neljapäev, 21. juuni 2018

Peremees tagasi ja ilus suvine ilm ka :)


Tere! Kuidas teil läheb? Kas vihma juba tuli? Meil siin on nüüd veidi kuivem olnud, nädalavahetusel oli veel niiske pilve sees tunne kohati, aga otseselt ei sadanud. Peremehele oli reedel viimane konverentsipäev - ütles, et jäi rahule konverentsiga (ainuke mure, et oli viis päeva, mis on palju). Lisaks kiitis ta väga šotlasi, et on väga sõbralik rahvas. Ta vahetas ka hotelli, et soodsam oleks järgmistel päevadel. Reede õhtul käis ta ronimissõbraga ronimas kirikus - jah lugesid õigesti kirikus. Perenaine jalutas poodi ja õhtul vaatas seriaale. 
Laupäeval peremees läks oma ronimissõbraga Glasgow ümbrust jalgrattaga nautima. Ilm oli Šotimaale kohaselt vihmane, aga pärastlõunal üllatas ka päikesega. Jalgrattasõit oli olnud mõnus (arvatavasti kannatamine, kui peremehele meeldis). Õhtul alustas Jukola võistluse vaatamist ja pärast Kenny vahetust jäi siiski magama. Siis aga ärkas perenaine ja vaatas kodus olles võistlust edasi ja kirjutas sellest peremehele, et kohe hommikul oleks hea tal tulemust vaadata. Perenaine oli vist nii ärevuses, et peremees koju tuleb, et see võttis tal une. Igal juhul pärast seda, kui Kenny võistkond võitis, läks ta alla sööma ja pärast seda oli uni jälle hea. Ärkas pühapäeva hommikul uuesti kuskil kella 10 ajal, sõi, vaatas seriaali ja sõi veel ning läks peremehele lennujaama vastu. Tagasi kodus peremees pakkis oma asjad lahti ja perenaine tegi süüa. Vaatasid veel mõned gpsid Jukola võistlusest järgi ja läksid magama. 
Esmaspäeval jalustaid koos poodi, tulid trammiga tagasi ja peremees läks tööle. Perenaine jäi elamist korrastama ja pärastlõunal lubas ilm ka pesu pesta (see muidugi jäi kuni pimedani õue ja sadas märjaks - topelt loputus peaks ju hea olema, ei tea, mis perenaine kurtis). Perenaine luges ka oma uut raamatut ning käis õhtul ka saia järel ja mööda minnes haaras ka peremehe koju kaasa. Õhtul hakkasid koos tegema tacosid - perenaine hakkas tegema guacamolet, umbes poole tegemise pealt peremees küsis, et miks ta saumiksrit ei kasuta purustamiseks ja segamiseks. Tuli välja, et perenaine oli ära unustanud, et neil on saumikser (kuigi ta just koristas köögikappe ja tõstis saumiksri nähtavale kohale), aga peremees päästis olukorra. Peremees valmistas tacode sisu ja soojendas tortilla lehed, perenaine keerutas nad valmis. Sai ilus õhtusöök. Lisaks oli perenaine päeval ka kooki teinud. 
Teisipäeval perenaine saatis peremehe jälle tööle ja tuli ise koju. Tegutses veidi koristades ja siis hakkas lõunat tegema. Peremehega lõunatasid koos ja siis jäi perenaine edasi tegutsema alumise korruse kallal. Kapp sai tühjaks tõstetud ja seest puhastatud, nüüd  jäi ta kuivama ja perenaine väsis ka veidi ära sellest suurest pesu pesemisest ja tuuseldamisest. Peremees saabus umbes 20 ajal kui perenaine oli lõpetamas kapi kuivatamisega. Õhtusöögiks kasutasid jääke eelmistest kordadest. 
Kolmapäeval perenaine saatis peremehe tööle jälle, et oma samme ikka täis saada, tuli ringiga kodu. Puhkas veidi ja hakkas siis lõunat meisterdama. Peremehega lõunatasid koos jälle kodus. Peremees aitas enne minekut diivanit nihutada, et selle tagant ja alt saaks ka tolm kõik võetud. Pärastlõuna veetis perenaine koristades ja sättides alumist korrust ja lisaks otsustas siis ka ülemisel korrusel põrandad pesta ja kui juba koristamiseks läks siis pesi ka vannitoa puhtaks (WC jättis peremehele, et ta ei tunneks end kodutöödest kõrvale jäetuna). Te kõik ilmselt mõtlete, et mis siin väikses elamises nii palju koristada on, aga näe lahtised aknad tähendavad linnas tolmust elamist ja kuna meile  ikkagi meeldivad lahtised aknad, siis me (perenaine) eelistame tihedalt koristada hoopis. Õhtuks sai elamine ilus. Perenaine jõudis isegi peremehele peaaegu kooli vastu. Õhtu tegid koos süüa (õnneks oli lõunast kana järel ja sai kiirelt). Ilm oli mega kuum ja õhtu oli väga raske, sest päike kütab kuni loojumiseni meie elamist. 
Täna on ilm palju mõnusam. Õhk liigub ja ei ole nii kuum. Perenaine jõudis pärast lõunasööki isegi veidi päikse käes rõdul lugeda. Loomulikult käis ta hommikul ka peremeest tööle saatmas ja lõunaks tuli peremees koju sööma. Õhtul on peremees ronimas ja perenaine peab nuputama, mida süüa teha. 
Vot selline nädal. Jaanipäevaks üritame äkki grillida liha, muidu pole nagu õiget tunnet...
Ilusat suve algust ja head võidupüha ning turvalisis jaane! Tehke lõkkeid vastutustundlikult :)
Teie Peedo

English:
Hello! How are you? We are doing well again - Mister T came back on Sunday. He had a nice time in Glasgow, the conference was really good (maybe just 5 days is  too long). He had chance to climb inside a church and bike around in hills next to Glasgow. The weather there was like in Scotland - wet and windy. Here in Nantes it is nice sunny for a change, one day it was even +30, now it is windy but warm.
My hostess is on the tour of cleaning all the closets - she cleaned the kitchen one on the weekend and the dowstairs closet during this week. See the pics below. 
Then they cooked together tacos. My hostess was making the guacamole and making real effort to smash the avocado and then mister T asked whether it wouldn't be better to use a blender. Turns out my hostess forgot that we have blender although she just put it a place where you could see it better. But eventually the tacos were great and we only had to say thanks to our ecuadorian friend for the recipe :)
On the coming weekend there is a summer solitice celebratios in Estonia and also the celebration of a Victory Day so make some bonfire and barbeque to celebrate with us :)
Take care!
Peedo


Last weeks storm was still on the road/ eelmise nädala tormi jäljed teel poodi

Mister T bought some gifts for my hostess/ Peremees tõi kinke perenaisele

Taco night/ Tacode õhtu

The dessert/ magustoit

First tomato/ esimene tomat
The cleaning stopped here, pretty isn't it /koristamine jäi siin pooleli, kena kas pole

Done with the cleaning/ lõpptulemus

yup this is a climbing hall inside a church/ jah see on ronimishall kiriku sees

Still in the church/ ikka kirikus

The Glasgow Climbing Center


Saturday morning lovely weather and still smiling guys/ Laupäevane hommikune ilus ilm ja naeratavad poisid


A Road on a lake/ tee järvel

Pedal-pedal/ vänta-vänta

No trees/ puid ei ole

Actually there were some trees/Tegelikult mõned puud ikka olid





Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar