18 läksid Camp Nou staadionile vaatama jalgpallimängu FC Barcelona ja Real Sociedadi vahel. Barca võitis loomulikult 2:0 (Neymar ja Pedro lõid väravad). Oli küll Hispaania oma liiga mäng aga siiski põnev ja üle 86 000 pealtvaataja (ja nad unustasid minu koju!?!) Aplaus ja kisa levivad sellel staadionil hästi ning peremees ja -naine mõtlesid, et küll oleks tore selliselt staadionilt tantsupidu vaadata :) Pärast matši tulid koju koos ungarlastega. Peremees ja ungari neiu saadeti kööki pitsat küpsetama (no ennem perenaine andis kõigile õlut ja õunakooki) ja perenaine sai oma tööd teha. Nimelt ungari tüübil on hüppeliigese vigastus ja sai siis sellega tegeleda (oli teine nii õnnelik kohe tööd tehes). Peremees jälgis koguaeg ka Tiomila orienteerumisvõistlust netist. Pitsa tuli muide ülimaitsev (iva seisneb selles, et pane peale kõike head, mis sul kapis on: peekon, hakkliha, sibul, piprakaun, tomat, paprika, ohtralt juustu). Kõigile meeldis!  Natuke ajasid veel juttu ja jõid õlut, aga ungari tüüp pidi minema järgmine hommik USAsse konverentsile, niisiis lõppes õhtu magamamineku ajaks ära. 
Pühapäev on endiselt pannkoogipäev (ja laisklemise päev)! 
Kallid teile! Päikest ja sooja ohtralt eestimaale (siin öösiti on natuke juba liiga palav)!

ronib
ei leia käele kohta

ämblikmees :)




jeäi ma näen Messit !
Lõbus seltskond!
Natuke rahvast vaatamas :)

Barca, Barca, BARCA!







Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar