neljapäev, 27. september 2018

pusle :)

Hei-hei, kuidas elate? Tuul ei ole veel ära lennutanud teid? Meil siin olid ka juba tuulisemad ja kehvemad ilmad aga täna on jälle suvi tagasi +27 ja pilvitu (tahaks öelda, et ilgelt mõnus, aga tegelikult on südames vihmane ilm ja ahjusoojas küünlavalgel istumine). 
Reede õhtul käisid peremees ja perenaine pargis, kus peremees perenaise endale naiseks palus ja ulatas M16 seibi. Seal pargis toimus valgus ja muusikamäng. Täitsa kena õhtu oli! Kuu paistis ja seltsiks olid neil Kõrgõstani paar. Õhtu läks aga kaunis jahedaks ja nii sai südaööks koju tuldud. 
Laupäeval sõid nad toekama hommikusöögi ja läksid IKEAsse ostlema. Kõik oli perenaisel juba varem internetist järgi vaadatud, aga ikka kulus neil seal oma 2h. Koju tulles pikutas perenaine veidi diivanil, peremees pani aga puslet kokku. Sai täitsa hästi hakkama. Perenaine tegi koduseid hamburgereid samal ajal. Pärast koristasid koos ning viisid papi jms suurtesse konteineritesse ära, peremees läks jooksma ning perenaine käis kiirelt toidupoes (midagi teha ei ole kui unustad asju ostmata). Õhtul tuli Ecuadori sõber külla, ööbimisteenust ta siiski ei tahtnud kasutada, valis hosteli (täna muidugi tuleb siiski meile ööbima, sest hostelis olevat ikka paha). Peremees ütles, et ärgu ta alkoholi toogu, et peremehel on õlut ja siidrit ja veini, aga noh ta ei saanud tühja käega tulla - tõi ikka vorsti ja siidrit (see ju pole alkohol, või siiski..). Peremees küpsetas hamburgereid ja perenaine koristas, tööjaotus peab olema ;) 
Pühapäeval sai rahulikult magada. Loomulikult tegi perenaine pannkooke ja nad vaatasid veidi seriaale (hommik Anuga sai ka vaadatud). Päeval tegid koos süüa, perenaine tegi sügise alguse puhul ühepajatoitu ja peremees tegi karbonaadi. Õhtul käis peremees paar tundi poistega ronimas ja perenaine luges seni. Õhtul pakkis peremees asjad oma komandeeringuks. 
Esmaspäevast neljapäevani on peremees ära olnud Valenciennes. Perenaine on toimetanud üksi - 1-2 korda jalutamas käinud, pesu pesnud (sest ilmad läksid ilusaks ju) ja lugenud igasugu kirjandust. Alustas isegi prantsuse keele grammatika kordamisega. Täna õhtul lõppeb siis üksi olek ära, peremees tuleb koju ja sõber ka tuleb öömajale mõneks ajaks. 
Saadan teile sooja, saatke meile veidi värskust :)
Kallid!
Teie Peedo

ENGLISH: Hi, guys! How are you? Mister T and my hostess visited Jardin des Plantes on Friday night with their Kyrgystan friends. It was a lovely night with light and music shows and their friends brought cakes with them which ws really sweet of them (also literally sweet). They had nice time, unfortunately the night was quite cold and my hostess got tired too soon. 
On Saturday mornging they had some nice breakfast with eggs. After eating they went to IKEA. My hostess had picked all the stuff out already, but they wanted see the things in real life and then make the decisions. So it took them still two hours in the shop. At home my hostess rested on the sofa with me, mister T started putting together the puzzle and finally my hostess made burgers. After eating they cleaned everything and even took the paper stuff to containers. Mister T went for a run also, my hostess went to a near by shop (it happens if you forgot to buy some stuff). In the evening our frined from Ecuador came by. We chatted and ate. He didn't stay with us, he wanted to work so he took a hostel. 
On Sunday we had a lazy morning and of course my hostess made pancakes. We watched some series. Then they made lunch together - since it was the first day of autumne, my hostess made stew, mister T made some fried meat. In the eveing mister T went to climb for couple of hours and my hostess read some books on the sofa with me. Later that night mister T packed his stuff for going to Valenciennes. 
From Monday to Thurday we have been alone here with my hostess. My hostess has tried to keep the routine to walk 1-2 times per day and also to read her books. 
So today mister T will return and also ecuadorian friend will come and stay with us for a while :)
Take care!
Peedo


Lights in Jardin de Plantes/ Tuled botaanikaaias :)

More lights/ veel tulesid

the IKEA puzzle/ IKEA pusle

The struggle is real, but it actually turned out very nice and strong piece / Raske oli, aga hakkama sai ja see on üks parim ost, mis teinud oleme, tugev ja vastupidav ja odav

Hamburgers / Hamburgers - ise tehtud, hästi tehtud :)

Sunday morning with pancakes/ Pühapäeva hommik pannkookidega

When summer decided to return and for a second it felt nice/ Siis kui suvi otsustas tagasi tulla ja korraks tundus täitsa tore :)




reede, 21. september 2018

Sügis järgneb suvele

Hei-hei! Meil on siin suhteliselt rahulikult läinud, ühtegi pilti isegi ei ole teinud. Laupäeval peremees ja perenaine käisid hispaanlastel külas. Oli päevane sünnipäeva tähistamine, sai mahla (peremees võttis siiski õlut), sai head sööki (pitsat, hispaania omletti, soolast pirukat, puuvilja, kooki jne). Seltskond oli ka olnud neil väga mõnus - mängisid kaarte (Kes on tapja ja hiljem Maffiat). Sai palju nalja. Kahju, et nad oktoobri alguses Barcelonasse kolivad, aga mis teha siinne talv on natuke liiga külm ja raske neile (päikest näeb nii harva ju). Ja kes siis ei tahaks kodule lähemal elada :)
Pärast peremees ja perenaine jalutasid linnast koju, et veidi end liigutada, ilm oli kena ja soe. 
Pühapäeval tegime pannkooke ja nautisime rahulikku hommikut. Peremees oli veidi tõbine, sai vist külma öösel lahtise aknaga. Perenaisel on koguaeg öösiti palav millegi pärast ja siis aken lahti, aga tegelikult on öösiti siin õhk vahel täitsa jahe juba 10-12 kraadi. Igal juhul midagi tõsist ei olnud, sest juba on tal kõik hästi ;) Õhtul vaatasid Netflixist seriaale ning tegid ahjuliha riisiga. Pool kümme saabus sõber Ramiro ööbima neile - sisuliselt tuli ta otse Ecuadorist, niiet ööpäeva graafik oli tal veidi sassis. Esmaspäeva hommikul pani ta kohe edasi Barcelonasse ja sealt Itaaliasse suvekooli. Laupäeval tuleb tagasi meile ööbima. Meil siin on kõik suht argine olnud, hommikul äratus, riidesse ja sööma, siis saadab perenaine peremehe tööle ja tuleb koju (istub veidi diivanil ja loeb uudiseid), siis hakkab süüa tegema ja/või pesu pesema, õhtul peremehele järgi jälle, selline tavaline rutiin. 
Üks õhtu tuli peremees töölt üksi rattaga ja sõitis turult läbi, sest perenaine oli palunud, tõi tilli ja peterselli ning ostis ploome. Astus tuppa ja küsis õnnetu häälega: "Kui palju me neid ploome eelmine kord ostsime?" Perenaine vastas, et ühe kilo ostsime. "Ah, ma ostsin kaks seekord" endiselt väga õnnetu häälega. Perenaine üritas talle vastata nukra häälega, et pole hullu, aga see kõlas üsna rõõmuhõiskena, niiet peremees vist ei olnud enam kurb.
Eile õhtul oli peremees sõbraga ronimas ja saabus alles 21.30 ajal. Perenaine kasutas aega mõnusalt, vaatas ringvaadet järgi ja siis, kuna otse ei saanud ETVst midagi parasjagu vaadata, avastas prantsuse kanalilt filmi Takso 2. Päris hea naljakas vaatamine. Peremees meenutas, et ta mäletas oma isa seda filmi kunagi vaatamas ja omaette itsitamas ning sel ajal mõtles ta, et kuidas keegi saab midagi nii jaburat vaadata - nüüd tegi ise sama. Käbi ei kuku kännust kaugele :)
Järgmiste juttudeni!
Peedo


Hi, guys! How are you? For us nothing too much. On Saturday we had a birthday party for one of our Spanish friends. We had nice day together - had good food and drinks and card games with nice people. Sunday was lazy - we had pancakes and then stayed home, because mister T wasn't feeling so well (my hostess is always hot during the night so the window stays open, but the temperature during the night is quite low already about 10-12 degrees, so mister T cought a little cold probably). We watched some series and even went for a little walk, but that's it. Our friend from Ecuador arrived later that night also, he stayed for one night and left in the morning again. He will return on Saturday.
The week days have been very similar - walking to work, working or cleaning or cooking and walking back home. One evening mister T came home alone with a bycycle and went to the market to get some persil and aneth and plums. He came home and asked wih a very sad voice "how much plums did we buy last time?" My Hostess answered "1kg". "I bought 2kg," still with a very sad voice. My Hostess tried her best to reply with a sad voice that it's okay, but everyone would have understood she was happy there were so many plums :)
Yesterday mister T was climbing with a friend and he arrived late around 9.30pm. My Hostess and I watched one estonian Tv-show, but since there was nothing on online (Estonian TV doesn't allow you to see some show outside Estonia), so we watched french TV. There was movie Taxi 2. Very nice easy french comedy. Mister T watched it finally also and said: " I remember when my father watched it and he was laughing by himself and I was thinking who would watch something so absurd and laugh - well now I know". He did the same now :)
Take care!
Peedo

Ramiros gift from Ecuador/ Salsa õpetaja tõi meile kinke Ecuadorist

laupäev, 15. september 2018

Suvi jätkub


Tere, sõbrad! Kuidas teil läheb? Meie siin oleme mõnusalt hubaseks kodu jälle saanud. Eelmisel reedel läksid peremees ja perenaine kesklinna hispaanlastega kokku saama - üks neist naasis Nantesisse Lõuna-Ameerikast. Targema ja vanemana :) Tegid väiksed dringid (kes jõi õlut ja kes jõi apelsini mahla) ning saabusid koju hämaras. Lasid soojaks perenaise tehtud lasanje ning istusid rõdule nautima. Mingi hetk pärast söömist põgenes perenaine tuppa - kartis vist külla tulnud vapsikut. 
Laupäeva hommikul läksid nad toidupoodi, kahjuks natuke hilja ärkasid ja poes oli juba üsna palju rahvast. Tagasi tulles hakkasid küpsetama ja süüa tegema. Perenaine tegi Kirjut Koera ja õunakooki, peremees viineripirukaid. Kui küpsetamine lõppes, siis pakkisid asjad ja liikusid Erdre jõe äärde piknikule. Enne käisid veel läbi VeloCampusest, kuhu peremees annetas ratta, millega ta õnnetuse tegi (niisiis ei ole tal enam nelja ratast vaid on kolm). Piknikuga ühinesid Kõrgõstani sõbrad ning me mängisime Exploding kittens ehk plahvatavate kiisude kaardimängu (noh okei mina ei saanud mängida, sest perenaine lamas mu peal). Vahva õhtu oli!
Pühapäeval sai end varakult üles aetud, asjad pakitud ja pont Caffinosse ronima sõidetud. Peremees ja ta prantsuse sõber ronisid, meie perenaisega nautisime kõrval toimuvat seiklusspordi üritust - tuli sõita kanuuga, oli ka SUP etapp, oli zip-line, joosti, sõideti rattaga jne. Esimene võistkond finišeeris ajaga 3 tundi 44 minutit ( ei olnud just väga pikk võistlus). Perenaine luges ka oma raamatut ja nautis päikest. Lõpuks oli muidugi päikest liiga palju - umbes +29 kraadi sooja. pärast istus varjus ja sõi ning jõi. Koju jõudes viskas perenaine diivanile koos minuga ja peremees pakkis asjad lahti ja hakkas nuputama, mis süüa teha. Lõpuks tuli meelde, et hommikul jäid pannkoogid tegemata - õhtusöögiga oli hooleta nüüd :) Kodukootud õunamoos sai nüüd aind otsa. 
Esmaspäev oli argine - peremehe saatmine tööle, pärast järgi, kodus uinak, söögitegemine ja koristamine. Peremees käis ka boulderingu trennis (see nädal saab tasuta käia).
Teisipäeva hommikul oli peremees kõps kell 8 äratuse peale üleval, pani jooksuriided selga ning pani punuma. Kui umbes 35min tagasi oli, siis oli ka perenaine end üles saanud. Sõid hommikust ja ülejäänud rutiin läks lahti. Ahjaa peremees arvas, et perenaine võiks ikka veidi veel keelt õppida, niiet perenaine käis linnas teadlaste majas end kursustele registreerimas. Oktoobrist kaks korda nädalas õhtuti (ja nii kuni tähtajani). Perenaine ütles, et saab lõbus olema (õnneks on seal haigla üle tee).
Kolmapäeva õhtul küsis peremees, kas ta võib töökaaslastega ühele dringile minna, muidugi võis. Perenaine ühines temaga, kui söök oli valmis ja söödud - tühja kõhuga ei saa ju õue minna. Istusid seal veel veidi aega ning jutustasid. Oli lõbus õhtu!
Neljapäeval jätkus rutiin, aga õhtul läks peremees sõbraga seinale ronima ja saabus kell 21.30 ajal. Sõid, käisid pesus ja siis võitlesid vapsikuga, kes tule peale tuppa lendas. Perenaine põgenes muidugi teise tuppa ja jättis peremehe võitlema (lohutas teisest toast, et sul on ju adrenaliini süstal jms olemas kui peaks nõelama). Igal juhul sai peremees sellest sitkest vennast jagu, viskas ta vannitoa pealt suletavasse prügikasti ja kõik said rahulikult unele jääda.
Reede hommikul ärgates oli kosta imelikku krõbinat ja suminat - perenaine ütles peremehele: " Äkki eilne külaline on prügikastis ellu ärganud?" Nii oligi. Peremees viis prügikasti rõdule ja hakkas seal vaatame, et kus see elukas on, aga kogemata tegi talle otsa peale. Visa hingeke oli! Pärast hommikusööki (kui oli selge, et midagi väga süüa enam ei ole) käisid nad autoga poes - küll on hea lihtne ja kiire nii. Perenaine käis päeval jalutamas, tegi kartulisalatit ja kanaliha, lisaks küpsetas leiba. Päev möödus aga nii kiiresti, et blogi ta ei jõudnudki mul kirjutada aidata, sest õhtul oli kaks skype kõnet - Barcelonas tutvutud India väike poisiga ning hiljem peremehe vanavanematega. Täitsa tore on lähedastega suhelda ikka :)
Täna siis peremees kadus pärast hommiku sööki rattaga sõitma. Lõunal lähevad nad sünnipäevale.
Tegutsemist on palju olnud, aga nii ongi elu lõbusam :)
Kallid!
Peedo


Lasagna and candle light

hommikusöök rõdul/ breakfast on the balcony

Mõista-mõista mis siit küll valmib/ this is the making of colorful dog (no end product because it magicly disapeared from the fridge)




Breakfast when there is nothing much left in the fridge/Hommikusöök kui külmikus vaatab vastu tühjus

viineripirukad/ Knacks in the dough

Mister T came with the ring and said it was nice while it lasted/ Peremees tuli sõrmus näpus ja lausus: oli tore kuniks see kestis





Some RAID/extreme competition/ seiklusspordi üritus seal kõrval

Which track will it be?/ Mis rada see kord?

