pühapäev, 14. detsember 2014

Perenaine käsutab trenni...

Eelmine postitus lõppes nii järsku, sest perenaine ajas meid trenni. Ilus päikseline ilm oli - patt oleks olnud seda raisku lasta, või nuh nii arvab perenaine. Minu meelest oleks me võinud toas edasi istuda ja arvutimänge mängida ja ma ei ole kaalus juurde võtnud - pealegi paks on ju rahulik! Aga peab tunnistama, et mäe otsas on endiselt ilus. Perenaise trenn seisnes selle, et ta kõndis peremehe tempos mäe jalamile ja siis maktkas omas tempos üles, leidis mõnusa istumiskoha ja nautis vaadet (mandariine sõi ka minuga). Peremees jooksis mööda teed mäkke ja siis jooksis mäe peal ringi kuni väsis. Lõpuks leidsid teineteist taas ja seiklesime vaikselt kõik koos alla.
PS! Vaade on seal alati mõnus, näeb nii kaugele ja seal on vaikne, liblikad lendavad, rohelust on ka.
Teisipäev ja kolmapäev möödusid õppimise rutiinis - kes FEMi, AFMi, PDEid, CMi, Eshipi vms ja kes espanoli ja kes õpib, mis poosis parem lebotada on. Igale oma :)
Kolmapäeval koolist koju saabudes ootas perenaist ees üllatus - ta oli just omale 15euriga saapad ostnud (pilt järgmises postituses) ja oli juba õnnelik -super elevil, et talle on saabunud pakk. Sedel oli üleni hispaania keeles ja perenaine ütles peremehele, et ta tõlgib kõik ära, siis võib minna järgi sellele. Tõlkiski, va kõige suuremalt kirjutatud kirja, mis oli postkontori aadressi ja lahtiolekuaegade all kirjas. Veenis peremehe endaga kaasa tulema - 10min kõndi, 30-40min ootamist ja tulemuseks hasta manana - Homseni! Suur kiri A PARTIR DE DEMA  tähendab alates homsest! Tuleb välja, et nad toovad sulle paki koju, aga kui sind kodus pole, jätavad sedeli ja sedelil märgitud kuupäevast järgmisel päeval on su pakk postkontoris kättesaadav. Järgmisel päeval läks perenaine rõõmsalt peale kooli pakile järgi - muidugi järjekorda ei olnud ja paki sai üdini lihtsalt kätte. Pakis olid sussinunnud, pähklinäpp, Tallinna kompvekid,piparkoogimaitselised šokolaadipallid, linnupiim (mille perenaine üksi nahka pistis), ristsõnad, Ingel (minu meelest muy guapa- aitäh Kuld-Varesed, et mulle nii armsa kaaslase saatsite) ja armas kaart. Vahva ja ootamatu üllatus! :)
Neljapäeval pärast hispaania keele tundi otsustasid perenaine ja ta 3 sõpra minna istuma, et natuke harjutada hispaania keeles rääkimist, see lõppes sellega, et kõik rääkisid inglise keeles ja pärats un cafe con leche´t lahkus soome tüüp  ja meie lahkusime ungari neiu ja hollandi tüübiga kõrval olevasse iiri pubisse - 0,33 l amstel ainult 1 euro eest! Mis sest, et kell oli alles 14 ja päike siras taevas, iiri pubis on alati tume ja pime ja uskumatu, kui suured nad on (kahekorruseline avar koht), sest sa lähed sisse väiksest uksest nagu kuskile urkasse, esmamulje ei pruugi alati õige olla ;) Tegelik põhjus miks iiri pubisse mindi oli see, et hollandi tüüp sai onuks - ta vennal sündis tütar. Seda pidi ju tähistama. Pärast ühte õlut mindi laiali ja reede hommiku kohtuti uuesti -ungari neiu haige, soome tüüp hajevil, hollandi tüüp tiene resaca (omas kerget pohmelust nendest 12 õlust, mis ta pärast kodus jõi) ja õpetaja, kes oli ka väsinud ja hajevil. Hiina tüüpi ja islandi neidu õnneks ka polnud, niiet sai üsna edukalt siiski tunniga edasi mindud. Kodutöid sai jälle palju, nädalavahetus tulemas ja viimane nädal hispaania keele õpinguid perenaisel. Reede kodu tulles hakkas perenaine jälle käsutama trenni - ilm oli jälle päikseline ja väidetavalt on vahepeal tervislik end ka liigutada. No sai siis jälle spordiriided selga pandud ja mindud. Algul kiire kõnniga mäest üles mäe jalamile ja siis harjutused - trepijooksud, mäkke jooksud, hüpped jne. Perenaine ise natuke viilis ja nautis, kuidas mehed trenni teevad. Lõpuks mindi teiselt pool mäe jalamilt tagasi koju, tee peal näpati puu otsast mandariin (hapu oli). Trenn kokku kestis u 1h ja 35min, min kõrgus 77 m ja maksimum 234m. Numbrites tundub nii väike, aga kui päriselt pead neid tõuse võtma, siis nii lihtne ei tundugi. Eks ajaga treenitus vast kasvab ;)
Laupäeva oli jälle õppimise päev - peremees kodus ja perenaine läks parki oma hispaania keelt lahedama (tal on mingi värk päiksega, kui päike paistab tuleb õue minna, nagu see päike siin kuskile kaoks). Koju tuli siis sõime ja pärast tulid peremehe kursavennad külla õppima, niiet saime perenaisega natuke peremehest rahu. Õppisime veel keelt koos netis ja siis vaatasime naljapilte ja üldse kuidagi ei olnud asjalikud :) Täna oli loomulikult pannkoogipäev - teistmoodi tegi perenaine, kasutas nende hapukoore sarnast asja, õunatükke ka ja sai paksemad pannkoogi. Jäätise ja banaanitükkidega ikka - pärast oli paha olla, sest neid oli palju ja need olid nii head! Õhtusöögiks sõime tacosid - neid oli ka nii palju ja nii head, et paha hakkas. Aga sööks veel... 
Uus nädal on viimane kooli nädal - hispaania keel saab otsa ja peremehel saab otsa esimene semester, jaanuaris eksamid - juhhei! Ja meile tuleb külaline - india poisi neiu milanost. Jääb ainult üheks nädalaks, sest järgmisel nädalal tuleb talle keegi külla ja keegi ei tohi teada saada, et ta siia tuleb. Seal nende kodumaal on ka huvitavaid tabusid ja traditsioone (korraldatud abielud, kastisüsteem jne).
Eks ma hoian teid kursis, kuidas nädal möödub ;)
Kuidas teil seal? Tuul puhub ikka kõvasti? Meil siin ähvardab ka välgu ja müristamisega, niiet ilusaid unenägusid!
PS! Pilte näeb vast uues postituses!


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar