neljapäev, 12. aprill 2018

Le Printemps - Kevad - Spring


Hei! Kuidas teil läheb? Kevadiselt ma loodan. Meil siin läheb juba täitsa roheliseks, üldiselt on ilm siin vihmane ja selline +14 kraadi keskmiselt. Täna aga oli suviselt soe ja tuult ei olnud ja õhtuks oli kohal äikesepilv :)
Reedel oli peremehe sõbra doktoritöö kaitsmine ja pärast pidu. Peremees ütles, et väga hea esitlus oli ja töö ka väga põhjalik. Küsimustega oli teda veidi piinatud, aga ta sai väga kenasti hakkama (seda kõike prantsuse keeles, töö ise oli inglise keelne). Õhtul läksid nad Perenaisega Berlin1989 baari sõpradega tähistama. 
Nädalavahetusel oli ilm jälle üsna kehva, et midagi suurt ette ei võetud. Natuke õppimist, natuke trenni ja natuke puhkamist. 
Esmaspäev, teisipäev ja kolmapäev möödusid rutiinselt jälle - peremees tööl, perenaine koolis. Perenaisel on kooli veel alles jäänud vaid üks nädalake - 19.aprill on suur eksam aga enne seda veel väiksemad kontrolltööd (nt teisipäeval tuleb kogu grammatika peale test, kolmapäeval prantsuse poeesia peale). Igal juhul perenaine küll õpib aga närvitsemiseks pole põhjust, sest see on lihtsalt kooli eksam ja sellest olulisem on päriselus keele kasutamine. 23.aprill hommikul on veel suuline eksami osa ka.  
Sünnipäevade tähistamine on ka juba täies hoos, see nädal on saabunud juba 3 pakki, mis on väga õnnelikuks teinud :)
Järgmine nädal ehk on aega rohkem lobiseda ;) Olge mõnusad ja nautige kevadet!
Peedo

ENGLISH:
Hi! How are you? Spring is here! We had today +22 degrees, but usually it's been +14 degrees and rainy. In the evening there was little thunder also - it is really spring!
So on Friday mister T was listening a PhD defence - here it has to be in French although your work can be in English. Mister T's friend managed really nicely, they asked him a lot of questions, but him survived and got it all done! In the evening there was a celebration also, in Berlin1989. Mister T and Hostess had fun there. 
The weekend was quite calm - little bit of workout, little bit of studieng and little bit of fun. Monday, Tuesday and Wednesday were working/school days. My Hostess is struggling with her school, only one week more. On 19th of April there will be a big exam, before that some smaller test also. On 23rd of April there will be an oral exam. Sounds fun! My Hostess is really calm because the results doesn´t matter really, what matters is how you manage with the language in real life (hopefully good). 
The Birthday celebrations are on going already - we received three gifts already :)
Hopefully next week we have more time to write. 
Hugs!
Peedo
jeäi kodustelt tervitused/Jeäi greetings from home :)

All the good stuff! /ainult häid asju!

Karbonaad ja püreesupp/ Meat and soup!

Üllatustervitused Tartust! Perenaine on nüüd aktiivselt jälgitud ja peremees singine./Suprise greetings from Tartu! My hostess is actively monitored and mister T has some ham.

Whoop-whoop new accessoire! /Uus lisand :)

Ja armsaid sõpru on veel, kes suutsid üllatada :) aitäh-aitäh! / and there were more lovely friends, who knew how to suprise! So thankful!
Õnnelik oma uute ehetega päikselisel päeval/ Happy with her new jewellery in the sun :)

Just out of nowhere there was a burned car - this is pedestrian area /Lihtsalt lambist põlenud auto, pargis, jalakäijate alal.

On roheline/it is almost all green
green vol.2/ Roheline vol.2

1 kommentaar:

  1. Keegi ilmselt varjab mõrvatöö jälgi asitõendite põletamisega....

    VastaKustuta