teisipäev, 3. veebruar 2015

Sessi seismograafilised järeltõuked

Tervist! Peedo siin jälle raporteerimas - peremees raporteerib ka kõrval, aind et vist vähe teine raport käsil. Perenaine teeb kanasuppi. Nädal algas vähe teisiti, kui perenaine lootis, sest peremees otsustas minna seminarile/kursusele "short course on model order reduction". CIMNE poolt oli see neile tasuta - kes siis tasuta asjadele ei ütleb. Hommiku said nad õnneks kaua magada, sest see algas alles kell 14. Õhtu läksid nad poodi, riidepoodi. Kujutate ette peremeest riidepoes?! hehe mina nägin oma silmaga, kuidas perenaine sundis peremeest uusi T-särke ostma. Lõpuks ostis omale 3 särki hinnaga 3.-/tk (kollane, roheline ja valge) ja siis ostis perenaisele ka ühe kardigani. Mõlemad olid rahul ja mina ka, et koju tagasi saime.
Teisipäeval peremees läks varakult seminarile ja perenaine läks linna sõbrannaga kohtuma. Sain mõnusalt üksi olla. Perenaine ja ta sõbranna tahtsid raamatukokku lugejakaarte saada, aga saab vaid siis kui su nimi on elukoha üürilepingul vms. Perenaisel seda pole, seega jääb vist see tehing katki, uurisime veel variante, aga inglise keelt räägitakse siin väga-väga vähe. Mindi hoopis siis mäkki kohvi jooma ja jutustama. Hiljem käisid ka apteekides, lõpuks leidsid ka ingliskeelt kõneleva apteekri, kes ütles, et täpselt sellist asja neil pole aga sarnane - maksumus oleks tulnud 48 eurot (muidugi 100päeva norm). Eestis maksab askorutiin 3-4eurot ja 100päeva norm maksaks 10-15eurot. Lõpuks leiti järgmisest apteegist midagi odavamat ja enamvähem sarnast. Järgmine päev leidis perenaine kodu lähedalt ka apteekri, kes oskas inglise keelt. Õhtuks oli perenaisel väike tagasilöök - ninaverejooks, mis oli natuke visa lõppema ning hirmutas korraks, sest kui selle ninapoole kinni surusid, kust verd tuli, siis hakkas teisest verd tilkuma. Niisiis tuli mõlemad pooled blokkida ja jääd hoida kuklas ja nina peal. Õnneks suutis peremehe ema oma teadmiste ja häälega perenaise maha rahustada ning varsti oli verejooks peatatud :)
Kolmapäev möödus rahulikult peremees seminaril, mina põõnamas perenaise kaisus kuniks ta läks parki päikse kätte soojenema. Hiljem said peremehega kokku ja läksid koos süüa varuma.
Neljapäeval  perenaine koristas ja tegi leiba jälle.

Päris kena või mis ;)

Peremehel oli viimane päev seminari ja samal õhtul läks ka naabertoast india poiss itaalisse puhkama (nägi lund Milanos). Jäime korterisse eestlased ja väike india tüüp.
Reede oli esimene vaba puhkusepäev lõpuks. Peremees viis perenaise jalutama Montjuic´i parkidesse. Ilusad pargid - ilm oli aind pilvine ja jahe.  Nad jalutasid kuskil 3h ringi.
Näed kallad õitsevad :)

Mandariinid igal pool

nunnu :)
Külastasid peremehega mingit kaktuste parki ka.
Hispaania pokud :)

Halliks läinud

Kõik söön ära
õitseb üksinduses

väiksed sõbrad :)

Laupäeval võtsime ette matka Tibidabole. Pakkisime seljakotid ja pakkisid minu seljakotti ja unustasid mu sinna. Teekond nägi välja selline:
Kokku 4,5h ja u 19km. Ilm oli kena :) Esimene tõus oli perenaisel väga raske (400m ülesmäkke), aga ta sai hakkama. Edasi oli juba lihtne :)
hmm kes see on?

on top of the world

esimene tõus selja taga :)
Kokku tuli tõuse 1244m, aga maximum kõrgus oli ainult 571m. Enne Tibidabole jõudmist sõime batoone - marja maitseline oli söödav. Perenaist tuleb jälgida, kui tema näljaseks muutub, siis on kogu päev rikutud. Pildid Tibidabolt:
seal suure masti taga on väike mast, mis on meie mägi, kust me tulime


Tibidabo kirik
Perenaisel oli hea meel, et nad jala sinna läksid, sest tema meelest see midagi erilist küll polnud, et oleks võinud midagi maksta selle eest. Lõunat sõid nad Tibidabost natuke eemal kivil (võikud ja leib) - mina olin ikka seljakotis. Kõht täis ja hea olla :) matk jätkus mäest alla terviserajale. Ühe küla lähedal (küla, mis sulandub Barcelona linnaks) kohtasime sõpru. Perenaine ehmus päris ära, sest nad ei kartnud meid ja näevad ikka päris koledad välja ka.
Sõid kaktust


tuli poseerima
Nad pidid päris suurt kahju tegema kodu aedades. Jaht pole siin vist populaarne...
Enne päris linna jõudmist nägime ka vabalt jooskvaid eesleid.
Koduteel veel klõpsud:
Mandariinid rikaste õues :)

Klooster, mida soovime veel külastada

rikaste rajooni kodu sissekäik :)

Parkimise meister :)

Pühapäev oli kuu esimene pühapäev, mistõttu läksime muuseume külastama. Teatud muuseumitel on tasuta pääs siis. Mina jäin koju, sest olin väsinud seljakotis istumisest. Peremees ja perenaine läksid koos väikse india tüübiga. Esimenesena taheti minna Kataloonia muuseumisse, aga tuli välja, et sel pole täna tasuta pääset, vaid kuu viimasel teisipäeval hoopis. Niisiis kuna väike poiss ei tahtnud maksta mindi teise muuseumi. Barcelona muuseum oli tasuta. See oli muidu täitsa vinge, aind et peamiselt ainult katalaani või hispaania keeles, mõni üksik asi oli ka inglise keeles, aga jutud ajaloost kõik muudes keeltes- hea, et ei maksnud selle eest! Barcelona oli algselt väike külake Barcino ümbritsetud müüriga, mis on mitu korda maha lõhutud ja suuremaks ehitatud. Kusjuures 1859 planeeris üks tüüp Barcelona laienduse ja see on oma kuju tänaseni säilitanud.
Pärast selle muuseumi külastust liikusime vanalinna kirikusse - sinna said nad ka tausta sisse ja järjekorda ei olnud. Super ilus ja vinge kirik! Pärast seda läks väiksel india poisil kõht tühjaks ja ta ilmselt ei soovinud enam muuseume külastada ka, ta läks koju. Peremees ja perenaine tahtsid minna uuesti sinna kataloonia ajaloo muusemisse, aga see suleti juba 1h pärast. Jätsid selle järgmiseks korraks ja suundusid maritime muuseumisse. See on avatud igal pühapäeval kella 15 alates tasuta. Natuke kõndisid la Ramblal ringi, võtsid mäkist 1eurosed burksid ligi ja pärast seda olid valmis muuseumisse sisenema. Muuseum oli vanades laevaehitus angaaarides - hoone ise oli ägedam kui sisu. Pooli laevu ei saanud vaadata, kuna neil oli ehitus seal pooleli. Nägime järgi tehtud 16.sajandi laeva, millega sõideti ümber maailma. Igasugust ajalugu laevamootoritest, veealuste kaamerate arengust jne. Lõpuks oli perenaine väsinud ja uuesti näljane. Siis kiiresti metroosse ja koju. Kodus tegime kõik koos pannkooke ja pärast lasime leiba luusse.
Järele on jäänud veel nädalake peremehe puhkust :)
PS! Mõned pildi pühapäevast :)
Barcelona muuseum

vana Barcino küla

veini hoidla

Roomlaste linn







Kirik vanalinnas :)


Kirik väljast :)

Vanakraami turg oli :)



ainuke originaal asi selles muuseumis (muu on järgi tehtud) ja see on kaal :)

vaade kruiisilaevalt linnale

Peedo ümmargune laev :)

Teistmoodi gloobus

Amb :)

Butt he hehe

sellisega sõideti siis 16.sajandil mööda ookeane




Vee alune välgu seadeldis



1989 filmiti sellega Bondi filmi veelauseid kaadreid

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar