reede, 31. august 2018

We are back/Me oleme tagasi Nantes'is

Tere jälle! Kuidas suvi möödus? Meil läks kõik vahvalt - oli merd, oli päikest ja sooja ning mis peamine olid armsad inimesed meiega. 
Nüüd siis oleme me tagasi Nantes'is - kolm päeva täis sõitmist ja voila! Polnudki väga hull, sain ees keskel istuda, sest tagant oli kõik asju täis. Millegi pärast oli meil vaja oma pisikesse elamisse veel asju tuua.
Alustasime sõitu pühapäeva hommikul kella 8.30 paiku Mustlast. Perenaise ema söötis enne minekut meil veel korralikult kõhud täis. Perenaisel läks vist midagi silma, sest alates Vambolast Valgani tal pisarad voolasid. Leedus tegime esimese tankimise, et saaks ikka odavamalt bensiini. Enne Varssavit sattusime ummikusse (1 tund läks kaotsi sõidust) ja seetõttu jõudsime Ibis Budget hotelli alles kell 22. Hotellis ruttu pessu ja sai veel viimased vanaema tehtud lihapirukad nahka pistetud. Ah küll on hea pikali olla! Kilomeetreid kogunes 916 ja teel oleku aeg oli 11.5 tundi.
Esmaspäeval (2.päev) alustasime kell 7.30 pärast hommikusööki Varssavist. Õnneks olime õigel pool linna ääres ja sai kohe kiirteele minna. Tol päeval tegime tankimisi kaks, sest alustasime poolepaagiga. Ummikus istusime Poolas ühe tunnikese jälle. Teetöid oli igal pool, ka Saksamaal, aga seal ei tekkinud selliseid seisakuid nagu Poolas. Kölni jõudsime kell 22. Saksa kiirteedel on palju pingevabam sõita kui Poolas. Ühe välgusähvatuse saime vist ikkagi saksas kätte. Ibis Budget hotell oli täis, seega võtsime ühe teise hotelli, mis oli seal samas lähedal. Kuum dušš ja voodisse - pikali on hea. Kilomeetreid kogunes 1101 ja sõidutunde 12.
Kolmas päev algas kell 8.10 - jällegi oli hotell õigel pool linna ja sai kohe kiirteele põrutada. Belgias läksid teed jamaks, Prantsusmaale jõudes veel hullemaks kuniks jõudsime tasulisele kiirteele. Sõit möödus kenasti, lausa lust oli vaadata kilomeetreid langemas. Kuskil kaks tundi enne google mapsi arvatavat kohale jõudmist tegime pikema peatuse. Läksime McDonaldisse sööma (jajah pole just kõige parem valik), võtsime wrapid ette ja hakkasime nosime. Taustaks oli prantsuse raadio ja perenaine kuulis sealt miskit maantee infot ja palus peremehel ka kuulata. Selgus, et Nantesi ringtee on ummikus ja just selles kohas, kuhu meil vaja keerata. Seega sai plaane veidi muudetud ja varem maha keeratud. Linnas sai ikka veidi aeglaselt liigutud (u 40min ummikus), aga õnneks ei oodanud lihtsalt kiirteel. Kella 20 olime kodus. Laadisime auto tühjaks ja parkisime kenasti ära. KIlomeetreid kogunes 837 ja sõidutunde natuke alla 10. Tankimisi tegime 2. Järgmine päev vaatasime kohalikest uudistest, et kiirteel põles üks reka ja kõik oli kinni pandud. Tagant järgi oli mäki peatus üks parim otsus :)
Ahjaa Poola piiril kontrolliti meid ja meie autot - õnneks rutiinne kontroll. Prantsusmaal küsiti, kust tuleme ja kuhu läheme. 

Numbreid ka natuke/some numbers:
Bensiinile kulus/ Gazoline charge 273,73 eurot
Tollidele kulus /Tolls 62,70 eurot (pisut vähem kui arvasime)
Ööbimise ja söögi peale läks/Hotels and food 176,92 eurot (palju sööki ja näksimist oli kaasas Eestist)
Kokku/Total: 513,35 eurot 
Three days, 2850 km and 33,5 hours of driving (only one driver).
Huh tehtud! (kui on vaja tagasi kodumaale sõita, siis saadame kõik asjad ette ära ja ise tuleme rahulikult turisti mängides autoga). 

Parimate soovidega
Peedo

PS! Blogi ilmub jooksvalt, kuidas ajaliselt õnnestub, kindlat päeva ei ole hetkel.
Kabli päikeseloojang/ Sunset in Kabli beach

Puisraba
Pisut asju saime kaasa / a bit of stuff from home

Poolas kontrolliti auto dokumente ja meie ID-kaarte ka :) /In Poland they checked our car and our ID-s

kingitused-kingitused :) Super armsatelt! /Gifts :)

Imelised lilled/ gorgeous flowers

Veel ilusaid lilli ja Peedo dublant/ more pretty flowers and one version of Peedo :)

Pilt ütleb kõik :) /the picture says it all

Peremehe ema kootud imeilus tekk / mister T's mother made this beauty for us