pühapäev, 28. detsember 2014

Navidad/Nadal/Jõul/me ei pea jõule Indias, meil on Diwali ;)

Hei, kullakesed! Kuidas pühad möödusid? Olete nüüd paksuks söönud end? Mina ei ole - ma olin enne juba paks :D Peremees ja perenaine on endiselt saledad - neile see jõulusööming ei toimi üldse. Või kui toimib, siis jooksevad mägedesse ja tagasi tulles võivad jälle süüa...
Enne jõululaupäeva tegime väikse väljamineku. Käisime kolmekesi L´aguariumis, seal kus on suured-suured akvaariumid ja vee-elukad. Täitsa äge ja liigirohke - nägime väikseid Nemosid ja tema sõpru, haid ja raid ja pingviinid ja molluskid jne.
Pärast olime nii näljased ja väsinud, et sõime mäki burkse ja friikaid. Oi see oli hea ! :) (noh nii paar korda aastas)
hai ja moreen


Ma olen lühike, nad pidid mind tõstma

butt hehe butt hehe :D
nad tahavad mind süüa :)


jep see on KALA!

tunnel haide ja raide ja muude kaladega
pingviinid :)
Sadamas nägime maailma kiiremaid purjekaid. Ilusad, suured ja kiired :) Peremehele nad nii meeldivad. Muide nende seas on see sama Hugo Bossi purjekas, mille mastil üks tüüp kõnnib https://www.youtube.com/watch?v=y4loB_UGxw8
See punane asi, mis paadi all paistab, see on kiil (selle kohta võite infot küsida peremehelt, ta teeb mingit koolitööd sel teemal)
31.12 alustavad need purjekad siit võistlust ümber maailma ja tagasi barcelonasse aprillis 2015. Põnev!

Jõululaupäev algas koristamise ja kokkamisega. Kõige pealt hommikusöök ja siis vaatab, kuidas selle jõulupraega on. Mina muidugi passisin mõnuga voodis - perenaine ja peremees möllasid köögis. India poisid aitasid ära koristada toad. Jõulusöögiks oli kartulipuder porganditega, kapsahautis (äädikat siin pole, hapukapsast ka mitte, seega lihtsalt hautis), ahjuliha, verivorstid (neid neil isegi on ja täitsa maitsvad, tange pole sees aind), piimajahukaste, kotletid, värske salat, herned, hapukurk, must leib, sai jne. Pohlamoosist tundsime puudust. Muidu oli täitsa nagu päris. Tegelikult oli täitsa päris - kõik istusid ühe laua taga koos ning nautisid seltskonda - see ongi ju see, mis teeb jõuludest jõulud ;) Skype vahendusel sai ka mõlema perega ühenduses oldud - vahel polegi rohkem vaja kui teie häält kuulda. Olete kallid meile!
PS! Need lihtsad asjad siin elus on olulised ;)
Mõned pildid meie jõuluõhtust:
alustuseks kohalik CAVA ;)

must leib maitseb ka india tüüpidele

kotletid polegi eksootilised, indias ka tehakse neid

mmm ahjuliha

Perenaine tõstab kõigile jaopärast süüa

See on küünal

meie rikkalik laud PS! ma olen lammas all paremas nurgas
seltskond :)

Pärast õhtusööki mindi veel randa uudistama, mina jäin voodisse põõnama. India tüübid jäid ramblale pildistama, peremees ja perenaine liikusid aga randa. Läksid W-hoone juurde, see on peaaegu meres :) ja oh imet seal oli tähti näha. Ilm oli aga suhteliselt jahe ja tuuline. Tulid enne südaööd tagasi, said tasuta sõidu ka (viimane metroo oli).
25.detsembril oli väga kaunis päikseline ilm. Peremees läks pikemale jooksule ja perenaine läks jalutama, 2h pärast pidid tipus kokku saama. Peremees unustas ennast orienteeruma ja hilines 15min, aga vähemalt oli tal tore jooks olnud. Perenaine nautis päikest ja vaateid senikaua. Hiljem kodus selgus, et perenaine on külmetunud. Paar päeva puhkust ja alles on vaid kerge nohu :)
Ahjaa eile vaatasime perenaisega lõpuks Visa Hinge esimest osa - endiselt mulle meeldib see film- huumor. Muide esimene film on sama vana kui perenaine :D Peremees mängis samal ajal arvutimängu Assasin (ajalugu üpib sealt suht palju). Igal juhul oli tore õhtu! Täna siis Visa Hing 2.
Nautige lõppu ja kirjutame juba uuel aastal!

esmaspäev, 22. detsember 2014

Uus neiu majas

Saime pakke kodustelt - perenaisele toodi leiba, kommi, šokolaadi, teed(melissi ja piparmündi), kuivatatud õunu ja muud kõike paremat. Peremees sai oma paki ravimite ja kommide ja musta leivaga ja murakamoosiga reedel. Me täname teid - ärge muretsege võtsin kogu kauba enda hoole alla :)

Kolmapäeval saabus külla ühe india tüübi neiu, ka hästi pisike inimene. Perenaine käis nendega koos jalutamas tol õhtul. Tore neiu, õpib Milano lähedal umbes sama inseneeria asja. Juuksed on tal sama pikad kui ta ise põhimõtteliselt. Kuna meie korteri põrandad lihtsalt ei saa kunagi puhtaks, pese palju tahad, ikka on õhtuks mustad jälle. Igal juhul neiule oli vaja ju susse - läksime alla hiina poodi (seal müüakse jõulukuusest toidu asjadeni asju, noh kõike) ja leidsime ilusaid sussid, roosad. Hinda nad ei näinud, seega perenaine küsis Cuanto cuesta? ja sai vastuseks väga karjuva hispaaniakeelse soga (sest see oli hiina aktsendiga). Lõpuks saadi ikka aru, mis susside hinnaks on ja osteti roosad sussid neiule.
Samal õhtul olid meiega veel poola tüüp ja veel üks india tüüp, kes teevad peremehega koos mingit koolitööd. Istusime, sõime, jõime veini/õlut/piparmündi teed ja vestlesime. India poisid tegid ka õhtusööki, mis tavaliselt on neil kell 12, ka seekord ei pidanud me kellaajas pettuma, südaööl sai süüa. Kõrvaltoas oleva india tüübi vürtsine riis ja teise india tüübi kana karri kastmes. Peremehele maitseb, aga mulle ja perenaisele oli riisis vürtse natuke liiga palju,aga kana oli maitsev ;) Kella 1 paiku perenaine loobus ja võttis minu ka kaissu ning läks magama, kell 8 oli äratus tal, et minna oma eelviimasesse hispaania keele tundi. Muide ta viis üks päev Tallinna komme teistele maitsta ja nad armusid neisse :)
Nädala alguses viidi peremehe kursus Barcelona superarvutit vaatama - asub ilusa endise kiriku sees kooli kõrval.  Nimeks on tal MareNostrum - 104,6 TB. Sellel arvutil on 50 000 protsessorit - kui perenaise arvuti teeks töö ära aastaga, siis see monstrum teeb selle ära 30minutiga :) Mõned pildid sellest




Lisainformatsiooni saamiseks pöörduda palun peremehe poole.
Ahjaa reede õhtu otsustasid tüübid, et nüüd on õige aeg minna mäe otsa, kus peremees ja perenaine on korduvalt käinud. Aega oli vähe, sest tippu peab jõudma päevavalges, muidu läheb asi natuke ohtlikuks. Jõudsime üles - need väiksed tüübid kõnnivad nii aeglaselt. Perenaine ja peremees kõnnivad tavaliselt tippu u 45-50 minutiga, nendega läks aega 1h 30min. Iseenesest oli tore, neile meeldis vaade, aga pooled tüübid jäid poole mäe peale ja keeldusid edasi tulemast - ülesse minna oli veel nii 10-15min rahulikku kõndi.
Titanic!

2 eestlast ja 6 tüüpi indiast
Need, kes kaasa läksid, olid väga rahul, sest päris tipus oli vähem tuult ja väga mõnus rahulik vaade. Alla tulid nad mööda teed, võtsid teised tüübid ka poole pealt kaasa ja jalutasid alla. Seal tuli üle aia ronida. Perenaisel ja peremehel ja mõnel suuremal india poisil käis see lihtsalt, aga pisematele oli see paras katsumus - kui üles said, siis oli uus mure, kuidas alla saada?! :D Kõik jõudsid kenasti tervelt koju :) India poisid jõudsid veel isegi hiljem peole tantsima minna, perenaine väsis aga ära ja peremees ei läinud ka peole - ta pole eriline tantsulõvi. Oleks mina saand minna, vot oleksin neile tantsusamme näidanud!
Noh, Peedo, kust välja saab?!
Laupäeva magasime maha kolmekesi - sõime loomulikult, aga asjalikud küll ei olnud. Pühapäev oli pannkoogipäev :) :) :) Pannkoogid söödud läksime õue - ilm oli ilus, päike paistis ja sooja oli pea 15 kraadi. Läksime labürindi aeda kaema. Juhtus nii, et valisime kohe kogemata kõige lühema tee labürindi keskele - milline pettumus! Välja tulla oli palju põnevam - ühest aia otsast teise ja ikka välja ei saa :D


Siin on küll talv, aga noh ikka midagi kuskil alati õitseb :) ja päike paistab!








Hiljem läksime triumfikaare juurde, jalutasime pikki tänavat parc de Ciutadellani. Uudistasime ka seal ringi - põnevaid inimesi stepdance´i tegemas (perenaine meenutas kohe, kuidas ta oma emaga kunagi riverdance vaatamas käis-see oli vinge). Seal pargis näeb selliseid toredaid hipisid nagu minagi - teevad akrobaatikat jm trikke. Hästi palju lastega peresid jalutab ka seal ja neid saadab igal pool õhus kanepi hõng ...
Minu uus peaehe :)


Peedo, Mammu ja Mammut


Väga mõnus päev oli - lõpuks nad võtsid mu kaasa jälle!

Ahjaa mulle meenus, et perenaisel lõppesid ju keeletunnid ja seetõttu läks ta koos oma õppekaaslastega randa istuma pärast tundi. Ilm oli super rannas istumiseks - algselt loodeti küll hispaania keelt rääkida, aga läks nii nagu ikka.. Räägiti inglise keeles elust, unistustest, muusikast, rahast ja mis teeb õnnelikuks mugavustsoon või see kui sunnime end sellest väljuma :) Minul ükskõik, kuidas nad oma õnne saavutavad, peaasi, et nad minu kaasa võtavad! Perenaine ütles, et inspireeriv pärastlõuna oli ja hakkab neid igatsema! Üks neist läheb kodumaale ja saab isaks, teine läheb Mallorcale õnne proovima ja kolmas oli puudu tol päeval, tema tuleb õnneks uuel aastal tagasi Barcelonasse :)
Tervitame koduseid ja ärge unustage - ELU ON ILUS SEIKLUS!
 Jõulutunde toovad teieni mandariinid :D

pühapäev, 14. detsember 2014

Perenaine käsutab trenni...

Eelmine postitus lõppes nii järsku, sest perenaine ajas meid trenni. Ilus päikseline ilm oli - patt oleks olnud seda raisku lasta, või nuh nii arvab perenaine. Minu meelest oleks me võinud toas edasi istuda ja arvutimänge mängida ja ma ei ole kaalus juurde võtnud - pealegi paks on ju rahulik! Aga peab tunnistama, et mäe otsas on endiselt ilus. Perenaise trenn seisnes selle, et ta kõndis peremehe tempos mäe jalamile ja siis maktkas omas tempos üles, leidis mõnusa istumiskoha ja nautis vaadet (mandariine sõi ka minuga). Peremees jooksis mööda teed mäkke ja siis jooksis mäe peal ringi kuni väsis. Lõpuks leidsid teineteist taas ja seiklesime vaikselt kõik koos alla.
PS! Vaade on seal alati mõnus, näeb nii kaugele ja seal on vaikne, liblikad lendavad, rohelust on ka.
Teisipäev ja kolmapäev möödusid õppimise rutiinis - kes FEMi, AFMi, PDEid, CMi, Eshipi vms ja kes espanoli ja kes õpib, mis poosis parem lebotada on. Igale oma :)
Kolmapäeval koolist koju saabudes ootas perenaist ees üllatus - ta oli just omale 15euriga saapad ostnud (pilt järgmises postituses) ja oli juba õnnelik -super elevil, et talle on saabunud pakk. Sedel oli üleni hispaania keeles ja perenaine ütles peremehele, et ta tõlgib kõik ära, siis võib minna järgi sellele. Tõlkiski, va kõige suuremalt kirjutatud kirja, mis oli postkontori aadressi ja lahtiolekuaegade all kirjas. Veenis peremehe endaga kaasa tulema - 10min kõndi, 30-40min ootamist ja tulemuseks hasta manana - Homseni! Suur kiri A PARTIR DE DEMA  tähendab alates homsest! Tuleb välja, et nad toovad sulle paki koju, aga kui sind kodus pole, jätavad sedeli ja sedelil märgitud kuupäevast järgmisel päeval on su pakk postkontoris kättesaadav. Järgmisel päeval läks perenaine rõõmsalt peale kooli pakile järgi - muidugi järjekorda ei olnud ja paki sai üdini lihtsalt kätte. Pakis olid sussinunnud, pähklinäpp, Tallinna kompvekid,piparkoogimaitselised šokolaadipallid, linnupiim (mille perenaine üksi nahka pistis), ristsõnad, Ingel (minu meelest muy guapa- aitäh Kuld-Varesed, et mulle nii armsa kaaslase saatsite) ja armas kaart. Vahva ja ootamatu üllatus! :)
Neljapäeval pärast hispaania keele tundi otsustasid perenaine ja ta 3 sõpra minna istuma, et natuke harjutada hispaania keeles rääkimist, see lõppes sellega, et kõik rääkisid inglise keeles ja pärats un cafe con leche´t lahkus soome tüüp  ja meie lahkusime ungari neiu ja hollandi tüübiga kõrval olevasse iiri pubisse - 0,33 l amstel ainult 1 euro eest! Mis sest, et kell oli alles 14 ja päike siras taevas, iiri pubis on alati tume ja pime ja uskumatu, kui suured nad on (kahekorruseline avar koht), sest sa lähed sisse väiksest uksest nagu kuskile urkasse, esmamulje ei pruugi alati õige olla ;) Tegelik põhjus miks iiri pubisse mindi oli see, et hollandi tüüp sai onuks - ta vennal sündis tütar. Seda pidi ju tähistama. Pärast ühte õlut mindi laiali ja reede hommiku kohtuti uuesti -ungari neiu haige, soome tüüp hajevil, hollandi tüüp tiene resaca (omas kerget pohmelust nendest 12 õlust, mis ta pärast kodus jõi) ja õpetaja, kes oli ka väsinud ja hajevil. Hiina tüüpi ja islandi neidu õnneks ka polnud, niiet sai üsna edukalt siiski tunniga edasi mindud. Kodutöid sai jälle palju, nädalavahetus tulemas ja viimane nädal hispaania keele õpinguid perenaisel. Reede kodu tulles hakkas perenaine jälle käsutama trenni - ilm oli jälle päikseline ja väidetavalt on vahepeal tervislik end ka liigutada. No sai siis jälle spordiriided selga pandud ja mindud. Algul kiire kõnniga mäest üles mäe jalamile ja siis harjutused - trepijooksud, mäkke jooksud, hüpped jne. Perenaine ise natuke viilis ja nautis, kuidas mehed trenni teevad. Lõpuks mindi teiselt pool mäe jalamilt tagasi koju, tee peal näpati puu otsast mandariin (hapu oli). Trenn kokku kestis u 1h ja 35min, min kõrgus 77 m ja maksimum 234m. Numbrites tundub nii väike, aga kui päriselt pead neid tõuse võtma, siis nii lihtne ei tundugi. Eks ajaga treenitus vast kasvab ;)
Laupäeva oli jälle õppimise päev - peremees kodus ja perenaine läks parki oma hispaania keelt lahedama (tal on mingi värk päiksega, kui päike paistab tuleb õue minna, nagu see päike siin kuskile kaoks). Koju tuli siis sõime ja pärast tulid peremehe kursavennad külla õppima, niiet saime perenaisega natuke peremehest rahu. Õppisime veel keelt koos netis ja siis vaatasime naljapilte ja üldse kuidagi ei olnud asjalikud :) Täna oli loomulikult pannkoogipäev - teistmoodi tegi perenaine, kasutas nende hapukoore sarnast asja, õunatükke ka ja sai paksemad pannkoogi. Jäätise ja banaanitükkidega ikka - pärast oli paha olla, sest neid oli palju ja need olid nii head! Õhtusöögiks sõime tacosid - neid oli ka nii palju ja nii head, et paha hakkas. Aga sööks veel... 
Uus nädal on viimane kooli nädal - hispaania keel saab otsa ja peremehel saab otsa esimene semester, jaanuaris eksamid - juhhei! Ja meile tuleb külaline - india poisi neiu milanost. Jääb ainult üheks nädalaks, sest järgmisel nädalal tuleb talle keegi külla ja keegi ei tohi teada saada, et ta siia tuleb. Seal nende kodumaal on ka huvitavaid tabusid ja traditsioone (korraldatud abielud, kastisüsteem jne).
Eks ma hoian teid kursis, kuidas nädal möödub ;)
Kuidas teil seal? Tuul puhub ikka kõvasti? Meil siin ähvardab ka välgu ja müristamisega, niiet ilusaid unenägusid!
PS! Pilte näeb vast uues postituses!


esmaspäev, 8. detsember 2014

Kummalised traditsioonid

Hola, mi amigos! Que tal? (Hei, mu sõbrad! Kuidas läheb?)
Mi bien - mul hästi. Elu on ilus teate - naudid vedelemist ja seltskonda, ei saa üldse kurta. Perenaine ja peremees on kuidagi õnnetud olnud. Üks õpib oma x-i tagaajamist endiselt ja mängib värviliste joonistega (talle meeldib ainult roheline ja sinine, punase peale läheb jube närvi nagu pull). Teine ikka oma roheliste lipikutega märgistab asju ja lahendab ülesandeid hispaania keeles. Suht igavad tüübid minu meelest, aga õnneks annavad mulle süüa ikka korralikult.
kartulipuder hakklihakastmega

   
Meie nutella klaasid :)
Teetassid - Siiri kingitud peremehe tass, lilla öökullidega perenaise tass (peremees tahtis naisele osta tassi, aga ta ei öelnud seda enne naisele kui see oli ise omale tassi ostnud)
Neljapäeval, 04.12 käisid nad linna peal jalutamas - leidisid ka kõige hullema vihmase ilma, aga oli ju shopping night. Jalutasid mööda passeig de Graciat. Palju rahvast, ilusad tuled, ilusaid vanu autosid, jõulukaunistused, aga siiski mitte mingit jõulutunnet (see tuleb vaid lumega!). Keset plaza Catalunyat avastasid suure telgi, kus oli sees uisuväljak :) India poiste jaoks midagi eksootilist, aga nad polnud üldse huvitatud uisutama minemast ja telk suleti kah, niiet lahkusime. Väljas sadas endiselt, seega india tüübid läksid ostukeskusesse ja peremees viis perenaise vanalinna seiklema. Armsad kitsad tänavad, igal pool müügimehed või klubidesse, restoranidesse juhtivad tüübid. Suhtlemisvaegus on siin defitsiit! Üks augustatud näoga mees püüdis nad tänaval lõksu: Be nice to me! If you are not positive I don´t wanna visit your country - where are you from? Nii siis neil ei olnud pääsu peatusid ja naeratasid ja ütlesid, et on eestist. Kohe teadis, et balti riik. Mis ta siis tegi? Võttis taskust lõnga jupid ja pani peremehe sõrme külge ühe sõlme, palus sõrmed rusikas hoida ja siis hakkas käe paela valmistama ja seletas samas ajal värvide tähendust - sinine on meri, must on öine taevas, punane on pulli veri ja kollane on päike. Sai valmis ja sidus selle ulme sõlmedega perenaise käe külge ja ütles, et see pael on nüüd peremehe energiaga laetud. Siis kordas sama protseduuri perenaise sõrme küljes ja tahtis teada, kas nad jätsime meelde värvide tähendused - kollast ei mäletanud :D ja Peremees sai ka käepaela. Mis siis sai? Raha küsis muidugi :D 3.50 kummagi paela eest, aga sai kokku 4 euri (peremees tahtis 2 euri anda, aga kogemata võttis kaks 2eurist taskust välja). Vahel võib ju helde ka olla - pealegi mees teadis, kus on eesti, rääkis inglise keelt ja käskis positiivne olla :)
Seotud positiivselt!
Ahjaa täna on vaba päev siin - 8.detsemberil kaunistavad hispaanlased oma kodusid. Ehitavad neid Jeesuse sünni pilte või aedu vms. Noh all on pildid sellest. Sinna juurde käib ka üks katalaanidele tüübiline kuju El Caganer ehk sittuja. Ta istub kükakil ja situb. Tegevus sümboliseerib maa viljakamaks muutmist ja toob õnne! Tradistioon pärineb 18.sajandist.
Beebi Jeesus
El Caganer seal müüri ääres oma asja ajamas


Need hispaanlased on kummalised, õigemini vist kataloonlased. Neil on veel kummalisi traditsioone - 8.detsembril meisterdatakse endale Tio Nadal (onu jõul). Puuhalg, millele joonistatakse nägu ja pannakse jalad alla ja siis tekk peale, et tal soe oleks. Kõik päevad antakse talle napsi ja süüa, hoitakse ja hellitatakse ja siis jõululaupäeval tüübid lihtsalt keeravad ära ja lasevad oma lastel teda peksta roigastega (ütlevad, et siis tal kergem seedida) ja laulavad "kui sa ei taha kakada kommi, siis ma löön sind"ning siis piiluvad teki alla ja lapsed saavad igast kommi ja muid väiksemaid kinke. Neil pole kõik korras, vaadake seda kuju, kes teda tokkidega peksta lubaks??!!
Nii armas ju!

Sellega siis lõpetan tänaseks! Rahulikku andvendiaega :)