teisipäev, 9. jaanuar 2018

Elagu 2018!

Hei! Kuidas pühad läksid? Perenaise ja peremehe puhkus kodumaal läks kiirelt, aga toredalt, perega sai aega veedetud, sõpru sai ka külastatud, haige sai ka oldud. Natuke oleks lihtsam kui kõik asuks ühes linnas, aga kes ütles, et elu lihtne peab olema. Mina valvasin kodu kenasti ja sain oma ülesandega kenasti hakkama. Nüüd oleme kõik jälle argirütmis. Peremees tegutseb ülikoolis kõvasti ja esmaspäeval käis perenaine ka esimesel eelpäeval koolis. Nagu oligi arvata, et kui sa lähed Prantsusmaal prantsuse keelt õppima, siis kõik on prantsuse keeles - kogu informatsioon, kogu suhtlemine jne. Õnneks perenaine aimas seda juba ja see ei tulnud suure üllatusena. Osad A1 taseme algajad olid aga üsna šokis. Kuidas te end tunneksite, kui teile räägitakse pikk tekst ja siis küsitakse võõrkeeles (mida te ei oska veel) "Kas saite kõigest aru?" ja sa ei jõua isegi aru saada, mis öeldi, kui juba enamus auditoorimist noogutab kõvahäälselt ja sinu ainuke mõte on, mis just küsiti. Lõbus, kas pole?
Ahjaa laupäeval käisime shoppamas, peremehel oli vaja oma reisiks ronimispükse ja need ta ka sai. Lisaks käisid nad apteegist suuhügieenitooteid otsimas, leidsid ja kohe imeliste hindadega (eesti omadest pea 2-3 korda odavamad). Allahindlusi käisid ka luusima, sest perenaise teksad rebenesid lennureisi käigus, seega oli uusi pükse vaja, need ka leidsid, täitsa soodsa hinnaga. Peremees lubas perenaisele millalgi, et ta ostab talle toa/rõdulille ja nüüd meil on uus elanik juures -  neegrikuningas Löngström (tegelikkuses siis mingisugune laialeheline tõlvlehik). Õnneks käitub uus elanik hästi ja ei sega mind väga, on vaikne ja hoiab omaette, ei kipu voodisse.
Niiet eluke veereb vaikselt tegutsemise lainel - peremees ja perenaine läksid isegi pühapäeval pärast pannkooke vihmaga jooksma - neil ei ole ülemine korrus päris ok. Aga see selleks, uuel nädalal uued lood :)
Teie Peedo

Hi guys! How were your vacations? I was very successful with my duty to guard the home, nobody bothered me. Mister T and my Hostess visited family and friends and also managed to be sick, which seems to be a new tradition. Anyways, now they are back and living their everyday life - mister T is working, my Hostess is trying to figure out what's going on in the University of Nantes. A lot of fun, because most of the information is in french and if you are an A1 level french speaker then it's a lot of fun. At least there are other A1 speakers so she is not lonely.
Oh yeah and we have a new habitant in our flat - he is called Löngström. Guite nice guy, doesn't want to be in the bed, just stays downstairs in front of the big window. He is quiet also, which is nice.
The first week here has past fast and we used most of the time bonding and not using the computer, so maybe next week I will write more.
Yours sincerely
Peedo
Flying

There was one cold and nice winter weather day back home - Christmas miracle

Löngström from IKEA


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar