esmaspäev, 22. oktoober 2018

Kaks on parem kui üks :)


Tere! Kuidas teil läinud on?
Ma olin jälle kodu valves ning peremees ja perenaine käisid 13.oktoober Clissoni linna avastamas. Ilm oli hästi ilus ja kuum (+27kraadi). Clisson on väike linn Nantesist lõuna pool - seal, kus Hellfest toimub. Igal juhul väga kaunis ja hästi säilinud linn (arhitekt on seal olnud itaallane, mistõttu on linn rohkem vahemerelik kui prantsuslik).
Clisson 13.10

Mister T had his own fog/ Peremees oli udus

Turuplats vms ehtne puidust asi/ Something to do with wood
Jõgi/ the River

chateau

perenaine ja loss/kindlus


Mõis

Vaade Clissonile

a street/ tänav

chateau

Siseõu/ inside the chateau

when she is tired/ kui temake on väsinud

Kaart/ a map
Sellele järgneval pühapäeval sõime pannkooke ja puhaksime. Peremees läks rattaga sõitma ja perenaine jalutama. Perenaine kohtas teel rotte ning peremees sai omale ilusa "päevituse".
Find a rat/ leia rott

muddy legs/ mudased jalad

Mõni söögi pilt ka. Perenaine avastas, et talle maitseb kaerahelbepuder (lapsena jälestas seda) niiet hommikusöögid on nüüd paigas. Kõrvitsapüreesuppi tegime ka. Peremees tegi hoolega ka tööd, perenaine õppis keelt (teisipäeva ja reede õhtuti tunnid).
Kuidas nii ilusat lauvärvi saada? Lihtne löö end vastu pagasiluugi nurk ära. /This pretty eye colour is from hitting himself to the corner of the car door

Hommikusöök (NB!Moos on otsas)/ the breakfast

Pumpkin soupe/ Kõrvitsasupp

smiling pancake :) / Naeratav pannkook

Kanapirukad ja Eesti mäng
Nad käisid minuta ka Eesti Kunstimuuseumi korraldatud kunstinäitusel - Kati Ilves oli eestvedaja. Lieu Uniques on tasuta vaatamiseks. Nad kutsusid endaga sõbrad ka (iraanlastest paar, kes kolis siia üheks aastaks ja kellega tutvuti juba Barcelonas magistri esimesel aastal). Kunstinäitus oli nagu ikka väga sügav ja kohati arusaamatu.
mesilaspesad?

Skorpioni pitsa

Bussijaama eri väikeste lisanditega

Tauno ja Ata

Baby box

Pühapäeval 21.10 käisid nad Pont Caffinos ronimas. Noh perenaine istus või pikutas ning luges raamatut ning poisid turnisid. Ilm oli suhteliselt jahe, eriti kui olla varjus, aga päikse käes oli juba mõnusalt 20 kraadi sooja.
:)

kõrgustesse rühkimas

ikka kõrgustesse

Jean Claude van Damme :)

Niisiis sellised lood meiega :) Ilusat nädalat!
Kallid!
Peedo




reede, 12. oktoober 2018

pusle 2 ehk trellid

Hei-hei! Kuidas elate? Meil siin oli lõpuks nädalavahetusel vihma ja natuke sügisest ilma ka. Natuke veel nädala sees on suvine, aga küll see vaikselt muutub. Pikka juttu ei tee. Peremees pusib oma töö kallal ja teeb kõrvalt ka veidi trenni (mõni hommikujooks, natuke ronimist ja perenaisega jalutamine). Perenaine käib jälle keelekoolis ( ei ole hullu haigla on kohe üle tee sealt) ja tuleb välja, et ei olegi kõige kehvem rääkija. Natuke meeldetuletamist ja hirmu ületamist ja saab hakkama küll (vähemalt keele õpetajate ja väljamaalastega, prantslastega on natuke keerulisem suhelda).
Vaadake pilte ka :)
Kallid!
Peedo

Laupäeva ennelõunane snäkk - rosinasai ja kolm baguette'i/ Saturday snack before lunch - pain de raisin et trois baguettes

"pehmed" siilikesed

Nad söövad neid kastaneid/ They eat them

#trellid #behindbars



Kissell vaarikate ja õuntega, peremees kiitis/ dessert which Mister T also liked


Nii juhtub,kui vend räägib, et ta sai kartuliputru ja kotlette vanaema juures/ So this happens when your brother said he got this food at granny's

Chausson pomme - õunamoosiga sai
Tuled reede õhtul väsinult koju ja avastad, et maakler on olnud tubli ja lasknud huvilisel jalatsid jalast võtta, seekord käis vist pagar jahuste jalgadega/ Friday night coming home to this - agent has done good job,he let people take off the shoes, but this time it was probably the baker with floury feet


laupäev, 6. oktoober 2018

Viinakuu ehk oktoober ehk vaadake parem pilte :)

Hei! Seekord tulevad pildid ja vähem teksti. Elame hästi, lihtsalt natuke kiire olnud. Kuidas teil? Ilmad on sügisesed? Perenaine tahaks ka juba sügist ja vihma ja õhku. Siin kipub ikka päeval temperatuur olema +25 (ja vahel rohkem) , hommikul on õnneks jahedam. Meie salsa õpetaja ööbis meiega neljapäevast teisipäevani. Edasi olime omakeskis jälle.

ENGLISH: Hello guys! So this time it's about pics due to the fact that  everybody has been lack of time for writing a blog.
Enjoy the pics!
Peedo

Mmm black bread/ mmm leib

ja kui juba leib, siis peab ka supp olema/ and when there is bread, there has to be soupe

ja kui juba supp siis magustoit ka. Pildil kakaokissell, saiavormi tegime ka/ and you also need dessert, this is cacao kissel, we made also a oven baked dish with white bread, apples, sugar, cinnamon and eggs.

Our little friend in the hallway/ meie väike ämbi trepikojas

Jalutuskäik pärast uinakut ja saadki ilusa padjanäo/ The walking tour

Ecuadorian guy made us two course meal, this is the first one, second was rice and tomato souce with veggies. Let people sleep on your couch and they make you food/ Salsa õpetaja tegi meile tänutäheks süüa - see on esimene roog, teisest kahjuks pilti ei ole - riisiroog tomati-juurviljade kastmega.

ühel hommikul oli real feel +1, perenaine oli õnnelik/ One morning the real feel temperature was +1 and she liked it

siit tuleb üks karbonaad, jah siit tuleb üks karbonaad/ meat,sweet meat :)




Kui hommikuhelveste tagakaanel on dinosaurus.../ when there is a dinosaur on the back of Kelloggs cover..

Kui ei ole söögitegemise tuhinat, aga välja tuleb ülihea roog/ when you are not in the mood foor cooking but you still end up with a really delicious food...

This guy was on our bedroom wall/ see "pisike" ämbi oli meie magamistoa seinal -  peremees korjab nad karpi ja viskab rõdult all, tundub, et see sama ämbi ronib uuesti üles ja tuleb näitab kui palju ta vahepeal kasvanud on :)




Palju õnne, ema!