kolmapäev, 14. november 2018

Kuidas on kujunenud nii, et nädalavahetused on koristamiseks?!

Hei, sõbrad! Kuidas elate? Meil siin läheb rahulikult. Sügis saabus ka siia ja vihma tuli ka natuke. Kummalisel kombel on siin kliima ka veidi sassis - novembri kohta on suhteliselt soe ja kuiv. Päikest on ka ikka näha peaaegu iga päev. Vihma perioodil käis peremees autoga koolis, et vihm tolmu maha peseks - kokkuhoid on oluline. Lisaks käisime teist korda tankimas - bensiin 95 oli hinnaga 1.399 eur (perenaine nägi ühel päeval ka 1.387, aga see oli aind üks päev, teised kütused algavad 1.46..) ja sellist hinda tuli ju ometi ära kasutada :) Kui Eestis on tavaliselt kõikides tanklates samad hinnad, siis siin varieeruvad need väga olenevalt asukohast ja firmast.
Pärast kahe nädalast pausi käis perenaine ka jälle keeletunnis, oli tore, aga väga väsitav. Jälle ei oska enam rääkida. Haigusest on ka mõlemad kenasti taastunud.
 Peremees töötab hoolega ning käib ka vaikselt jooksmas ja ronimas, jalkat mängib ka koolis (täna muidugi vigastas end jälle, sest ei teinud piisavalt sooja ja nii kahju, et tal pole ühtegi adekvaatset füsiot hetkel kuskilt võtta ehk uuel aastal).
 Hipodroomil on võistlushooaeg. Pidevalt näeb seal ilusaid hobuseid aia tagant :)
The sky was on fire/ taevas põles :)

Perenaise lemmik kirju koer/ This is a sweet thing called Colorful dog

jalutusringil

jalutusringil vol.2

jalutusring vol.3

jalutusring vol.4

Squirrel /orav

 Mul on tunne, et keegi on paksuks läinud ja voodi laiaks istunud. Jumal tänatud, et see mina ei ole, sest mina elan diivanil. Samas see võib vabalt olla IKEA kvaliteet, kes teab.

Kui kaks noort vanainimest jõuavad poodi enne kui uksed avatakse :D Parklas on kenasti ruumi parkida ja veel ei ole kassades järjekordi.
Ahjaa nädalavahetused on neil olnud suhteliselt ühesugused - pisiremont ja koristamine. Peremees on hämmingus, kuidas see on nii läinud. Perenaine ei tea asjast midagi.
Ahjaa sel nädalal käisid nad kahekesi lõunat söömas ülikooli lähedal restos - täitsa kena paik hea söögiga. Pilti unustasid teha.
Eile käis perenaine vene poes ja seetõttu on õhtusöögiks kohukesed, tatar hapukoore ja kalapulkadega. Õunakooki tegi perenaine ka, homme teeb leiba ka. Kui tuleb tuju küpsetada, siis täiega.

Pidage see pime aeg vastu! Varsti on jõulutuled igal pool helgemat tooni tegemas ;)
Kallid!
Peedo

pühapäev, 4. november 2018

tuli kaks ära jälle

Hei-hei! Selgub jälle, et väga keeruline on perenaisele pihta saada. Jookseb siin oma keeletundides ja siis joogas ja kuskil käis veel. Päeval käib magamas ka üleval ja siis ajab kõik segaduse Pätu süüks.
My hostess: It wasn't me...
Nädalavahetusel kiusas peremeest koristamisega ja väikse lihvimistööga. IKEAs sai ka käidud ja Decathlonis, sest peremehel oli rattakiivrit uut vaja, sai ilusa uue. Sõit sinna kaubanduskeskusesse algas muidugi koomiliselt - perenaine küsis, kas ta paneb gps-i ka, aga ei peremees ütles, et ta teab kuidas sõita :) Noh loomulikult sõitsid nad umbes 5-8km kiirteel Rennes suunda enne, kui said tagasipöörde teha. Ringteelt sai võetud vale väljasõit, sest peremees kujutas ette, et ta sõidab kooli poolt välja. Noh igal juhul lõpuks kohale nad ikka jõudsid. Tagasisõit sujus paremini.
Tol nädalavahetusel käis peremees jooksmas ja perenaine tegi oma kõndimise tiiru. Natuke laiskles perenaine ikka ka. Väidab, et tal on raske, aga ma arvan, et ta bluffib.
Õnneks söögi tegemisega ta veel ikka tegeleb.  Ühepajatoidud, lihad ahjus ja viimane hitt oli tangupuder.

pain de raisins - enam pagarist ei osta

kui pisut tainast ja rohkelt kreemi üle jääb siis tuleb kokku mingi käkk, aga maitselt nagu ema napoleoni kook/if you have a bit of dough and lot of cream, you make something and it tastes like your mothers Napoleon cake...
Pärast IKEAs käiku ja tegelikult tegime alumise toa ka korda, mööbeldasime ja koristasime ära. /after IKEA visit and we actually cleaned the first floor also moved furniture around



Aga sellest me teile pilti ei teinud... Peate külla tulema - oma silm on kuningas :)
Hingedepäeval süütasime küünla :)

1.November oli siin maal vaba ja peremees oli kodus - Haige loomulikult, sest noh mis sa selle vaba päevaga muidu ikka teed. Õnneks on vaikselt nohust kosunud nüüd. Tegi eile ja täna silikoonimistööd ära ja oli tubli remondimees. Kui trenni ei saa minna, siis saab kodu korda :)

Rõduuksele said uued tihendid/ new seals for the balcon door

Vaatame, mis siin vaiba all on/ let's look what is under the carpet

seal oli palju jama/there was lot of crap
No ja nii me siis siin elanud olemegi. Nüüd leppisime kokku, et hakkame ootama ja jätame kodu rahule, kõik peaks korras ja olemas olema.

Kalllid!
Teie Peedo