And that is what they call climbing/ ja seda kutsuvad nad ronimiseks

Pancakes on Sunday evening/ pannikad pühapäeva õhtul




neljapäev, 6. september 2018

Kus on kodu, kus on kodu, kus on kodukoht...

Hei! Kuidas vananaistesuvi kohtleb teid? Kas kõigil on hirmus tuhin ja hoog sees seoses kooli või tööga? Meie siin otsustasime nädalavahetuse rahulikult võtta. Ilmad olid kuumad ja ilusad. Laupäeval  sõitsime pärastlõunaks randa St Michel Chef Chef. Teel sõitsime mööda Vue külast, kus me mõni aasta tagasi motikal siduri parandusega tegelesime. Vahva mälestus :)
Rannas läks peremees kohe ujuma, meie perenaisega alustasime peesitamist (ei saa ju ujuma minna kui keha pole kuum). Peremees tuli tagasi istus veidi ja pistis ühes suunas punuma, hakkasime juba muretsema kui ta järsku ookeani poolt märjana saabus. Istus tekile ning perenaine kastis end ka vette ja siis läks peremees veel ujuma. Peremees oli sel suvel teist korda rannas. Kaks tundi rannas oli piisav, et kõik kaasa toodud toit ära süüa ning alustada tagasi teed kodu.  
Pühapäeval sõime pannkooke ja nautisime hommikust. Perenaine ja peremees olid asjalikud, kes koristas rattakuuri, kes sättis toas veel asju ja koristas veidi. Mina mõnulesin diivanil :) Pärastlõunal käisid nad väiksel jalutuskäigul - olid suht kaua ära aga jalutasid vähe (perenaine on vormist veidi väljas kui te minu käest küsite). Õhtul istusid rõdul ja jõid teed. 
Ülejäänud nädal on olnud veel veidi sättimist ja koristamist, natuke asjajajamisi ja ohtralt tööd peremehel. Kolmapäeval nägime oma üürikorteri omanikku - korter pannakse müüki, aga kuna meil on tähtajaline leping, siis korter müügis koos meiega :) meie jaoks lihtsalt vahetub, millalgi omanik. Muretseda ei ole vaja ;)
Järgmiste juttudeni!
Teie Peedo

ENGLISH:
Hi, guys! How are you? Is it still summer or is everything in a rush mode? We decided to take it easy and enjoyed the weather here. On Saturday we drove to St Michel Chef Chef beach and mister T had his second day on the beach (this summer). He swam three times, went for a run and my hostess and I stayed on the blanket, okay she went for a swim also, but most of the times we were on the blanket enjoying the sun and reading and eating candy. After 2 hours of it we went back home.
On Sunday morning we had pancakes with homemade apple jam (mm delicious). After mister T cleaned his bycycle storage and my hostess did some aundry and put some stuff away. In the evening they had tea on the balcony. 
The rest of the week is been full of ordinary stuff (more cleaning and cooking, working and etc). On Wednesday we met our landlady - she wants to sell the apartment. They made pictures and talked with us - fortunately the apartment goes to selling with us. The contract applies automaticly to the new owner and he cannot kick us out. We are safe, don't worry :)
Until next adventures,
Peedo

St Michel Chef Chef rand/beach
Mees kadus sinna jooksuga/ mister T ran this direction

Ühel hetkel saabus ta ujumast/ Suddenly he came from the ocean


aitab koju ära/ I have had enough of it, let's go home
Tibud pargis/ Chicks in the park