reede, 20. aprill 2018

Il fait chaud! Summer is here! Oih suvi tuli ootamatult!

Tere! Kuidas teil seal läheb? Meil siin tuli ootamatult täitsa suvi ja blogi kirjutamine ununes suure palavaga. Tegelikult oli perenaisel eile eksam. Pidi kell 8 kohale minema, andma paar allkirja ja kirjutama ühe postkaardi teksti (u 70 sõna) ja siis ühe ajalehe artikli oma riigi kohta (ka u 70 sõna), aega anti 30 minutit. Sama palju aega anti ka lugemisülesannetele - 3 teksti ja kõigi kohta küsimused. Kolmandaks oli kuulamine, seal oli 3 lookest ja jälle iga kohta A4 küsimusi, õnneks mitte väga rasked, aga kahjuks helikvaliteet andis soovida. Esmaspäeval tuleb veel suuline osa ära teha siis saab selle kursusega ühele poole. Eile õhtul perenaine käis oma kahe kursusekaaslasega üht teist kooli uurimas. Teeb seal väikse viie nädalase kursuse veel - 2x nädalas tunnid ja lisaks 1x nädalas vestlust (noh see suuline väljendus on tal veel prantsuse keeles nõrk, peab harjutama). Sõbrantsidega jalutas linna ja enne lahkumist sõid koos jäätist, sest ilm oli ju super. Noh täitsa suvi tuli +26 ja päike ja pilvitu, väga tavatu ilm siin, aga mis sa ikka kurdad ilma üle :)
Eelmisel reedel oli perenaisel kool ja peremehel töö nagu ikka. Õhtu olid tublid ja koristasid nädala vahetuseks koos elamise ära ja toidupoes käisid ka. 
Laupäeva hommikul jalutasid koos pagarisse ja tulid tagasi kookidega - ühe suure ja teise väiksega. Hommikusöögiks oli siis puuviljatort - sünnipäeval võib ju. Lõunaks tahtsid linna minna, aga linnas oli 3 erinevat manifestatsiooni ja siis nad otsustasid, et ei liigu linna. Aga ilm oli kena ja peremees otsustas, et ta hakkab oma ronimissusse puhastama, sest need juba haisesid ikka hullusti. Ämber pesuveega sai rõdule pandud ja siis sussid ka, mida peremees pesi hoolikalt hambaharjaga. Pärast mitut tundi nühkimist olid peremehel käed sinised, aga sussid olid puhtad, algas kuivatamisprotsess. See kestis paar päeva, sest suve veel polnud ja vahel tuli sekka ka hoovihma, mistõttu tuli ööseks kossid tuppa tõsta ja radikas järgigi panna. Lõpuks said nad kuivaks ikkagi. Laupäeva õhtul läksid nad sõpradega kokku saama baari Berlin1989. Laua ootamise ajal sisustati aega Tai snäkkide söömisega (õhitud riisist maitsvad asjad ja vürtsikas kuivatatud sardiin). Lõpuks saadi ka lauda ja söödi burgereid. 
Pühapäeval sai tähistatud siis peremehe sünnipäeva. Hommikusöögiks pannkoogid nii nagu peremees tellis. Lõunal läksid nad linna oma creperiesse - sõid seal ilusad suured portsud galette. Peremees käis sünnipäeva puhul jooksmas ka, perenaine käis jalutamas. Õhtul võtsid rahulikult. 
Esmaspäeval oli perenaisel kool, peremehele töö nagu ikka. Ilm oli veel veidi tuuline, aga siiski mõnusalt soe. 
Teisipäeval oli perenaisel pärastlõunal kool, kirjutas grammatika testi viimast korda. Õhtul peremees läks jõeäärde poistega õlut jooma, perenaine läks jalutama ja lõpetas oma käigu nende juures. Ilm oli uskumatult soe ja kena. 
Kolmapäeval käis perenaine veel oma viimastes keeletundides ja kirjutas veel viimast korda poeesia tunnis testi (jah poeesias oli ka hindeline test), siis jalutas koju ja nautis ilusat kuuma suve õhtut. Peremees saabus umbes kuue ajal ja lahkus kella 19 trenni, perenaine läks siis jalutama. Kohe kuidagi ei suutnud ta end haisvasse jõusaali paigutada kui väljas selline imeline ilm. 
Neljapäev oli siis eksami päev ja täna on perenaisel esimene vaba päev ja ülla-ülla, mis ta tegi hakkas koristama ja pesu pesema loomulikult. Rõdu suur aken on veel pesemata aga muidu rõdu igati puhas ja mõnus. Selline ilm ju lausa kutsub rõdul elama - endiselt on +26 kraadi, tuult eriti ei ole ja ausalt öeldes on ainult viludas hea olla :) Parim oleks varbad külma merevette pista!
Saadan teile ka kuuma (ps!meie kuum lahkub juba pühapäeval vaikselt, edasi jälle +15 ja pilved)!
Tervitades
Peedo
3year old/ 3aastane :)

maasikad võiks siit tulla/ strawberries should come out of here

Birthday boy with food - what do you want for a present? Food!/Sünnipäevalaps toiduga, sest see olevat alati parim kink :)




once upon time in spring.../Kunagi mõned päevad agasi kevadel...

Another suprise gift came from Estonia/ veel tuli üks pakk :) aitäh!

Summer is here/Suvi tuli

the balcony/rõdu
kevadel jalutamas/walking next to river 14.04

more gifts :) /perenaine sai veel kinke siinsetelt sõpradelt :) Aitäh!

Last phonetique lesson/ Viimane foneetika tund

väike manifestatsioon/little manifestation again
Little ice cream flower/ väike jäätise lill - stracciatella, mango ja chocolat :) Suvel ju võib

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar