teisipäev, 12. detsember 2017

Palju õnne, venna!


Tere kallikesed! Jälle üks nädal möödas ja aastalõpp läheneb hirmuäratavalt kiiresti.  Nantesis kodus olles on aeg lennanud lausa. Perenaine jõudis paaril korral kõndima, peremees on tööga nii okupeeritud, et pole jooksma jõudnud, samas käis eelmisel reedel jalkat mängimas teiste doktorantidega. Mina olen olnud kogu see aeg voodis valves - ma ei lase seal enam kellelgi teisel magada kui Perenaisel ja Peremehel. 
Neljapäeva õhtul läksid peremees ja perenaine Ecuadori sõbra ja tema sõbranna juurde õhtusöögile, perenaine küpsetas kaasa õunakooki, aga kuna nad eile unustasid õunu poest osta, siis tuli kook õunteta - maitsev, aga  veidi kuiv õunte puudumise tõttu. Sõber tegi kana punases vürtsikas kastmes riisiga ja salatit ..mm Ta oskab kohe süüa teha. Seltskondlikult joodi mõned õlled ja aeti juttu.  
Reede hommikul peremees läks tööle jälle, perenaine aga hakkas oma leiva juuretist surkima, see oli juba 2ööd soojenenud toas, sest siin on suht jahe olnud ja esimese ööga ei läinud see käima, teise ööga aga õnnestus. Segas taigna kokku ja pani vormi kerkima. Käis jalutamas ka ja koristas, sest õhtul tulid külalised. Leib ei tahtnud hästi kerkida, aga lõpuks ahjus paisus väga ilusaks kõrgeks/kohevaks. Maitses ka väga hästi, eriti eilse ahjulihaga koos, nagu ehtne lihaleib :) Tunniks oli perenaisel paus ja siis ta vaatas oma seriaali, millega ta ei olnud veel lõpuni saanud ja pärast seda hakkas valmistama õhtusööki neljale. Külas olid sakslane oma neiuga, laupäeva hommikul vara sõitsid Münchenisse pühadeks. Õhtusöögiks oli kardulas ja valge kaste ja ahjukana ning loomulikult värske salat. Magustoiduks tõid külalised 2 erinevat kooki (üks oli nagu meie purukook) ja 2 erinevat ekleeri (üks kohvikreemiga ja üks mingi teistsuguse kreemiga), kõik olid head, aga need koogid olid kõige paremad. Poisid jõid ka mõned õlled, neiud jäid vee ja tee peale :)
Laupäeval ärkasime vara ja peale hommikusööki läksid peremees ja perenaine ronima, Vertical Arti jälle. Kokku olid ära 3-4h, ma hakkasin juba muretsema. Tulid koju, pesid, tegid süüa ja sõid ja juba oligi järgmine külaline ukse taga. Rumeenia sõbranna peremehel, tuli natuke fürioteraapia alast nõu küsima ja siis jõid pokaali veini ka. 
Pühapäeva hommikupoole öösel saabus torm, sadas kõvasti vihma ja oli kõva tuul ja kuna me magame katuseakna all kohe, siis oli kõik kuulda ja lisaks miski liist akna juures tuli lahti ja see tegi ka head plaginat, just siis kui hakkasid uuesti uinuma tui vahva PLAKS-PLAKS-PLAKS ja nii kella 4 hommikul kuni kella 8-9 hommikul. Lõpuks oli vaikus ja suurest kurnatusest jäime kõik veel pooleteiseks tunniks magama. Ärgates oli ikka väsimus suur, aga tervet päeva ei tahtnud ka maha magada niiet perenaine otsustas teha pannikaid riivitud õuntega. See tegi kõigil tuju heaks, lisaks olid need pannikad väga head. Lõpus kõik ägisesid. Pühapäev oli ka kõva pesupäev, sest eile sai ainult üks masinatäis pestud. Kõik linad ja rätid ja asjad vajavad läbipesemist, sest on seisnud. Ja riideid oli kah kogunenud palju, eriti peremehe triiksärke, neid tuli enne pesu lausa leotada, et saaksid ilusad jälle. 
Õhtuks sai uuesti leiba küpsetatud, sest peremees ja perenaine läksid soolaleivapeole ja selleks tuleb ju soola ja leiba viia. Kirgiisia tüüp ja tema kihlatu kolisid kokku ja näitasid oma residentsi, kena duplex, all avatud köök-elutuba, üleval avatud teine korrus magamiseks ja rõdu, üllatavalt kena ja suur ühikatuba. Peremees peaaegu juba kahetses, et varem ei teadnud, et selline võimalus ka on, aga asukoht ei ole meie jaoks soodne, niiet leppsisime kokku, et oleme enda korteriga ka rahul. Soolaleiva peol pakuti sooja õhtusööki - pastaroog ja salat. Pärast pakuti teed ka.Vahva seltskond oli koos ja sai veedetud mõnus pühapäeva õhtu. 
Esmaspäeval peremees läks tööle ja perenaine läks Decathloni ostlema oma lähedastele. Väsinuna aga õnnelikuna jõudis perenaine tagasi ja tegi söögi, peremees tuli varem töölt koju. Sõid koos ja läksid linna jõuluturule. Imetlesid linna, rahvast oli vähe, sest oli esmaspäev ja hommikul oli torm jälle. Ostsid neegrimusisid ja vorste ja šokolaadikomme. Kodu jõudes sukeldusid prantsuse bürokraatiasse ja panid kokku perenaise tervisekindlustuse asju, said enam vähem kõik kokku (vähemalt 10 paberit/tõendit). Pärast premeerisid end uneooteks vorstide ja neegrimusidega. 
Teispäeval peremees läks jälle tööle ja perenaine hakkas asju korraldama, et homseks väljalennuks valmis olla. Perenaine lahkub homme ja peremees sõidab nädal hiljem järgi ning mina jään kuni 3.jaanuarini kodu valvama siin. Ma olen väga hõivatud valvamisega ja seega enne uut aastat ühtegi uut postitust ei tule. Vahvaid pühasid, olge kohal ja jagage armastust lähedastega! Uuel aastal uued postitused!

ENGLISH:
Hello guys! The time flies doesn't it? Another week has passed. Mister T and my Hostess visited many friends and hosted many of them here also. On Thursday they went for a dinner at Ramiro´s. He had his lady over also so it was really nice and warm evening with them, plus good food!
On Friday german friend with his lady came to spend the night again, because on Saturday they had their flight to München early in the morning. So on Friday night my Hostess made dinner for four and baked some bread. The guests brought the dessert - 2 cakes and 2 eclaires. Very tasty!
On Saturday mister T and my Hostess went bouldering again and arrived 4 hours later, exhausted. They washed, ate and rested for a little and then Rumenian girl came (also a phd student) to visit us. She and my hostess were talking some physiotherapy stuff and had some wine. My hostess was happy again, she could work again :) 
On Sunday morning we didn't sleep well because from 4am to 8-9am the rain and wind kept us awake, also there was something loose in our roof window so that made the noise also worse. Mister T fixed it in the morning when it was light again. The same time my hostess made pancakes so that everybody would have a better mood. Pancakes were really good and after we were so full... We did laundry also and my hostess baked bread. In the evening we had a house warming party with our friends from Kyrgystan. They have a lovely residence flat and the house warming was really nice, good food and good people. Well I don't know but so my Hostess said. 
On Monday Mister T went to work again, really busy times at the moment. My hostess went to shop in Decathlon, because she has an almost empty suitcase and her loved ones needed some stuff.  After hours of shopping she maded back home and started making the dinner. Mister T arrived earlier this evening, they ate and went on to the christmas market. It was pretty, but not so christmaslike than in Tallinn. They have fountaine, but we like a christmas tree. But otherwise it was good had some sweet stuff and mister T had some catalan sausages. Really tasty ones by the way. After that at home they dived into the french bureaucracy. And before going to bed they rewarded themselves with sweet stuff and sausages. 
On Tuesday mister T left for work and my hostess started to pack and organise stuff and also she helped me with the blog. 
Tommorrow my hostess leaves and after a week also mister T goes to Estonia, but I will stay here and guard this place. They will be back on next year so no new blogs before that. 
Have a nice holiday, be there and spread some love! See you next year!

Eestlase jaoks sügis, kohaliku jaoks talv/For Estonian it's autumn, for a local it's winter



Pühapäevased pannikad ja rukkileib eilse ahjulihaga/ Sundays pancakes and rye bread with yesterdays oven pork



yammy in Christmas market


Jõululaat, neegrimusid uneooteks ja katalaanide vorstid/ The Christmas market, sweet stuff for good night sleep and catalan sausages


vanalinna urineerimispaik/ old towns urinatoire


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar