teisipäev, 24. veebruar 2015

Pidu ja pillerkaar

Hola-Hola, mis amigos! Kuidas Teil läheb? Meil siin veebruari eelviimse nädala kaks päeva möödusid rutiinselt - peremees trennis ja koolis ja trennis ja tööd tegemas ja perenaine trennis ja koduseid toimetusi tegemas. Kolmapäeval läks elu huvitavaks. Mind pakiti kotti :) ja mindi mägesid vallutama...
Teekonna ülevaade siin: tõusu 1572m kokku 29km peale
Kel on endomondo kasutaja saab ka siit uudistada: http://app.endomondo.com/workouts/474059311/18506483


Kokku kuus ja pool tundi sai matkatud koos lõunapausidega, 29km sai kotis veedetud. Teed olid huvitavad ja vooklevad ning ikka üles ja alla. Õhtuks olid perenaine ja peremees väsinud, aga õnnelikud - mina olen koguaeg õnnelik :)
Mõned pildid ka:
Päris reibas algul :)

juba poolel teel, see seal on kodumägi torniga :)

Sinna oleme teel...
Pissipaus :D

Jõudsalt edasi :)

trepp ja perenaine loopis lehti...
Veits hirmus on...


Maailma serval ;)

keksides kodu poole :)

Jalavarjude varustaja Kenny spordielamused.ee
Kodu kus sa oled?!

See jääb nüüd selja taha :(

Peedo, kuhu sa jooksid - vanama õunapuu otsa!

Kätte saime, lähme koju nüüd :)

Kuna järgmised päevad oli keha kange ja ilmad polnud ka jälle kõige paremad (loe: pilves oli ja reede isegi tibutas natuke), siis vedelesime voodis ja peremees õppis ja tegi tööd ka natuke. Ahjaa nad käisid Decathlonys (spordipood) raha raiskamas. Perenaisel läks seljakotil lukk katki (oma 10a vastu pidanud teine) ja ostis endale 19.90 eest kena seljakoti. Peremees ostis omale ronimisjalatsid- jube ebamugavad, aga ronida on väga hea. Lisaks sai ta 12.95 eest käimisjalanõud ning 2.49 eest sai võimlemismati ka.
Laupäeva õhtu oli jälle 7Sins pubis stand-up show. Esines 44a naisterahvas, 2 lapse ema ja tegi kõigile meestele selgeks, mis naise kehaga juhtub pärast sünnitusi :D Peremehe ja perenaisega oli seal ka Ungarist pärit sõbrad. Õllest lõbus mindi nende poole balinkat mekkima. Neil oli kahte sorti balinkat - üks likööri sarnane ja teine ikka selline viina moodi, mõlemad kodutehtud. Ütleme niiet purjus vist tegi natuke see neid, sest koju jõudsid nad alles kell 4 hommikul. Mulle väitsid, et mängisid kaarte seal - kes kiiremini keskel oleva kaardi pealt kujutise ära tundis(karjus nt purpel duck) ja endal oleva samasuguse kujutisega kaardi keskele viskas, see võidule lähemale sai.
No igal juhul järgmise päeva nad magasid maha, midagi asjalikku küll ei teinud. Vett jõid palju ainult. Pannkooke tegid ka - vahelduseks tegid ka soolase täidisega (sink, juust, paprika) pannkoogid, kummalegi üks ja need olid nii head, et pärast kirusid, et oleks võinud ju rohkem neid teha. Aga magusad olid ka head - jäätise, banaani ja apelsinitükkidega.
Esmaspäev möödus uuesti rutiinselt - peremees koolis ja trennis, perenaine ka jalutas ja istus ka pargis natuke. Teisipäev oli ju Eesti vabariigi iseseisvuspäev - sai siingi seda tähistatud. Lõunaks tegid india tüübid kana karrit ja oma riisi :) Õhtuks sõime oma kartulisalatit ja ahjuliha ja kaneelikuklikuid. Vaatasime ka presidendi kõnet ja kontserti ja sellele järgnevat, aga kuna otsepilt hakkis liiga palju, siis lõpuks loobusime.
ELAGU EESTI!!! ja pidage seal jahedas vastu - iga päevaga on kevad lähemal ja päevad pikemad ;)
NB!Lohutage end sellega, et teil on mõnus soe tuba...
Välimus vajab veel hoolitsust, aga maitse oli küll juba nagu ema kuklikud...

Kardulasalat :)
PS! Peremees sai communication skillside eest 100p :) whoop-whoop keskmine hinne tõusis!

esmaspäev, 16. veebruar 2015

Koolike-koolike, armsake :)

Esmaspäev oli el lunes azul (sinine esmaspäev). Peremehel hakkas jälle kool, esialgselt küll tundub tunniplaan tore - esmaspäeviti kella 11-17 kool, teisipäev ka 10-19 kool (lõunapaus 3h kus ta kavatseb minna trenni ka veel - ambitsioonikas), ja üle nädala reedeti kella 11-13). Kokku 4 ainet vist. Ühes aines peab iga nädal tegema kodutöid ja võimalik, et eksamit lõpus ei tulegi. Nädalavahetusel peremees kirjutas esimest tööd - sai 5lk raportit. Nunnu -on, onju :) Ja siis otsustas minna vabakuulajana üht programmeerimistundi võtma - tahab vist väga targaks saada!
Teisipäeval perenaine hakkas ka jälle õppima, ikka oma hispaania keelt. Käisid sõbrannaga raamatukogus õppimas - aga seal oli vaid üks saal (lugemissaal) ja nad pidid koguaeg sosistama. Alustas uuesti Duolingos ka oma õpinguid (see on veebipõhine App, kus saab õppida igast keeli, kui inglise keelt oskad). Suhtlemist vb hispaania keeles ei tee paremaks, aga sõnavara ja grammatikat arendab küll. Perenaine on ka oma CV-d laiali saatnud, kuid ettekandjaks teda veel ei ole tahetud (liiga kena CV vist....).
Peremees käis kursusevendadega jõusaali võimalusi uurimas - neil on UPC-s kardiosaal (treadmillid, sõude-ergomeetrid ja rattad), aeroobikasaal, ronimisseinad, mattide ala ja traditsiooniline jõusaal raskuste jms. Käis koos oma poola sõbraga, kes räägib hispaania keelt, said 3korra tasuta pääsmed. Ja tuli välja, et kuna nad on erasmuse tudengid, siis registreerimistasu maksma ei pea. Ühe kuu maksumus on 28 eurot (teised maksavad 20 euri registreerimistasu ja siis iga kuu 25eurot). Päris aus diil ütleks ma :) Peremees tahtis kõvasti ronimisega tegelema hakata, aga hetkel proovib omal käel ja siis võibolla läheb märtsis kursusele ka (algajate omale saab minna, edasijõudnute kursustel on vaja juba oma varustust tervenisti, siis läheb liiga kalliks).
Kolmapäeval käiski peremees oma esimest priipääset lunastamas jõusaalis- tegi ÜKEt ja pärast proovis veidike ronida iseseisvalt (vaja on spetsiaalseid ronimise susse, tossudega liiga libe). Perenaine käis ka end samal ajal liigutamas (kõndis mäejalamile ja tegi seal pinkide kaasabil endale jõukohaseid harjutusi). Hiljem käisid koos pargis istumas ja poes süüa varumas. Õhtu aitas peremees perenaisel tema CV ülevaadata ja pakkus lahkelt, et kirjutab cv koodikirjas ja nii saigi tehtud. Peremees arvas, et nuh selline tunnine töö, lõpuks kulus terve õhtu sellele.
Neljapäeval läks perenaine sõbranna juurde õppima. Neil on armas väike korter el Ravali piirkonnas, põhimõtteliselt la Rambla kõrval :) Valgust palju ja rõdu, kus taimi kasvatada. Ja perenaine ütles, et neil on ka minion kodus ja võibolla järgmine kord võtab mind ka kaasa :) Nad õppisid kuskil 2h tublisti hispaania keelt. Lõpuks premeerisid nad end balinka shotiga :) (otse Ungarist ja isetehtud - perenaise sõnul väga maitsev). Peremees oli tubli ja õppis kodus, töö asju tegi ka. India tüüpidel oli järeleksam ja keegi vist ei kukkunud läbi nüüd :)
Reedel käis peremees hommiku vara trennis - kooli jõusaalis. Ja pärast koolitundides istus. Õhtu said kõik tüübid oma kolmanda eksamitulemuse teada - peremees sai kenasti läbi, aga teised kolm põrusid jälle. See tegi õhtu natuke ärevaks ja kurvaks siin korteris, aga mis teha, elu on selline (õppetunnid varitsevad igal nurgal)! Perenaine oli sel päeval ehtne perenaine- pesi pesu, tegi süüa, küpsetas! (kaneelikuklikud ei tulnud veel nii head-suhkrut sai vähe ja natuke kuivad, aga küll ta uuesti proovib).
Muide tuli välja, et siin on neljapäevast, 12.02 kuni tuhkapäevani, 18.02 Carnaval! Inimesed peavad paraade ja möllavad kostüümides ringi - äge! Laupäeva pärastlõunal käisime siin kohalikku väikest paraadi vaatamas - täitsa vahva, kõik olid kostüümides - lapsed ja vanemad ja vanavanemad ka :) Õhtu vaatasime pooleli olevat Nullpunkti seriaali, pühapäeval lõpetasime selle. Väga hea seriaal - Johannes oli väga muhe sell!
Pühapäev oli pannkoogipäev, aga seekord hakkas pühapäev väga vara. Äratus helises kell 7.55, sest tartu maraton hakkas ju (meie aja järgi oli start 8.00). Start sai vaadatud voodist ja seejärel sai suundutud kööki, kus veebiülekanne tartumaraton.ee jätkus. Pannkoogid küpsetatud algas ülekanne uuesti ETV-st (olime kõik üllatunud, et terves pikkuses ülekannet ei olnud võimalik ETV või ETV2 vahendusel vaadata). Igal juhul maitsvatele pannkookidele tore ajaviide. Meie poisid sõitsid ju väga hästi - Himma kolmas koht ja Algo 5.koht! Super! ja ei pidanud me ka pettuma perenaise vennas, kes finiši sirgel tegi paar kiiremat liigutust ja pääses pildile! Super, järgmine aasta jälle ;) ja vaadake järgnevat videoklippi ka (alates 5minutist näete milline karm sport see on!) :)
Ahjaa ja pärastlõunal läksime kõik koos poola kursusevennaga linna peale. Seal toimus karneval jälle - paraad, flashmob (selle loo järgi https://www.youtube.com/watch?v=Q-GLuydiMe4 ), la Taronjada. Viimane oli 14.sajandil apelsinidesõda päris apelsinidega :) Nüüd on see lihtsalt oranž möll!
La taronjada BCN 2015


Ja siin on pildid Les Cortsi linnaosa paraadist:
Järgmisel paraadil kannab peremees seda tibu kostüümi ja perenaine maskeerub Kentucky fried chicken tüübiks :)



Kes, miks ja millal kandsid sellist maski päriselt? (Assassin's creed mäng peaks aitama)

Siin Hispaanias ehitatakse ka tuulikuid

Sõbrapäeva teema ka sees :)

Mummud  :D


 Tänaseks on teada ka peremehe kõigi eksamite tulemused - keskmine tulemus 73 punkti - FEM ja CM 62p (avatud materjali ja limiteeritud ajaga eksamid), AFM 87p ja PDE 80p. Ütleks, et päris hea :) NB!Rohkem eksamitest keegi läbi ei kukkunud meie korteris (ainult FEM ja AFM olid liiga rasked)!
Muide meil õitsevad õunapuud ja kevad vist on alanud ;)

pühapäev, 8. veebruar 2015

Talv! El invierno ;)



Tervist! Meieni on ka siis talv jõudnud - iga päev ei paistagi enam päike ja temperatuur langeb kohati nulli. Toas teki all on kõige mõnusam :) Peremees ja perenaine nii alati ei arva, esmaspäeval ronisid välja - said kokku perenaise sõbranna ja tema tüübiga. Ungarlased :) Tüüp uurib Barcelona ülikoolis dark matter´it - tark! Tegid ühed õlled ja siis läksid kinno. Verdi kino Gracia rajoonis näitab originaal keeles filme. Väga põnev ostsid piletid automaadist - vastu ei saanud midagi, aga sisse said ikka, lihtsalt jäeti nägu meelde ja oligi kõik :) Kohad pidid endale ise otsima, piletil istekohti ei ole. Armas väike kino - natuke endise Viljandi kino Rubiini sarnane, aind pehmemate istmetega :) Vaatasid Birdmani - ei osanud filmist midagi treileri põhjal arvata ja see, mis filmist välja tuli, seda ei osanudki ette näha - üllatusid positiivselt! Seltskond oli ka tore :)
Teisipäeval istusime kõik kodus, ka väike india tüüp (teised reisidel). Kolmapäeval otsustasime, et lähme neljapäeval suusatama. Need mäed, mis aknast meil paistavad, need olid lumised tol hommikul (nii umbes tunniks maksimaalselt). Lõunal läksime rongijaam, et pileteid ette osta, aga tuli välja, et ei saagi ette osta. Igal juhul saime teadmise, et selline pakett on olemas nagu Skitren la Molina :) Väike india tüüp oli ka sillas - pole ju ennem lund läinud oma elus. Reis planeeritud, nüüd oli veel vaja sooje riideid ka. Spordipüksid olid meil kõigil olemas, vaja oli mütse ja kindaid. Peremees ja perenaine ostsid omale fliisäärega buffid (9.95eurot) ja tegid neist endale mütsid, kindad sai perenaine korralikud paksud (roosad loomulikult) 8 euroga ja peremees ostis 2paari õhemaid, et nendega hiljem nt Nantes või eestis joosta (6eurot). Väike india tüüp sai laste osakonnast kindad :) Niih varustus olemas, nüüd kodu pakkima. Söögid kaasa, kuivad riided kaasa ja mina ei mahugi kaasa :(  Peremees ja perenaine otsustasid, et minu ohutuse mõttes nad mind seljakoti külge ei seo- kaon veel ära! ja nii ma jäingi maha. Ahjaa leiva küpsetamine on iga nädalane asi ;)
Neljapäeva hommiku kell 5 hommiku oli äratus neil - kottpime oli väljas veel. Pestud, riides, söödud ja seljakotid seljas mindi siis kell 5.40 metrooga rongijaama (Sants Estació). Mina mõnulesin voodis teki all, jube külm oli toas. Kell 6 tehti piletimüük lahti - olid natuke mures, sest automaatides polnud skitreni paketti. Kassas selgus, et täna rong sinna ei sõida la Molinasse. Rääkis hispaania/katalaani keeles ja nad ei saanud aru miks. Nende järel läksid kaks naisterahvast suuskadega piletit ostma ja nad ka ei saanud piletit. Perenaine uuris siis nende käest, miks rong ei lähe. Selgus, et lume pärast, liiga palju lund või lumetorm oli paha teinud. Hiljem lugesime postimehest ka, et hispaanias oli lumetorm. http://maailm.postimees.ee/3081827/galerii-pohja-hispaania-parast-lumetormi

Läksid siis mornide nägudega tagasi koju - peremees ja perenaine läksid vaatama mäele, et äkki saavad päikesetõusu näha. Mäe jalamil, kus oli kogu linna juba näha, jäid istuma, sest pilves oli ja polnud mõtet tippu minna. Istusid natuke ja siis jalutasid koju tagasi. Kuna ilm oli kehva ja tuju oli ka natuke morn, siis läksid magama tagasi. Sel päeval keegi meist väga midagi ei teinud - magasime ja nemad lootsid, et homme rong ikka sõidab. 
Reede kordus kõik jälle - äratus kell 5, enne kella 6 rongijaamas ja oh näe imet piletid sai ostetud :) Skitren la Molina maksab 41 eurot (edasi-tagasi rongipilet, transport suusakeskusesse ja tagasi, mäepilet 1päevaks), juurde tuli maksta veel suuskade rent u 20 euri. Seal on võimalik isegi suusariideid laenutada :) Rahvast tundus algul päris palju sinna minemas, kuid kohal olles oli rahvast vähe - hajus laiali :) Suusad käes läks harjutamine lahti. Peremees oli treeneri rollis, sest india tüüp nägis esimest korda lund üldse ja perenaine polnud ka mäesuuska proovinud. Peremees otsis lauge ja tühja nõlvakese, suusad all, sai hakatud proovima, kuidas nendega alla tulla ja siis ikka pidama saada. Algus oli keeruline - india tüübile väga keeruline, tasakaalu suuskadel ei olnud üldse. Aga ta oli väga visa ja eesmärgile suunatud. Peremees ja perenaine jätsid ta vahepeal natukeseks üksi, sest peremees arvas, et perenaine võiks juba esimesest mäest alla tulla. Sai kuidagi alla ka, mõned kukkumised jne. Pidurdamine tundus nii raske mõlemale algajale. Peremees oli tubli ja kannatlik :) Lõpuks väsinud ja näljased sõid kuurorti restoranis. India poiss sõi suurt võileiva/hotdogi sarnast asja, perenaine kana ja peremees sea selgroogu, mis oli põhiliselt pekk, koos küüslaugu kastmega väga hea :) Peremees ütles, et rohkem ilmselt ei sööks, aga väga hea kogemus siiski. Magustoiduks oli šokolaadi-muffin jäätise ja maasikasiirupiga, ning jook oli ka hinna sees. Pärastlõunal oli rahvast veel vähemaks jäänud ja siis sai ka india tüüp esimesele laskumisele mindud. Kolmekesi hakkasid alla tulema, india tüüp ees, siis perenaine ja siis peremees (et kui vaja siis toob suusad järgi). India tüüp laskus otse saha stiilis alla ja siis lõpus viskus pikalil, sest pidurdustehnika oli endiselt puudulik. Ise oli ta täitsa õnnelik selle kõige juures  - nagu väike laps kommipoes ;) Perenaisel tuli natuke rohkem selle õige mäesuusatamise tehnika moodi asi välja. Peremees oli ta üle nii uhke - kohe kena ilus algaja tehnika ja iga kord kui vaatas, et ohohh kus nüüd laskub kenasti, siis perenaise jaoks läks kiirus liiga suureks, tekkis paanika ja viskus vasakule küljele pikali. Lebas maas nägu naerul - õnnelik, et endiselt elus :)  Mis seal ikka, püsti ja uuesti ;) Lõpuks vedas peremees perenaise teistele nõlvadele, india tüüp jäi oma nõlvale, oli seal väga rahul ja õnnelik. Teistel nõlvadel tundis perenaine juba end kindlamalt ja siis tegi ühe vea, ei lasknud esimesel korral peremehel ees minna, läks ise ja lasi siuh-siuh-siuh küngas, hüpe väike, maandumine jalgadele ja siis tasakaalu kaotus ja matsti ristluule kukkumine. Enne ei olnudki kukkumised valusad, see aga oli natukeseks ajaks ja pärast seda oli uuesti hirm laskumiste ees. Peremehega sõitsid koos uuesti üles, aga siis perenaine loobus uutest nõlvadest ja lasi peremehel minna tippe nautima, ise läks vaikselt suusakeskuse poole tagasi. Tee ristus musta nõlvaga, mis tuli diagonaalis ületada, et tagasi pääseda, hirm oli naha vahel tal. Läks siis sahas muudkui edasi, aga kuna see oli 3ne ristmik, siis oli ta sunnitud ennast külili viskama ikkagi, et vältida kokkupõrget ja kiirus läks ka ju liiga kiireks. See tehtud, siis edasi polnud enam miskit hullu, pidi kätega hoogu juurde andma, et edasi liikuda. Õnnelikult tagasi, sundis ennast veel uuesti üles minema ja alla tulema. Tuli koos india tüübiga alla, too tuli ikka sahas, perenaine vaikselt siuh-siuh tehes, korra ikkagi kukkus jälle, sest jäine pind ja kiirus jälle hirmutasid (õigemini ta kukutas end külili jälle). Üles läks ta veel teinegi kord, et ikka tõestada endale, et ta saab hakkama ja ei lahku alla andjana. Lõpuks oli ta aga füüsiliselt kurnatud. Väike india poiss laskus veel mõned korrad, peremees jõudis ka tippudest tagasi ja siis hakkas tagasi tee. Öeldi, et kell 17 lahkub buss rongijaama. Buss saabus kell 17.20 ja siis rahvas peal jäi buss ootama - rahvas muutus närviliseks, sest rong väljus juba kell 17.38. Lõpuks öeldi bussijuhile seda ja siis hakkas ta liikuma ning kõik jõudsid rõõmsalt rongile. Pool kümme olid nad kodus, peremees ja perenaine jalutasid koju, sest rongisõit oli pikk ja väike jalutus teeb head, india tüüp läks metrooga. Sõime kõik koos ja siis magama. Keha väsinud ja kergelt hell, aga kõik rahul ja õnnelikud :)
Laupäev oli vaevaline, kehad kanged ja valusad. Enamus päevast magasime, peremees käis jooksmas ja perenaine jalutas parki päikse kätte sooja. Pikutas ja ootas oma printsi - vahepeal nägi ka oma pervot, kes jalutas mitmeid kordi temast mööda, aga kuna perenaine oli vallutanud terve pingi ei saanud pervo perenaist kiusata. Ka kõrval pingil pikutas üks tüüp ja nautis päikest. Perenaine nägi kuidas too tüüp püsti tõusis ja minekule seadis, pani veel korraks silmad kinni ja järgmisel hetkel proovis keegi perenaist suudelda - see oli peremees, kes oli oma jooksu ringilt tagasi jõudnud ja nüüd ehmatas perenaist niiviisi :D Õhtu vaatasime kolmekesi oma toas filmi John Wick, jõime veidi õlut ja sooje saiu ka (muide igaõhtune juustusaiade söömine teeb paksuks)! Pärast kahte väikest õlut oli keha kohe vähem kange ja liikuda oli mõnusam.
Pühapäeval sõime pannkooke nagu traditsioon ette näeb ja hiljem jalutasime ja istusime pargis päikse käes soojas. Ööpäevane temperatuur on 4 kuni 13 kraadi ja iga päev ei olegi enam päike väljas, aga päevad on pikemad kuskil kell 8 on valge ja kell 18 läbi loojub päike :)
Pildid suusareisist :)
Naudib vaaadet

Enne esimest laskumist



Peremehe pildid tipustjärgmisena....


Väike tüüp õnnelik, et suuskadel püsti püsib :)

enne esimest laskumist
 Veel peremehe tehtud pildid tipust:


Elus ja õnnelik ja väsinud :)


teisipäev, 3. veebruar 2015

Sessi seismograafilised järeltõuked

Tervist! Peedo siin jälle raporteerimas - peremees raporteerib ka kõrval, aind et vist vähe teine raport käsil. Perenaine teeb kanasuppi. Nädal algas vähe teisiti, kui perenaine lootis, sest peremees otsustas minna seminarile/kursusele "short course on model order reduction". CIMNE poolt oli see neile tasuta - kes siis tasuta asjadele ei ütleb. Hommiku said nad õnneks kaua magada, sest see algas alles kell 14. Õhtu läksid nad poodi, riidepoodi. Kujutate ette peremeest riidepoes?! hehe mina nägin oma silmaga, kuidas perenaine sundis peremeest uusi T-särke ostma. Lõpuks ostis omale 3 särki hinnaga 3.-/tk (kollane, roheline ja valge) ja siis ostis perenaisele ka ühe kardigani. Mõlemad olid rahul ja mina ka, et koju tagasi saime.
Teisipäeval peremees läks varakult seminarile ja perenaine läks linna sõbrannaga kohtuma. Sain mõnusalt üksi olla. Perenaine ja ta sõbranna tahtsid raamatukokku lugejakaarte saada, aga saab vaid siis kui su nimi on elukoha üürilepingul vms. Perenaisel seda pole, seega jääb vist see tehing katki, uurisime veel variante, aga inglise keelt räägitakse siin väga-väga vähe. Mindi hoopis siis mäkki kohvi jooma ja jutustama. Hiljem käisid ka apteekides, lõpuks leidsid ka ingliskeelt kõneleva apteekri, kes ütles, et täpselt sellist asja neil pole aga sarnane - maksumus oleks tulnud 48 eurot (muidugi 100päeva norm). Eestis maksab askorutiin 3-4eurot ja 100päeva norm maksaks 10-15eurot. Lõpuks leiti järgmisest apteegist midagi odavamat ja enamvähem sarnast. Järgmine päev leidis perenaine kodu lähedalt ka apteekri, kes oskas inglise keelt. Õhtuks oli perenaisel väike tagasilöök - ninaverejooks, mis oli natuke visa lõppema ning hirmutas korraks, sest kui selle ninapoole kinni surusid, kust verd tuli, siis hakkas teisest verd tilkuma. Niisiis tuli mõlemad pooled blokkida ja jääd hoida kuklas ja nina peal. Õnneks suutis peremehe ema oma teadmiste ja häälega perenaise maha rahustada ning varsti oli verejooks peatatud :)
Kolmapäev möödus rahulikult peremees seminaril, mina põõnamas perenaise kaisus kuniks ta läks parki päikse kätte soojenema. Hiljem said peremehega kokku ja läksid koos süüa varuma.
Neljapäeval  perenaine koristas ja tegi leiba jälle.

Päris kena või mis ;)

Peremehel oli viimane päev seminari ja samal õhtul läks ka naabertoast india poiss itaalisse puhkama (nägi lund Milanos). Jäime korterisse eestlased ja väike india tüüp.
Reede oli esimene vaba puhkusepäev lõpuks. Peremees viis perenaise jalutama Montjuic´i parkidesse. Ilusad pargid - ilm oli aind pilvine ja jahe.  Nad jalutasid kuskil 3h ringi.
Näed kallad õitsevad :)

Mandariinid igal pool

nunnu :)
Külastasid peremehega mingit kaktuste parki ka.
Hispaania pokud :)

Halliks läinud

Kõik söön ära
õitseb üksinduses

väiksed sõbrad :)

Laupäeval võtsime ette matka Tibidabole. Pakkisime seljakotid ja pakkisid minu seljakotti ja unustasid mu sinna. Teekond nägi välja selline:
Kokku 4,5h ja u 19km. Ilm oli kena :) Esimene tõus oli perenaisel väga raske (400m ülesmäkke), aga ta sai hakkama. Edasi oli juba lihtne :)
hmm kes see on?

on top of the world

esimene tõus selja taga :)
Kokku tuli tõuse 1244m, aga maximum kõrgus oli ainult 571m. Enne Tibidabole jõudmist sõime batoone - marja maitseline oli söödav. Perenaist tuleb jälgida, kui tema näljaseks muutub, siis on kogu päev rikutud. Pildid Tibidabolt:
seal suure masti taga on väike mast, mis on meie mägi, kust me tulime


Tibidabo kirik
Perenaisel oli hea meel, et nad jala sinna läksid, sest tema meelest see midagi erilist küll polnud, et oleks võinud midagi maksta selle eest. Lõunat sõid nad Tibidabost natuke eemal kivil (võikud ja leib) - mina olin ikka seljakotis. Kõht täis ja hea olla :) matk jätkus mäest alla terviserajale. Ühe küla lähedal (küla, mis sulandub Barcelona linnaks) kohtasime sõpru. Perenaine ehmus päris ära, sest nad ei kartnud meid ja näevad ikka päris koledad välja ka.
Sõid kaktust


tuli poseerima
Nad pidid päris suurt kahju tegema kodu aedades. Jaht pole siin vist populaarne...
Enne päris linna jõudmist nägime ka vabalt jooskvaid eesleid.
Koduteel veel klõpsud:
Mandariinid rikaste õues :)

Klooster, mida soovime veel külastada

rikaste rajooni kodu sissekäik :)

Parkimise meister :)

Pühapäev oli kuu esimene pühapäev, mistõttu läksime muuseume külastama. Teatud muuseumitel on tasuta pääs siis. Mina jäin koju, sest olin väsinud seljakotis istumisest. Peremees ja perenaine läksid koos väikse india tüübiga. Esimenesena taheti minna Kataloonia muuseumisse, aga tuli välja, et sel pole täna tasuta pääset, vaid kuu viimasel teisipäeval hoopis. Niisiis kuna väike poiss ei tahtnud maksta mindi teise muuseumi. Barcelona muuseum oli tasuta. See oli muidu täitsa vinge, aind et peamiselt ainult katalaani või hispaania keeles, mõni üksik asi oli ka inglise keeles, aga jutud ajaloost kõik muudes keeltes- hea, et ei maksnud selle eest! Barcelona oli algselt väike külake Barcino ümbritsetud müüriga, mis on mitu korda maha lõhutud ja suuremaks ehitatud. Kusjuures 1859 planeeris üks tüüp Barcelona laienduse ja see on oma kuju tänaseni säilitanud.
Pärast selle muuseumi külastust liikusime vanalinna kirikusse - sinna said nad ka tausta sisse ja järjekorda ei olnud. Super ilus ja vinge kirik! Pärast seda läks väiksel india poisil kõht tühjaks ja ta ilmselt ei soovinud enam muuseume külastada ka, ta läks koju. Peremees ja perenaine tahtsid minna uuesti sinna kataloonia ajaloo muusemisse, aga see suleti juba 1h pärast. Jätsid selle järgmiseks korraks ja suundusid maritime muuseumisse. See on avatud igal pühapäeval kella 15 alates tasuta. Natuke kõndisid la Ramblal ringi, võtsid mäkist 1eurosed burksid ligi ja pärast seda olid valmis muuseumisse sisenema. Muuseum oli vanades laevaehitus angaaarides - hoone ise oli ägedam kui sisu. Pooli laevu ei saanud vaadata, kuna neil oli ehitus seal pooleli. Nägime järgi tehtud 16.sajandi laeva, millega sõideti ümber maailma. Igasugust ajalugu laevamootoritest, veealuste kaamerate arengust jne. Lõpuks oli perenaine väsinud ja uuesti näljane. Siis kiiresti metroosse ja koju. Kodus tegime kõik koos pannkooke ja pärast lasime leiba luusse.
Järele on jäänud veel nädalake peremehe puhkust :)
PS! Mõned pildi pühapäevast :)
Barcelona muuseum

vana Barcino küla

veini hoidla

Roomlaste linn







Kirik vanalinnas :)


Kirik väljast :)

Vanakraami turg oli :)



ainuke originaal asi selles muuseumis (muu on järgi tehtud) ja see on kaal :)

vaade kruiisilaevalt linnale

Peedo ümmargune laev :)

Teistmoodi gloobus

Amb :)

Butt he hehe

sellisega sõideti siis 16.sajandil mööda ookeane




Vee alune välgu seadeldis



1989 filmiti sellega Bondi filmi veelauseid kaadreid