esmaspäev, 22. detsember 2014

Uus neiu majas

Saime pakke kodustelt - perenaisele toodi leiba, kommi, šokolaadi, teed(melissi ja piparmündi), kuivatatud õunu ja muud kõike paremat. Peremees sai oma paki ravimite ja kommide ja musta leivaga ja murakamoosiga reedel. Me täname teid - ärge muretsege võtsin kogu kauba enda hoole alla :)

Kolmapäeval saabus külla ühe india tüübi neiu, ka hästi pisike inimene. Perenaine käis nendega koos jalutamas tol õhtul. Tore neiu, õpib Milano lähedal umbes sama inseneeria asja. Juuksed on tal sama pikad kui ta ise põhimõtteliselt. Kuna meie korteri põrandad lihtsalt ei saa kunagi puhtaks, pese palju tahad, ikka on õhtuks mustad jälle. Igal juhul neiule oli vaja ju susse - läksime alla hiina poodi (seal müüakse jõulukuusest toidu asjadeni asju, noh kõike) ja leidsime ilusaid sussid, roosad. Hinda nad ei näinud, seega perenaine küsis Cuanto cuesta? ja sai vastuseks väga karjuva hispaaniakeelse soga (sest see oli hiina aktsendiga). Lõpuks saadi ikka aru, mis susside hinnaks on ja osteti roosad sussid neiule.
Samal õhtul olid meiega veel poola tüüp ja veel üks india tüüp, kes teevad peremehega koos mingit koolitööd. Istusime, sõime, jõime veini/õlut/piparmündi teed ja vestlesime. India poisid tegid ka õhtusööki, mis tavaliselt on neil kell 12, ka seekord ei pidanud me kellaajas pettuma, südaööl sai süüa. Kõrvaltoas oleva india tüübi vürtsine riis ja teise india tüübi kana karri kastmes. Peremehele maitseb, aga mulle ja perenaisele oli riisis vürtse natuke liiga palju,aga kana oli maitsev ;) Kella 1 paiku perenaine loobus ja võttis minu ka kaissu ning läks magama, kell 8 oli äratus tal, et minna oma eelviimasesse hispaania keele tundi. Muide ta viis üks päev Tallinna komme teistele maitsta ja nad armusid neisse :)
Nädala alguses viidi peremehe kursus Barcelona superarvutit vaatama - asub ilusa endise kiriku sees kooli kõrval.  Nimeks on tal MareNostrum - 104,6 TB. Sellel arvutil on 50 000 protsessorit - kui perenaise arvuti teeks töö ära aastaga, siis see monstrum teeb selle ära 30minutiga :) Mõned pildid sellest




Lisainformatsiooni saamiseks pöörduda palun peremehe poole.
Ahjaa reede õhtu otsustasid tüübid, et nüüd on õige aeg minna mäe otsa, kus peremees ja perenaine on korduvalt käinud. Aega oli vähe, sest tippu peab jõudma päevavalges, muidu läheb asi natuke ohtlikuks. Jõudsime üles - need väiksed tüübid kõnnivad nii aeglaselt. Perenaine ja peremees kõnnivad tavaliselt tippu u 45-50 minutiga, nendega läks aega 1h 30min. Iseenesest oli tore, neile meeldis vaade, aga pooled tüübid jäid poole mäe peale ja keeldusid edasi tulemast - ülesse minna oli veel nii 10-15min rahulikku kõndi.
Titanic!

2 eestlast ja 6 tüüpi indiast
Need, kes kaasa läksid, olid väga rahul, sest päris tipus oli vähem tuult ja väga mõnus rahulik vaade. Alla tulid nad mööda teed, võtsid teised tüübid ka poole pealt kaasa ja jalutasid alla. Seal tuli üle aia ronida. Perenaisel ja peremehel ja mõnel suuremal india poisil käis see lihtsalt, aga pisematele oli see paras katsumus - kui üles said, siis oli uus mure, kuidas alla saada?! :D Kõik jõudsid kenasti tervelt koju :) India poisid jõudsid veel isegi hiljem peole tantsima minna, perenaine väsis aga ära ja peremees ei läinud ka peole - ta pole eriline tantsulõvi. Oleks mina saand minna, vot oleksin neile tantsusamme näidanud!
Noh, Peedo, kust välja saab?!
Laupäeva magasime maha kolmekesi - sõime loomulikult, aga asjalikud küll ei olnud. Pühapäev oli pannkoogipäev :) :) :) Pannkoogid söödud läksime õue - ilm oli ilus, päike paistis ja sooja oli pea 15 kraadi. Läksime labürindi aeda kaema. Juhtus nii, et valisime kohe kogemata kõige lühema tee labürindi keskele - milline pettumus! Välja tulla oli palju põnevam - ühest aia otsast teise ja ikka välja ei saa :D


Siin on küll talv, aga noh ikka midagi kuskil alati õitseb :) ja päike paistab!








Hiljem läksime triumfikaare juurde, jalutasime pikki tänavat parc de Ciutadellani. Uudistasime ka seal ringi - põnevaid inimesi stepdance´i tegemas (perenaine meenutas kohe, kuidas ta oma emaga kunagi riverdance vaatamas käis-see oli vinge). Seal pargis näeb selliseid toredaid hipisid nagu minagi - teevad akrobaatikat jm trikke. Hästi palju lastega peresid jalutab ka seal ja neid saadab igal pool õhus kanepi hõng ...
Minu uus peaehe :)


Peedo, Mammu ja Mammut


Väga mõnus päev oli - lõpuks nad võtsid mu kaasa jälle!

Ahjaa mulle meenus, et perenaisel lõppesid ju keeletunnid ja seetõttu läks ta koos oma õppekaaslastega randa istuma pärast tundi. Ilm oli super rannas istumiseks - algselt loodeti küll hispaania keelt rääkida, aga läks nii nagu ikka.. Räägiti inglise keeles elust, unistustest, muusikast, rahast ja mis teeb õnnelikuks mugavustsoon või see kui sunnime end sellest väljuma :) Minul ükskõik, kuidas nad oma õnne saavutavad, peaasi, et nad minu kaasa võtavad! Perenaine ütles, et inspireeriv pärastlõuna oli ja hakkab neid igatsema! Üks neist läheb kodumaale ja saab isaks, teine läheb Mallorcale õnne proovima ja kolmas oli puudu tol päeval, tema tuleb õnneks uuel aastal tagasi Barcelonasse :)
Tervitame koduseid ja ärge unustage - ELU ON ILUS SEIKLUS!
 Jõulutunde toovad teieni mandariinid :D

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar