esmaspäev, 16. veebruar 2015

Koolike-koolike, armsake :)

Esmaspäev oli el lunes azul (sinine esmaspäev). Peremehel hakkas jälle kool, esialgselt küll tundub tunniplaan tore - esmaspäeviti kella 11-17 kool, teisipäev ka 10-19 kool (lõunapaus 3h kus ta kavatseb minna trenni ka veel - ambitsioonikas), ja üle nädala reedeti kella 11-13). Kokku 4 ainet vist. Ühes aines peab iga nädal tegema kodutöid ja võimalik, et eksamit lõpus ei tulegi. Nädalavahetusel peremees kirjutas esimest tööd - sai 5lk raportit. Nunnu -on, onju :) Ja siis otsustas minna vabakuulajana üht programmeerimistundi võtma - tahab vist väga targaks saada!
Teisipäeval perenaine hakkas ka jälle õppima, ikka oma hispaania keelt. Käisid sõbrannaga raamatukogus õppimas - aga seal oli vaid üks saal (lugemissaal) ja nad pidid koguaeg sosistama. Alustas uuesti Duolingos ka oma õpinguid (see on veebipõhine App, kus saab õppida igast keeli, kui inglise keelt oskad). Suhtlemist vb hispaania keeles ei tee paremaks, aga sõnavara ja grammatikat arendab küll. Perenaine on ka oma CV-d laiali saatnud, kuid ettekandjaks teda veel ei ole tahetud (liiga kena CV vist....).
Peremees käis kursusevendadega jõusaali võimalusi uurimas - neil on UPC-s kardiosaal (treadmillid, sõude-ergomeetrid ja rattad), aeroobikasaal, ronimisseinad, mattide ala ja traditsiooniline jõusaal raskuste jms. Käis koos oma poola sõbraga, kes räägib hispaania keelt, said 3korra tasuta pääsmed. Ja tuli välja, et kuna nad on erasmuse tudengid, siis registreerimistasu maksma ei pea. Ühe kuu maksumus on 28 eurot (teised maksavad 20 euri registreerimistasu ja siis iga kuu 25eurot). Päris aus diil ütleks ma :) Peremees tahtis kõvasti ronimisega tegelema hakata, aga hetkel proovib omal käel ja siis võibolla läheb märtsis kursusele ka (algajate omale saab minna, edasijõudnute kursustel on vaja juba oma varustust tervenisti, siis läheb liiga kalliks).
Kolmapäeval käiski peremees oma esimest priipääset lunastamas jõusaalis- tegi ÜKEt ja pärast proovis veidike ronida iseseisvalt (vaja on spetsiaalseid ronimise susse, tossudega liiga libe). Perenaine käis ka end samal ajal liigutamas (kõndis mäejalamile ja tegi seal pinkide kaasabil endale jõukohaseid harjutusi). Hiljem käisid koos pargis istumas ja poes süüa varumas. Õhtu aitas peremees perenaisel tema CV ülevaadata ja pakkus lahkelt, et kirjutab cv koodikirjas ja nii saigi tehtud. Peremees arvas, et nuh selline tunnine töö, lõpuks kulus terve õhtu sellele.
Neljapäeval läks perenaine sõbranna juurde õppima. Neil on armas väike korter el Ravali piirkonnas, põhimõtteliselt la Rambla kõrval :) Valgust palju ja rõdu, kus taimi kasvatada. Ja perenaine ütles, et neil on ka minion kodus ja võibolla järgmine kord võtab mind ka kaasa :) Nad õppisid kuskil 2h tublisti hispaania keelt. Lõpuks premeerisid nad end balinka shotiga :) (otse Ungarist ja isetehtud - perenaise sõnul väga maitsev). Peremees oli tubli ja õppis kodus, töö asju tegi ka. India tüüpidel oli järeleksam ja keegi vist ei kukkunud läbi nüüd :)
Reedel käis peremees hommiku vara trennis - kooli jõusaalis. Ja pärast koolitundides istus. Õhtu said kõik tüübid oma kolmanda eksamitulemuse teada - peremees sai kenasti läbi, aga teised kolm põrusid jälle. See tegi õhtu natuke ärevaks ja kurvaks siin korteris, aga mis teha, elu on selline (õppetunnid varitsevad igal nurgal)! Perenaine oli sel päeval ehtne perenaine- pesi pesu, tegi süüa, küpsetas! (kaneelikuklikud ei tulnud veel nii head-suhkrut sai vähe ja natuke kuivad, aga küll ta uuesti proovib).
Muide tuli välja, et siin on neljapäevast, 12.02 kuni tuhkapäevani, 18.02 Carnaval! Inimesed peavad paraade ja möllavad kostüümides ringi - äge! Laupäeva pärastlõunal käisime siin kohalikku väikest paraadi vaatamas - täitsa vahva, kõik olid kostüümides - lapsed ja vanemad ja vanavanemad ka :) Õhtu vaatasime pooleli olevat Nullpunkti seriaali, pühapäeval lõpetasime selle. Väga hea seriaal - Johannes oli väga muhe sell!
Pühapäev oli pannkoogipäev, aga seekord hakkas pühapäev väga vara. Äratus helises kell 7.55, sest tartu maraton hakkas ju (meie aja järgi oli start 8.00). Start sai vaadatud voodist ja seejärel sai suundutud kööki, kus veebiülekanne tartumaraton.ee jätkus. Pannkoogid küpsetatud algas ülekanne uuesti ETV-st (olime kõik üllatunud, et terves pikkuses ülekannet ei olnud võimalik ETV või ETV2 vahendusel vaadata). Igal juhul maitsvatele pannkookidele tore ajaviide. Meie poisid sõitsid ju väga hästi - Himma kolmas koht ja Algo 5.koht! Super! ja ei pidanud me ka pettuma perenaise vennas, kes finiši sirgel tegi paar kiiremat liigutust ja pääses pildile! Super, järgmine aasta jälle ;) ja vaadake järgnevat videoklippi ka (alates 5minutist näete milline karm sport see on!) :)
Ahjaa ja pärastlõunal läksime kõik koos poola kursusevennaga linna peale. Seal toimus karneval jälle - paraad, flashmob (selle loo järgi https://www.youtube.com/watch?v=Q-GLuydiMe4 ), la Taronjada. Viimane oli 14.sajandil apelsinidesõda päris apelsinidega :) Nüüd on see lihtsalt oranž möll!
La taronjada BCN 2015


Ja siin on pildid Les Cortsi linnaosa paraadist:
Järgmisel paraadil kannab peremees seda tibu kostüümi ja perenaine maskeerub Kentucky fried chicken tüübiks :)



Kes, miks ja millal kandsid sellist maski päriselt? (Assassin's creed mäng peaks aitama)

Siin Hispaanias ehitatakse ka tuulikuid

Sõbrapäeva teema ka sees :)

Mummud  :D


 Tänaseks on teada ka peremehe kõigi eksamite tulemused - keskmine tulemus 73 punkti - FEM ja CM 62p (avatud materjali ja limiteeritud ajaga eksamid), AFM 87p ja PDE 80p. Ütleks, et päris hea :) NB!Rohkem eksamitest keegi läbi ei kukkunud meie korteris (ainult FEM ja AFM olid liiga rasked)!
Muide meil õitsevad õunapuud ja kevad vist on alanud ;)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar