kolmapäev, 18. juuli 2018

voyage, voyage

Tere viimast korda sel suvel :) Perenaine läheb puhkusele ja peremees peab palju tööd tegema, niiet mul ei ole kirjakäsi, kes mul trükkida aitaks. Kuidas siis viimane nädal läinud on? Kuum on olnud, öösiti on hea temperatuur. Kirjutan vaid tähtsamast, sest palju igapäevast tegutsemist on ka olnud. Laupäeval oli 14.juuli, mis siis on nende iseseisvuspäev (kuskilt kuulsin, et sel kuupäeval tähistatakse nii 1789 aasta kuninga võimu vähenemist, kui ka 1790 aasta kuninga võimult kukutamist). Selle auks lasti õhtul kesklinnas ilutulestikku, see oli valguse ja muusika etendus, mis kestis peaaegu 20minutit. Väga lähedale ei julgenud minna, sest suur mass koos on ikka veidi hirmuäratav, sest sealt ära põgeneda paanika tekkides on pea võimatu.Ning lisaks massipsühhoosile on neil ka kombeks koguaeg igal pool valimatult suitsetada (äkki olen ma eestist liiga heal arvamusel, aga mul on tunne, et eestis nii hull asi ei ole, vähemalt võid inimestele kurja nägu teha selle peale).  Aga kõik möödus rahulikult. Tagasi jalutasime, sest trammid olid kõik jube täis, 2 viimast trammi peatuse vahet saime trammiga. Sõitsime jänest. 
Pühapäeval oli super kuum ilm, istusime kodus varjus ja loomulikult vaatasime jalka mm finaali. Vägev mäng, horvaadid on ikka tegijad. Prantslased nende kõrval nagu ei võitnud midagi, horvaadid aga tegid võimatut. Tublid! Elades Prantsusmaal, tahaks ju rõõmustada nende võidu üle, aga kuidagi ei tule mingit head emotsiooni. Nad kipuvad olema liiga uhked, liiga ülbed oma saavutuste üle, ühest küljest ju tore, et patrioodid, aga on vahe sees kas sa oled patrioot või sa oled patrioot, kes arvab, et sinu riik on kõigist teistest üle - suurriigi uhkus vist. Barcelonas sellist vastumeelt ei tekkinud, vaid hoopis hakkasime FC Barcelonale väga kaasa elama (sellel jalgpalli klubil on ilus ajalugu, tähenduslik). Igal juhul võidu järgselt oli kuulda rõõmuhõiskeid igal pool, autod tuututasid terve öö ja inimesed räuskasid ka kogu öö. Tekitati palju ohtlikke olukordi liikluses, sõideti ilma turvavöödeta, kihutati, joodi, laaberdati. See on nende viis tähistada. Esmaspäeva hommikul kui peremees rongile läks veidi enne kella 8, oli linn mattunud prügisse, haises kuse ja õlle järgi. Elagu Prantsusmaa! 
Peremees siis läks komandeeringusse ja tegi ühe miitingu suurte bossidega, see läks kõik hästi. Perenaine koristas ja pesi pesu ja pakkis oma kohvri ja pani minema. Jättis mind koos Löngströmiga valvesse. Perenaisel möödub ülejäänud suvi eestis, peremees (ja äkki ka mina) tuleb augustis perenaisele järgi :) 
Ilusat suve teile! Kohtume uuesti septembris! 
Kallid!
Teie Peedo

ENGLISH:
Hello! How are you? So I will make it short.
On Saturday it was their national holiday 14 Julliet. There were fireworks in the city and we went to see it. IT was a nice show with music and it was inspired by Jules Vernes extraordinary travels. There were lot of people and we stayed in the back just in case there will be some sort of panic or etc. Everything worked well. We walked home, because the trams were full and walking in a summer night is nice. 
On Sunday we had pancakes and in the afternoon/evening we watched the final. We were cheering for Croatia. In my opinion Croatia won, because they made something incredible, France was just a team with super players and didn't owned the game. But afer the victory everybody was cheering and singing and the cars were making toot- toot again (all night unfortunately). On Monday morning the city was filled with trash and smelled like pee and beers. Mister T went to Valenciennes and my hostess stayed, cleaned and packed her stuff and went away this morning. So this is the last blog until September. My hostess will be in Estonia and hopefully mister T (and I ) will follow her. 
Have a nice summer!
Hugs and kisses,
Peedo
Writing some thoughts while eating / Väike kirjatöö lõunasöögi ajal

Watching the fireworks/ ilutulestiku ootel

boom/põmm

Monday morning in Nantes center. looks nice right/ Esmaspäeva hommik Nantesi kesklinnas- ilus kas pole






Beginning of the fireworks/ Ilutulestiku algus. Lõppu ei filminud, oli vaja vaadata :)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar