neljapäev, 12. juuli 2018

#vatikas

 Hei, armsad sõbrad! Kuidas elate? Kas suvi tuli tagasi? Meil siin on nüüd ventilaator abiks kuumusega võitlemisel. Laupäeva hommikul jalutasid peremees ja perenaine poodi ning tagasi tulles oli neil ostetud lisaks toidule ventilaator ja pisike vann, et külma vee vanni võtta. Täitsa tore see ventilaator, ajab mõnusalt õhku ringi ja ei olegi enam nii tapvalt kuum toas. Pärastlõunal küpsetas perenaine kooki ja peremees tegi viineripirukaid. Pärast pirukate söömist vahetasid nad riided ja läksid ära. Perenaise keelekursuse kaaslane kutsus nad õhtusöögile. Nad on Malaisiast pärit abielupaar kahe armsa tütrega. Peremeest ja perenaist võeti vastu rikkalikult ja söök oli imeline - krõbe kana ja riis :) Seltskond oli ka vahva. Perenaine sai nende tütardega sõpradeks (tütred räägivad vahel omavahel prantsuse keeles juba, siin minnakse juba 3-4aastaselt kooli). Oli mõnus õhtu :)
Pühapäeva hommikul tegi perenaine pannkooke nagu alati, lisandiks maasikad, banaan ja jäätis. pärast hommikusööki hakkasid nad juba vaikselt tegutsema, pakkisid asju ja panid endale sööke kaasa ja varsti olidki läinud kui kuumus hakkas korterisse tulema. Tuli välja, et nad läksid piknikule Erdre jõe äärde. Istusid tamme varju maha ja sõid enda tehtud hamburgereid ning muud head värsket kraami. Pikutasid, nautisid vaadet, jutustasid ja mängisid kaarte (Plahvatavaid kiisusid). Neil olevat väga lõbus olnud, tulid tagasi, kui juba ilm oli vähem kuum ja sai ka korteris edukalt olla. Mind ei võetud kaasa, sest neil olevat mingi vati-aastapäev olnud. Igal juhul õhtul vaatasime kõik koos Pianisti filmi lõpuni. On ikka väärt film küll! 
Teisipäeva õhtul läksid peremees ja perenaine linna, et vaadata Prantsusmaa vs Belgia jalka mängu. Oli huvitav mäng - natuke oleks tahtnud Belgia võitu. Kui Prantsusmaa värava lõi lendas igast küljest õlut ja muud alkohoolset kraami. Rahvas oli rõõmus. Võit tõi ka kaasa joovastused ja rõõmuhõisked - rahvas tuututas autodega linna peal, karjus ja hüppas niisama ning suur mass blokeeris ka trammiteed kesklinnas. Nende viis rõõmu välja näidata - vandaalitsemist siin linnas vist ei olnud ja ühestki vigastatust ka ei kuulnud. Perenaine ja peremees jalutasid kesklinnast koju, oligi meeldiv jalutus värskes õhus. Kodus kohe pessu ja riided läksid ka pessu. Järgmine päev sai ka jalanõud ära pestud, sest ka need haisesid õlle järgi. Finaalmatši vaatame kodust :)
Muu nädal on olnud tavapärane - jalutus, kool, lõuna,kool, jalutus jne :)
Järgmisel nädalal viimane postitus sel suvel - puhkama peab ka ju :)
Kallid!
Teie Peedo

ENGLISH:
Hey, how is it going? We are good. The heat made mister T buy a fan and now my hostess is happy :) She can survive the heat now. Most of the week has been as usual, but on Saturday evening they went for a dinner. My hostess has a malaysian friend from the french course and he invited them over. They had very nice dinner together and lots of fruits and snacks. Delicious! The company was good and we hope to see the malaysian family again when we return from the holidays and maybe invite them over for dinner or bbq. 
On Sunday we had pancakes with strawberries and ice-cream. About lunch time mister T and my Hostess packed their stuff and food and then they left. They didn't take me because it was their first anniversary. They had picnic with hamburgers and some fresh snacks. They played Exploding kittens and talked and enjoyed the shade of the oak tree and the fresh brees from the river Erdre. In the evening we watched the Pianist movie until the end. Good movie!
On Tuesday they went to see the France vs Belgium football game in the center of the city. When France hit the goal, they beers and all other alcoholic drinks started to fly and people were madly happy. When they won it was less beer and more sheers and dancing. The streets were full of happy people, cars driving around with flags and making tuut-tuut sound (until midnight I think). Mister T and hostess walked home, showered and did some laundry and then went to sleep.
Thiese were the highlights of this week. Until next time! PS!next time will be the last this summer, because vacation ;)
Hugs and kisses,
Peedo


Self grown sweet pepper/ isehakanud paprika

Pannkoogid/Pancakes


On the way to picnic/ Teel piknikule +30kraadi


on õlu kosutav/ beer is good

food/Toit

we made thiese/ me tegime need ise

This is burger/ see on burger


After one year still having fun/ pärast üht aastat ikka õnnelikud ja krutskeid täis :)

Mister T made a pic of himself/ Peremees tegi endast pilti

Mister T, my hostess and friend's lovely wife who made us delicious dinner/ Peremees, perenaine ja sõbra armas naine, kes tegi meile suurepärase õhtusöögi


Our friend from Malaysia, mister T and my hostess/ Meie sõber Malaisiast, peremees ja perenaine





Videos on mängu algus, lõppu ei filminud ohutuse pärast :)



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar